Windows zapisují do protokolu událostí Diagnostic Performance různé zprávy, mě konkrétně zajímá detailní zpráva o průběhu spuštění systému ID=100.
Mám tam poslední zprávu před 5ti roky. Marně hledám nějakou radu, co je potřeba nastavit, aby se tyto zprávy zapisovaly. Na NTB s Win7 se zapisují, na PC se nezapisují. Neví někdo, co je třeba nastavit ? Díky.
Protokol údálostí Diagnostic Performance
Moderátoři: Pic, Mods_senior
-
petrmet
- Level 3

-
Roman Tyčka
- Level 1

Re: Protokol údálostí Diagnostic Performance
Ovládací panely → Nástroje Windows → Prohlížeč událostí → Protokoly aplikací a služeb → Microsoft → Windows → Diagnostics-Performance → Operační. Na "Operační" klik pravým tl. myši a vybrat "Vlastnosti", objeví se nové okno, kde se zaškrtne volba "Povolit protokolování".
-
petrmet
- Level 3

To nastavené mám. Mám nastaveno Přepisovat nejstarší události. Mám tam 1500 událostí, poslední včera večer. Nejsou tam ale ID=100, ty jsou tam poslední z roku 2020.
-
Roman Tyčka
- Level 1

V mém stolním počítači (Win 11 Pro, legální verze) mám jako událost s ID=100 službu DeviceSetupManager, do historie se zapisuje. V prosinci 2025 jsem formátoval systémový disk a (re)instaloval OS (z webu Microsoftu jsem stáhl ISO soubor a aplikací Rufus jsem vyrobil instalační USB disk), všechno proběhlo bez jediného problému a žádné potíže s ničím nemám. Účet Microsoft nemám, jen místní a jsem Administrator. Ještě bych se podíval na nastavení Systémových služeb Windows, možná máte zakázány některé služby, které by měly být povolené a spuštěné. Nevím, jak máte nastavena práva správce, služba DeviceSetupManager vyžaduje asi administrátorská oprávnění. Pokud je pro Vás zapisování události s ID=100 až tak velmi důležité a nezdaří se Vám jej aktivovat, lze zvolit krajní možnost a reinstalovat OS. To je z mé strany bohužel asi vše.
-
petrmet
- Level 3

Mám rád, když mi systém funguje, jak má. Na tento problém jsem přišel náhodou. Občas se stane, že mi PC bootuje pomaleji než běžně. Našel jsem návod, jak zjistit jednotlivé kroky při zavádění a jejich délku. Když jsem zjistil, že se mi tyto údaje neukládají do protokolu, hledal jsem na internetu řešení. Našel jsem několik stránek, kde se taky někdo setkal s tímto problémem, ale nikde tento problém nevyřešili. Tak jsem napsal dotaz sem, jestli se s tím někdo nesetkal. Přeinstalovávat systém nebudu, kdyby to přestalo fungovat před nedávnem, vrátil bych se do bodu obnovy nebo zálohy systému. Ale vracet se 5 let zpátky nebudu.
-
Roman Tyčka
- Level 1

Vaši formulaci "vracet se 5 let zpátky nebudu" jsem nepochopil. Moje zkušenost je taková, že po zformátování disku a instalaci nejnovější verze OS je chod počítače a všech programů stabilnější. Určitě je lepší nainstalovat Windows s již integrovanými aktualizacemi než mít starou verzi OS a na tu postupně "roubovat" aktualizace. Velmi důležité je aktualizovat BIOS i ovladače (používám výhradně web výrobce zákl. desky). To, že OS někdy nabíhá pomaleji, je zcela běžné, typicky po stažení a nainstalování aktualizací OS (driverů). Rychlost náběhu OS je závislý na nastavení Windows, které se může u různých uživatelů značně lišit.
-
petrmet
- Level 3

Jestli nechápete, ře nechci přeinstalovávat PC, tak to neřešte.
-
Roman Tyčka
- Level 1

To jste mi to "vytmavil" ƪ(˘⌣˘)ʃ ...
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 35 Odpovědi