Bez doporučení disk pro instalaci systému Windows 8.1

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

byron
Level 2
Level 2

Bez doporučení disk pro instalaci systému Windows 8.1

Příspěvek od byron »

Dostal jsem se do ulicky s kterou nevim jak ven.O co se jedna:notebook HP probook mel originalni win 8.1 nedavno jsem chtel instalovat win 10,je manzelce notebook a ona ho pouziva jen na drbarni a cteni nic narocneho ale stezovala se ze je pomalej,tak ze jsem dal win 10 nezlepsilo se a dnes jsem chtel vratit WIN.8.1 s CD ktery jsem kdysi dostal pri koupi notebooku.A napsal mi ze nevidi doporuceni disk pro instalace.Delal jsem to jako vzdy formatoval sem otdil a spustil instalace pak napsal to co jsem uz psal "bez doruceni disk" pokracoval jsem vse probehlo jako pri instalace a po restartu napsal ze nebil nalezen otdil a vratil me zpet opet jsem to skusil a je videt ze 10gb je nainstalavano do primarneho otdilu 460gb znova jsem formatoval a znova to same.Snazil jsem to popsat srozumitelne snad mi nekdo napise jak dal nechce se mi vyhodit notebook je super na steam tv a jine nenarocni veci.Dekuji
vanuch
Level 1.5
Level 1.5

Re: Bez doporučení disk pro instalaci systému Windows 8.1

Příspěvek od vanuch »

Jste cizinec?
Pokud používáte překladač, tak nějaký špatný, pokud jste čech, tak vám není rozumět. :-(
Jakou instalačku používáte na win 10?
byron
Level 2
Level 2

Příspěvek od byron »

Ano jsem z Bulharska a prekladač nepouzivam ale snazim se psat srozumitelne neni to na jednickou ale asi nejsem sam,cestina neni jednoduhy jazik stejne jako bulharstina ohledna padi a t.d.Ale k veci zopakuji znova ze notebook mel originalni 8.1 najinstaloval jsem win 10 ale notebook se nechoval podle predstav byl pomalej,vratil jsem 8.1 a napsalo mi to co jsem uz napsal pred tim.Nasel jsem neco na you tube mozna to je ono?
https://www.google.com/search?q=bez+dop ... HpF3w,st:0
pcmaker
Level 4.5
Level 4.5

Příspěvek od pcmaker »

Nic neformátuj, ale v instalátoru odeber všechny oddíly a jen to odklikej. Instalačka si potřebné oddíly vytvoří znova sama.
byron
Level 2
Level 2

Příspěvek od byron »

Ano posledne jsem presne to udelal a po restartu mi naskocilo upozorneni ze otdil neni preferovan.
vanuch
Level 1.5
Level 1.5

Příspěvek od vanuch »

Pokud chcete nainstalovat Windows 8.1, musíte odstranit všechny oddíly, kromě oddílu, kde máte data.
To samé jste měl udělat s Windows 10, vy jste pravděpodobně neudělal správně čistou instalaci.
Instaloval jste nové Windows z prostředí Windows?
1.Pokud můžete, tak nejlepší možnost je zazálohovat data na externí disk, poté restarovat notebook s vloženým cd s windows 8.1, nebo s vloženou usb flash, na které předem vytvoříte instalačku Windows 10 pomocí nástroje mediacreation tool, staženou ze stránek Microsoftu.
2.Restartujete notebook, opakovaným stiskem klávesy F9 vyberete boot z média (Win 8.1, nebo Win 10), pokud to nejde tak pomocí klávesy ESC se dostat do menu a potom stisknout F9.
3.Spustí se instalace, zadáte product key, nebo přeskočit, dáte vlastní, tam odstraníte všechny oddíly, poté dáte další a instalace se rozběhne.
4.Po instalaci, když se dostanete na plochu, tak dáte vyhledat aktualizace a všechny necháte stáhnout a nainstalovat, až bude vše hotové a windows opakovaně ohlásí, že nejsou k dispozici žádné aktualizace, tak teprve začnete instalovat programy které potřebujete, včetně internetového prohlížeče.
5.Poté můžete na datový oddíl, který jste vytvořil, nebo ho můžete nově vytvořit přes správu disků, nakopírovat zazálohovaná data.
byron
Level 2
Level 2

Příspěvek od byron »

Vlastnim original instalcni disk win 8.1 + ovladace ktery jsem dostal pri koupi ten krat, neudelal jsem zalohu neni tam nic co potrebuji,myslim fota hudba nebo jine, na to mam jini notebook.HP nabizi vstup pro boot prez ESC tam jsi vyberu instalace s optickeho disku a pak pokracuji do instalace pc udela vse co mam a pak nasleduje restart po restartu mi naskoci hlaseni ze boot neni autenticky a mam pokracovat s vyberu jine boot.
vanuch
Level 1.5
Level 1.5

Příspěvek od vanuch »

Musíš vybrat v té instalaci "vlastní" a poté odstranit všechny oddíly, co jdou, poté vybereš volný oddíl a dáš pokračovat!
Jestli ti nejde instalace z letitého starého CD, tak musíš novou instalačku stáhnout ze stránek Microsoftu a vytvořit instalční USB.
Přečti si návody, na internetu.
meda2016
Level 4
Level 4

Příspěvek od meda2016 »

Jaký model HP ProBook manželka má?

Secure Boot dovolí boot jen „podepsaným“ systémům.
Starší instalační média Windows 8.1 ho někdy nesplňují.
Bylo by dobré zjistit, jestli máš formát disku (kam instaluješ) MBR nebo GPT. Jestli máš v BIOS vypnutý nebo zapnutý Secure Boot. Jestli instalace běžela v Legacy nebo UEFI (GPT).
Jak na to zjisti si z internetu.

Pokud tvá manželka používá jen internetový prohlizeč a v něm sociální sítě, mail, nauč ji na Linux Mint. Ten se ti podaří instalovat vždy.

Jo a ...pomalej ...má tam SSD disk?
byron
Level 2
Level 2

Příspěvek od byron »

Dobre ok je pravda ze notebook je starsi a to presne nyslim ze 2015 tak ze uz 11 let a je mozne ze instalcni disk je stari to chapu ale kde jde stachnout win 8.1 ale ne verze ISO notebook uz je vymazan a kdyz dam ISO instalacka ho neuvidi pochopitelne.Jo ja moc toho nerozumim a uz druhy den se v tom vrtam :-(
SSD tam neni
meda2016
Level 4
Level 4

Příspěvek od meda2016 »

Na originalnim CD Win8.1 jsou jistě nějaké instrukce. Najdi kamarada, který instalaci rozumí.
zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5

Příspěvek od zeus »

kde jde stachnout win 8.1 ale ne verze ISO
Pak zrejme shanis Media Creation Tool, coz je program od Microsoftu, ktery ti to ISO nebo flesku vytvori. Starsi verze jsou na ruznych archivech, treba instaluj cz
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problem s instalací Windows 11
    od Mp3H » » v Windows 11, 10, 8...
    3 Odpovědi
    26825 Zobrazení
    Poslední příspěvek od RIKI22
  • instalace Windows 11 na ssd disk
    od tylda79 » » v Windows 11, 10, 8...
    29 Odpovědi