Jak přenést kontakty z jednoho mobilu do jiného?
Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team
-
zeus
- Elite Level 10.5

Re: Jak přenést kontakty z jednoho mobilu do jiného?
Tak jest, ty kontakty nechces sdilet, ale exportovat. Je to pomerne obvykla zalezitost.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
šulda
- Level 4.5

Pravda, já to už holt xlet dělám jak sem psal přes Xplore s tím "sdílením". Xplore se tak otevře a můžu si tam vybrat kam .vcf chci uložit. Mám tam na to extra vytvořenou složku, kterou si pak rovnou z gauče přes lan můžu poslat kam chci. Pro mě rychlý a jednoduchý.
Člověk se pořád učí.
-
vlazy
- Level 3.5

Už jsem z toho docela zmateny. Nechal jsem se přesvědčit a nainstaloval do Xiaomi ten X-plore který mi tu doporučoval šulda a s tím už šlo uložit ten soubor vcf v mobilu. Překopíroval jsem ho přes USB kabel do počítače a odtamtud opět přes USB kabel do mobilu Motorola. V té Motorole mi to po kliknutí na něho ale bohužel nabízí pouze uložení do zařízení a do účtu Google. Nic jiného kromě přidání dalšího účtu mi to nenabízí na výběr. Já bych ty kontakty potřeboval importovat ale pouze do zařízení a ne zároveň i do účtu Google. Je to takto nějak možné a nebo nás vychytrale Google chce donutit abychom kontakty ukládali i na účty u ních a to bez ohledu na to jestli máme o to zájem nebo ne?
V té Motorole prozatím nemam SIM kartu, ale zvažuji si ji tam dát a běžně tento mobil používat. Prozatím ho používám pouze pro telefonování přes VoIP a chtěl bych tam na to mít k dispozici i kontakty.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
šulda
- Level 4.5

Na soubor neklikej. Řeš to přeci v kontaktech. Naimportuj to v kontaktech. Tam jde i ten export jak tu jiní upozornili.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Člověk se pořád učí.
-
vlazy
- Level 3.5

šulda:
Tak jsem se nějak přímo z kontaktů doklikal a dostal až k té nabídce jak je vidět na tvým obrázku. Po kliknutí na "Importovat ze souboru" se mi otevře nabídka s tím souborem vcf který mám v Motorole uložený a po kliknutí na něho se zobrazí nabídla importování do zařízení a do účtu Google tak jak je to vidět na tom mým obrázku. Importování pouze do zařízení (do mobilu) tam ale nikde na výběr nemám. Je vůbec možné kontakty uložit pouze do mobilu bez importování na účet Google a nebo Googlovský Android to neumožňuje?
-
atari
- Level 6

Některé nové mobily (nebo Android) tuto možnost už nezobrazují. Zkus v nastavení kontaktech, zda tam lze zapnout jen zařízení. A nebo vypnout synchronizaci, a pak se to uloží jen do mobilu. A nebo stáhnout jinou aplikaci, která to umí.
-
vlazy
- Level 3.5

atari:
Ano v nastavení je možnost přidat jako výchozí účet pro nové kontakty další účet a vybrat "Jen zařízení" a pak při importování kontaktů je na výběr uložení do zařízení a účtu Google nebo jen do zařízení. Snad už nyní budu mít ty kontakty v Motorole uložené a funkční tak jak jsem to chtěl mít a neuloží se to po připojení k internetu i do účtu Google. Tato nabídka uložení nových kontaktů jen do zařízení mohla být v Androidu už přednastavená a ne jen uložení do zařízení a na účet Google.
Děkují všem za rady.
Ano v nastavení je možnost přidat jako výchozí účet pro nové kontakty další účet a vybrat "Jen zařízení" a pak při importování kontaktů je na výběr uložení do zařízení a účtu Google nebo jen do zařízení. Snad už nyní budu mít ty kontakty v Motorole uložené a funkční tak jak jsem to chtěl mít a neuloží se to po připojení k internetu i do účtu Google. Tato nabídka uložení nových kontaktů jen do zařízení mohla být v Androidu už přednastavená a ne jen uložení do zařízení a na účet Google.
Děkují všem za rady.
-
CyberCodeDroid
- Level 2.5

Co Copy to SIM Card z GP?
-
Zivan
- Level 5.5

Uložit je na SIM? Není tam pořád omezení na jen pár znaků pro jméno a k tomu jen telefon? A o zbytek údajů přijdeš?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
-
vlazy
- Level 3.5

CyberCodeDroid:
Nevím co máš na mysli tím GP. Přes SIM kartu ty kontakty nechci přenášet, protože tak jak píše Zivan jsou tam na SIM asi nějaké omezení. Já v té Motorole prozatím žádnou SIM kartu nemám i když zvažují si ji tam dát. Ten mobil Motorola prozatím používám na jiné účely a k telefonování přes VoIP a chtěl jsem v něm mít i kontakty abych je měl dostupné i pro VoIP. Jinak ten přenos kontaktů už mám vyřešený tak jak jsem to chtěl.
Nevím co máš na mysli tím GP. Přes SIM kartu ty kontakty nechci přenášet, protože tak jak píše Zivan jsou tam na SIM asi nějaké omezení. Já v té Motorole prozatím žádnou SIM kartu nemám i když zvažují si ji tam dát. Ten mobil Motorola prozatím používám na jiné účely a k telefonování přes VoIP a chtěl jsem v něm mít i kontakty abych je měl dostupné i pro VoIP. Jinak ten přenos kontaktů už mám vyřešený tak jak jsem to chtěl.
-
petr22
- Guru Level 15

Google Play.
-
vlazy
- Level 3.5

petr22:
SIM karta z Google Play to ani nevím co a k čemu to je.
SIM karta z Google Play to ani nevím co a k čemu to je.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7 Odpovědi
- 35230 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Alferi