Omluva za spam, sekl se mi mobil poupravil jsem sestavu takhle na ten Intel, co na to říkáte?
Ještě si hraju s myšlenkou dat nějaké rychlé 256gb SSD na Windows a jako druhé dát 4tb to Evo..
Vypadal dobre ve spotrebe a teplote, ale tam nejvyssi hodnoty jsou spatne, ne dobre.
Dalsi duvod, ze je to Intel. Kdyz se zase projevi nejaka vyrobni vada jako u 13. a 14. generace, tak budes
reklamovat procesor a ten co dostanes to vydrzi 3 mesice a pak reklamujes znova.
Intel je mrtva zalezitost, nikdo ho dobrovolne nekupuje.
Divej se i na testy ve hrach, ne pouze v Lightroomu.
tak to teda s mistnimi co se tyce intelu nesouhlasim... pokud clovek nevyprasi vsech 20 jader tak je ta spotreba treba ve hrach vpodstate stejna jako amd alternativa. Za ty prachy v multitreadu strci do kapsy cenove obdobne cpu od AMD navic video softvare bude tezit i z Quick Sync tedy vyuziti integrovane grafiky. a na hrani to tak spatne neni, zvlast kdyz uzke hrdlo je hlavne grafika.
To je doslova definice Intelu - pokud nezatizis procesor na 100%.
Na to se procesor kupuje, aby se zatezoval i na 100%, pri cemz zere 250 Wattu.
To je jako koupit si auto, ktere ma tu vlastnost, ze pri vyssi rychlosti ma dojezd do 100km.
A jeste tvrdit, ze to vlastne vubec nevadi, protoze tak rychle skoro nikdo nejezdi.
Proto je Intel mrtvy, hromadne propousti a nikdo jeho procesory prakticky nekupuje.
zvlastni, ze tu nebyl problem doporucovat 9070xt co si v peaku vezme 400w ...ale intel cpu ktere ma max 250w je problem..zaroven je tu doporucovan AMD Ryzen 9 9950X ktery si vezme jen 230W
NavIc TDP se da v pohode upravit klidne na 150W ...ve hrach to stejne nepujde pres 90W a vetsinu casu v aplikacich taktez.
Ahojte, prosím poradili by jste mobil pro dítě, cena kolem 3000 Kč.
Primárne chceme aby bylo na tel dostupné ale určite si trochu zahraje i nejaké nenáročné hry, ideálne foťák kdyby nebyl propadák by bylo fajn i když je mi jasné že v teto cene to...
Poslední příspěvek
Tak nakonec som včera objednal G55-ku, z datartu za 3100 si myslím že bude OK :-)
Ahoj,
prosím o radu s výběrem komponent na složení nového PC na hry kolem 30k.
Jsem asi konzerva, ale rád bych to postavil na novému updatu procesorů Intel Arrow Lake a grafice od Nvidie.
Nepotřebuji case co bude hrát všemi barvami a chci to bez OS...
Poslední příspěvek
CL 30 a CL 32 je rozdíl jestli vůbec tak 1% výkonu :D
Zdravím Vás všechny,
je čas upgradovat PC po 8 letech. Nejsem expert v tomto odvětví. Do košíku jsem si naklikal tyto komponenty. cílím na high-end, ale zase nemusím k tomu přihodit ledvinu.
AMD r7 9800x3d
Be quiet! Dark Rock Pro 5
INNO3D NVIDIA...
Poslední příspěvek
To je hra se slovy, jde o potřebný výkon a ochotu zaplatit nějakou přiměřenou cenu. Za ty peníze by musela mít víc VRAM než 16, aby mi přišla v tom cenovém segmentu zajímavá (možná pokud někdy vyjde Super edice).
RX 9070 XT - 98% - 16 tis.
RTX 5070...
prosím o radu s výběrem komponent pro nové PC protože se v tom až tak moc neorientuji. Rozpočet mám v rozmezí 60–65 tisíc Kč a PC jsem zamýšlel hlavně pro práci s grafickými programy Adobe (úpravy fotek, stříhání videa), Zbruh a...
Poslední příspěvek
Samozřejmě si na té sestavě zahraješ úplně perfektně. Ale dnešní sestavy prostě nejsou tak výkonný na nativní path tracing ve 4k na vyšší framerate. To by museli vývojáři hry dostatečně optimalizovat, což se moc neděje...