Zdravím, prosím o radu.
Mám W11 pro. Potřeboval jsem hledat v návodu na Mazdu která je v ruštině, tak jsem si naistaloval ruskou klávesnici přes preferované jazyky-přidat jazyk. Vše bylo ok, ruský soubor byl PDF, ale když jsem dnes potřeboval upravit uložený textový soubor tak jsem zjistil problém: přikládám kousek detektivky:
Ten иlovмk byl ozbrojen. pшejel kшiћovatku, zastavil u jednoho dragstуru a zatelefonoval pro policii.“ „A co jste udмlala vy?“ „Иekala jsem ve voze,“ шekla, „dokud jsem nezjistila, ћe uћ dйle иekat nemohu.“ „Jak dlouho jste иekala?“ „Шekla bych tak dobrэch pмt minut.
V mнstnosti jako by jeљtм doznнval иinorodэ ruch. Na pohled pшipomнnala svэm nepoшбdkem pozemek, z nмhoћ prбvм odtбhl cirkus.
Nechápu co se stalo, změna proběhla v celém jednom adresáři, zhruba 120 textových souborů. Nejsem si vědom žádného mého zásahu který by mohl toto způsobit.
Projel jsem comp EsetOnlineScanerem, nic nenašel.
Teď mám dva problémy: najít příčinu aby s to neopakovalo a jak vrátit soubory do původního stavu.
Používám TC a poznámkový blok - starší verzi.
Bohužel jsem na to přišel pozdě a mezitím proběhla záloha a chybné soubory jsou i záloze.
Můžete mi s mým problémem poradit ? předem moc děkuji.
Vyřešeno, všechny soubory jsem otevřel v editoru PDF a uložil jako txt, text po uložení je ok.
po instalaci ruské klávesnice se změnily texty
Moderátor: Mods_senior
-
SABRIK2
- Level 1

-
SABRIK2
- Level 1

Re: po instalaci ruské klávesnice se změnily texty
Zdravím,
po delší době jsem zjistil že azbuka se nacpala i do jiných souborů které nelze v pdf editoru načíst tak konečné řešení bylo obnovení compu z bitové zálohy. Teď mám obavy že při nové instalaci ruské klávesnice se to bude opakovat. Nevím jak tomu zabránit, případně jaké chyby jsem se dopustil předtím.
Poradíte prosím ?
po delší době jsem zjistil že azbuka se nacpala i do jiných souborů které nelze v pdf editoru načíst tak konečné řešení bylo obnovení compu z bitové zálohy. Teď mám obavy že při nové instalaci ruské klávesnice se to bude opakovat. Nevím jak tomu zabránit, případně jaké chyby jsem se dopustil předtím.
Poradíte prosím ?
-
atari
- Level 6

Re: po instalaci ruské klávesnice se změnily texty
Instalace ruské klávesnice nemůže způsobit změny v kódování souborů. To vypadá na problém editoru, který soubor uložil se špatným kódováním. Vyzkoušej novější poznámkový blok, nebo jiný editor.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3 Odpovědi
- 26817 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od RIKI22
-
- 5 Odpovědi