Jak přenést kontakty z jednoho mobilu do jiného?

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

vlazy
Level 3.5
Level 3.5

Jak přenést kontakty z jednoho mobilu do jiného?

Příspěvek od vlazy »

Potřeboval bych přenést kontakty z mobilu Xiaomi Redmi 9A do Motorola moto g32. Nechci to dělat přes Google. Předpokládám, že by to mělo jít zkopírováním souboru s kontakty v jednom mobilu a přenesením (vložením) toho souboru do druhého mobilu. Nevím ale kde ten soubor s kontakty najít a kde ho v druhým mobilu vložit tak aby to bylo funkční. Potřeboval bych nějaký návod jak na to.
šulda
Level 4.5
Level 4.5

Re: Jak přenést kontakty z jednoho mobilu do jiného?

Příspěvek od šulda »

Podrž prst na jednom kontaktu pro označení, vpravo nahoře 3 tečky a z nabídky vybrat všechny, pak vpravo nahoře třetí symbol zprava doleva sdílení a vyber si kam si to pošleš.
Nepoužívám ale měl bys mít i možnost poslat kontakty z tel. do jinýho tel. "vzduchem".
Člověk se pořád učí.
vlazy
Level 3.5
Level 3.5

Příspěvek od vlazy »

Děkují za snahu poradit, ale takto to na mým mobilu Xiaomi Redmi 9A bohužel nefunguje. Když podržím prst na jednom z kontaktů tak se nic neoznačí a po puštění prstu se otevře ten kontakt. Nejde tak vybrat všechny kontakty a vybrat kam si je poslat.
šulda
Level 4.5
Level 4.5

Příspěvek od šulda »

Co tam je za verzi OS? Na třech různých tel. od Xiami to funguje, tvůj nebude výjimka. A je to o gůglu, ne o Xiaomi. Děláš to ve vestavných kontaktech?
Člověk se pořád učí.
Zivan
Level 5.5
Level 5.5

Příspěvek od Zivan »

Taky mi to nedalo, zkusil jsem to u Xiaomi Note 8 Pro s Androidem 11, který by měl mít i Redmi 9A a stejný postup tam taky funguje.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
vlazy
Level 3.5
Level 3.5

Příspěvek od vlazy »

šulda, Zivan: Já jsem to zkoušel v kontaktech které se zobrazí při spuštění telefonu a pak kliknutím na kontakty a tam to nefunguje tak jak to popisuje šulda. Když jsem to ale nyní zkusil přímo v kontaktech které jsou v Xiaomi Redmi 9A tak tam tento popis už funguje. Je tam ale jeden problém, že to sdílení mi nenabízí uložení někde v mobilu. Už kdysi dávno jsem přesouval kontakty z jednoho mobilu do jiného a dělal jsem to nějak tak, že jsem si uložil soubor s kontakty (asi jeho kopií) na pro mne známé místo v mobilu a ten jsem pak přes USB kabel přesunul do počítače a pak z počítače do druhého mobilu. Nepamatuji si už ale přesně jak jsem to dělal a kde nebo jak jsem ten soubor s kontakty v mobilu našel.
V tom Xiaomi Redmi 9A mam Android 10 QP1A.190711.020 a MIUI 12.0.21.0 a v Motorola moto g32 mám Androuid 13.
mobilní kontakty.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vlazy
Level 3.5
Level 3.5

Příspěvek od vlazy »

Tak snažím se vygooglit nějaký návod jak na to, ale nic z toho na mým Xiaomi Redmi 9A nefunguje tak jak je v těch návodech uvedené a nebo jsou to návody jak to provést přes účet Google což nechci. Zjistil jsem, že by ty kontakty měly být uložené asi v nějakém souboru vcf, ale to mi je k ničemu když nevím kde v mobilu tento soubor najít.
šulda
Level 4.5
Level 4.5

Příspěvek od šulda »

Já teď nejsem u žádnýho mobilu na kterým to vyzkoušet, ale měl bys tam mít možnost přenosu nebo uložení přes správce souborů (osobně místo vestavěného paskvliu správy souborů používám Xplore a s tím tam tu možnost určitě mám). Myslím že ani sdílení přes mail není překážka. S tou nabídkou nemůžeš posouvat?
Naposledy upravil(a) šulda dne 21 čer 2026 19:54, celkem upraveno 1 x.
Člověk se pořád učí.
vanuch
Level 1.5
Level 1.5

Příspěvek od vanuch »

"Tak snažím se vygooglit nějaký návod jak na to, ale nic z toho na mým Xiaomi Redmi 9A nefunguje tak jak je v těch návodech uvedené a nebo jsou to návody jak to provést přes účet Google což nechci."

To je docela vtipný, můžeš napsat proč to nechceš pomocí účtu Google?
vlazy
Level 3.5
Level 3.5

Příspěvek od vlazy »

šulda:
Možnost přenosu nebo uložení přes správce souborů tam opravdu nemám. Mám to tam pouze tak jak je to vidět na tom obrázku a nic víc a nejde s tím ani posouvat.

vanuch:
Účet u Google mám pouze kvůli androidu abych mohl používat jejich Google play a YouTube, ale k ničemu jinému ho nepoužívám a tak nechci aby se mi kontakty ukládaly někde u Google. Navíc bych rád měl ten soubor s kontakty zazálohovaný někde u mne v počítači.
šulda
Level 4.5
Level 4.5

Příspěvek od šulda »

Taky tohle používám i když je mám i na google. Zkusil bych nainstalovat správce souborů viz předchozí příspěvek jestli se ti tam zobrazí a půjde to přes něj, nebo poslat přes mail.
Člověk se pořád učí.
meda2016
Level 4
Level 4

Příspěvek od meda2016 »

Internetové rady pro soubor VCF, pokud ho Xiaomi umí:
Na Xiaomi aplikace Kontakty. Nastavení, Import/Export kontaktů, EXPORT do úložiště (nebo do souboru .vcf). Soubor se obvykle uloží do složky Stažené soubory (Downloads) nebo do kořenového adresáře.
Přenos souboru do Motoroly- .vcf soubor poslat přes Bluetooth nebo sobě na e-mail jako přílohu. V Motorole si ho stáhnout/uložit.
IMPORT kontaktů v Motorola moto g32 v aplikaci Kontakty (od Googlu). Záložka Opravit a spravovat (případně Nastavení) v dolní nebo boční liště, vyhledat stažený soubor .vcf a potvrdit import kontaktů ze souboru.
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • problém s přehráváním mobilu s android 16
    od SABRIK2 » » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    7 Odpovědi
    35929 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Alferi

Zpět na „Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení“