Ahoj, po delší době zvažuju koupi nového monitoru.
Mé požadavky jsou:
1. ať je šetrný pro oči (flicker free, blue light filter a ideláně příjemnější teplejší barvy..)
2. vhodný na úpravu fotografií, nelpím úplně na 100% věrnosti, adobeRGB nebo tak.. , ale aby byl nějak rozumně použitelný (barvy nebyly úplně mimo), zatím dělám fotky spíš amatérsky, ale do budoucna bych chtěl i víc profesionálně..
3. šel vyjimečně použít i na hraní her, takže ne nějaká obří odezva, ale není to úplně prirorita..
Velikostně asi 24" (chci používat dva vedle sebe) zvažoval jsem rozlišení 1920x1200, ale není to podmínka..
Raději něco bazarového, co bylo kdysi top, než nový levný..
Aktuálně mám dva dneska už „historické“ Eizo flexscan s2202w (22", 1680x1050px, TN, LCD). Zkoušel jsem před pár lety nový levný IPS monitor, ale bolely mě z něj oči, tak jsem se vrátil k těmhle a spokojeně dál používal, ale teď si říkám, že už by byl možná přeci jen čas zkusit něco lepšího (možná i o chlup většího.)
Zaujal mě teď třeba tenhle:
https://www.incrediblo.cz/monitory/eizo ... dZEALw_wcB
Líbí se mi, že se dá koupit levně repasovaný (i to, že se dá ušetřit a vzít tahle bez držáku- předpokládám, že můžu případně použít ty stojany z s2202w nebo stejně uvažuju o nějakém ramenu..).
Budu rád za jakékoliv rady, díky
Nový monitor na práci
Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3 Odpovědi
- 24810 Zobrazení
-