60 Hz je velmi poznat, stačí zajít do kteréhokoliv elektra a zkusit si to v porovnání. Nezáleží na značce, zkrátka se objevuje 60 snímků za sekundu v maximu. Leda, že by nedostačoval výkon a přístroj jich generoval méně, což u těchto nehrozí.
144 Hz reaguje tak rychle, že se obraz téměř táhne s prstem. U 60 Hz se to táhne v prodlevě a ten obraz se "multiplikuje".
Při sledování videa to aktuálně nepoznáš.
Nový tablet do 10 000 kc
Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team
-
WinDroid
- Level 6.5

-
falco_dee
- Level 3

Re: Nový tablet do 10 000 kc
Pokud chceš aby to roky jelo bez problému a zároveň to mělo ještě nějakou hodnotu při prodeji - tak určitě iPad Air M4. 60Hz je blbý a Apple je v tomhle na facku, ale bohužel.
iPad Pro se 120Hz je cenově úplně mimo a pokud to člověk nemá na práci, tak na doma je to zbytečnost.
iPad Pro se 120Hz je cenově úplně mimo a pokud to člověk nemá na práci, tak na doma je to zbytečnost.
CPU: Ryzen 7 7800X3D GPU: GIGABYTE RTX 5080 WINDFORCE OC 16GB MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI RAM: Kingston Fury Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400 CL32 PSU: Seasonic Focus (GX-850) - 850W SSD1: Samsung SSD 980 PRO, M.2 - 250GB SSD2: Samsung SSD 980, M.2 - 1TB CASE: Fractal Design Meshify C bílá (okno TG) CPU Cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 Monitor: 34" Dell Alienware AW3423DWF (QD-OLED)
-
vanuch
- Level 1.5

Xiaomi bych si nikdy nekoupil, na jednu stranu zakazujeme sledovací prvky ve win, ale přes telefon necháme bránu dokořán?
Uzavřený kód: HyperOS není open-source. Nikdo kromě Xiaomi přesně neví, co se děje „pod kapotou“.
Systémové aplikace: Aplikace jako Security (Optimalizace) nebo Témata vyžadují široká oprávnění a pravidelně komunikují se servery výrobce.
Jak už tady psali ostatní, iPad je velmi dobrý, ale osobně bych vybral už 120Hz panel (to Lenovo, co jsem postoval za 8,5 má 90Hz), ty "levné" mají 60Hz.
Něco takového: https://www.alza.cz/ipad-pro-m5-11-256g ... 128541.htm
Ale to moc neodpovídá zadání "do 10 tis".
Uzavřený kód: HyperOS není open-source. Nikdo kromě Xiaomi přesně neví, co se děje „pod kapotou“.
Systémové aplikace: Aplikace jako Security (Optimalizace) nebo Témata vyžadují široká oprávnění a pravidelně komunikují se servery výrobce.
Jak už tady psali ostatní, iPad je velmi dobrý, ale osobně bych vybral už 120Hz panel (to Lenovo, co jsem postoval za 8,5 má 90Hz), ty "levné" mají 60Hz.
Něco takového: https://www.alza.cz/ipad-pro-m5-11-256g ... 128541.htm
Ale to moc neodpovídá zadání "do 10 tis".
-
walderan
- Level 1

Nic proti ale s tou bezpečností je to trochu přehnané. Musel bych být osobou která podniká aby došlo k úniku důležitých dat.
Tablet bude používán pouze pro domácí použití.
Aplikace se stahují z Google play a pochybuji že pokud používám například aplikaci do banky "George" tak dojde k nějakému prolomení.
Tablet bude používán pouze pro domácí použití.
Aplikace se stahují z Google play a pochybuji že pokud používám například aplikaci do banky "George" tak dojde k nějakému prolomení.
-
vanuch
- Level 1.5

Tvoje volba!
Reklamy v systému: Xiaomi (v nadstavbě MIUI/HyperOS) má přímo v systémových aplikacích integrovaný reklamní systém (MSA - MIUI System Ads). Ten analyzuje vaše chování, aby vám mohl zobrazovat "relevantní" obsah.
Agresivní telemetrie: V minulosti se objevily kauzy (např. u prohlížeče Mi Browser), kdy zařízení odesílalo data o navštívených webech i v anonymním režimu na servery v Singapuru a Rusku (hostované u Alibaby).
Složitější vypínání: Zatímco u Windows nebo čistého Androidu je sběr dat relativně přímočarý, u Xiaomi musíte projít desítky položek v nastavení (tzv. "autorizace a odvolání"), abyste špehování alespoň omezili.
Reklamy v systému: Xiaomi (v nadstavbě MIUI/HyperOS) má přímo v systémových aplikacích integrovaný reklamní systém (MSA - MIUI System Ads). Ten analyzuje vaše chování, aby vám mohl zobrazovat "relevantní" obsah.
Agresivní telemetrie: V minulosti se objevily kauzy (např. u prohlížeče Mi Browser), kdy zařízení odesílalo data o navštívených webech i v anonymním režimu na servery v Singapuru a Rusku (hostované u Alibaby).
Složitější vypínání: Zatímco u Windows nebo čistého Androidu je sběr dat relativně přímočarý, u Xiaomi musíte projít desítky položek v nastavení (tzv. "autorizace a odvolání"), abyste špehování alespoň omezili.
-
Martab
- Moderátor / člen HW týmu
Už je to nějakou dobu, co jsem toto řešil, ale tehdy jsem zvolil použitý iPad Pro M1 256GB - jako rok starý stál nějakých 14k (podíval bych se dnes třeba na Smarty nebo MP a výběr je slušný). Už ho mám asi 4 roky a mám max. spokojenost. Výkonu má stále dost. Obávám se, že podobně starý Android tablet by byl už téměř nepoužitelný (minimálně by už neměl aktualizace). Jinak rozdíl mezi 60 Hz a 120 Hz si musí každý vyzkoušet. Když jsem měl vedle sebe položený svůj PRO a vedle Air M3, bylo to vidět, ale při běžném používání, kdy jsem neměl možnost přímého srovnání, to nebylo skoro poznat.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
-
WinDroid
- Level 6.5

Náhodný generátor textu nám problém celý vyřešil 
Personalizované reklamy máš snad všude a u každé aplikace zvlášť a záleží, kterou budeš používat. Mimochodem jak si všichni stěžujou, že Xiaomi je plné reklam, tak to je jedna z věcí, které jsem si při přechodu z iPhonu nikdy nevšiml
(možná u levnějších?)
Každopádně je pravda, že skoro jako u každého androidu je potřeba povypínat oznámení z předinstalovaných aplikací.
Já Apple mám také za nejbezpečnější pro data, ale je potřeba zdůraznit, že ty data zase posíláš Americe. Pokud si něco fakt potřebuješ chránit, tak budeš muset šifrovat trochu víc a není to tak jednoduché, že si vybereš značku telefonu/tabletu.
Ten iPad Pro M1 dává smysl, ale je to 5 let starý stroj - pravděpodobně to bude chtít vyměnit baterku a brzy končí podpora aktualizací. Možná už bych raději oželil ty Hz.
Personalizované reklamy máš snad všude a u každé aplikace zvlášť a záleží, kterou budeš používat. Mimochodem jak si všichni stěžujou, že Xiaomi je plné reklam, tak to je jedna z věcí, které jsem si při přechodu z iPhonu nikdy nevšiml
Každopádně je pravda, že skoro jako u každého androidu je potřeba povypínat oznámení z předinstalovaných aplikací.
Já Apple mám také za nejbezpečnější pro data, ale je potřeba zdůraznit, že ty data zase posíláš Americe. Pokud si něco fakt potřebuješ chránit, tak budeš muset šifrovat trochu víc a není to tak jednoduché, že si vybereš značku telefonu/tabletu.
Ten iPad Pro M1 dává smysl, ale je to 5 let starý stroj - pravděpodobně to bude chtít vyměnit baterku a brzy končí podpora aktualizací. Možná už bych raději oželil ty Hz.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7 Odpovědi
- 18374 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od BigTony91
-
- 1 Odpovědi