Odstranění duplikovaných W7 z BIOSu při startu

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Zamčeno
MáRTy_MáRTy
nováček

Odstranění duplikovaných W7 z BIOSu při startu

Příspěvek od MáRTy_MáRTy »

Ahoj mám takový problém, při přeinstalaci systému se mi povedlo "nainstalovat W7 dvakrát", teď už je mám na PC samozřejmě jen jednou, ale v BIOSu mi zůstaly dva "odkazy" (viz. obrázek). W7 spouštím z prvního odkazu, druhý nic nedělá, jen mi tam překáží a zdržuje při startu.
Mohl by mi někdo poradit kam šáhnout, abych ten druhý odkaz smazal. Nejlíp krok za krokem :wink:

Obrázek
tux
Elite Level 10
Elite Level 10

Re: Odstranění duplikovaných W7 z BIOSu při startu

Příspěvek od tux »

To není BIOS.
Stáhni si program EasyBCD, a smaž v něm ten nepoužívanej systém.
Just Fucking Google It!
satam
Level 5
Level 5

Příspěvek od satam »

Nevím, jak ve W7, ale pro XP je to: Ovládací panely - Systém - Upřesnit - Spuštění a zotavení systému, Nastavení - Spuštění systému, Upravit a v okně, které se otevře, smazat jeden ze dvou posledních řádků, ten, který přísluší odstraněnému systému. Bacha, nesmazat nesprávný, PC pak nenastartuje. Možná, že ve W7 je to podobně.
Naposledy upravil(a) satam dne 26 srp 2012 17:24, celkem upraveno 1 x.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
emba5
Level 3.5
Level 3.5

Příspěvek od emba5 »

W7 nab- start vepsat msconfig ,potvrdit a záložka spuštění počítače . Pokud omylem smažeš ten používaný systém. Zde je návod na opravu pomocí inst.dvd http://support.microsoft.com/kb/927392/cs Nebo to jde podle toho návodu příkazem /RebuildBcd. Skusil jsi tu rozšířenou možnost F8 kterou ti nabízí bootovací obrazovka? Třeba to tam jde taky smazat.
Jsem flegmatik no a co?
MáRTy_MáRTy
nováček

Příspěvek od MáRTy_MáRTy »

Díky vyřešeno :wink: dělal jsem to přes msconfig. Jinak, co jsem koukal, to opravdu jde udělat všemi třemi způsoby. Dík :smile:
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Windows 11, 10, 8...“