Win xp update

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Odpovědět
anek
nováček

Win xp update

Příspěvek od anek »

Zdravím. Mám problém s Win xp update, začíná se stahovat vždy ta blbost o ověření pravosti a pak to zahlásí, že nelze nainstalovat. Zkoušel jsem agenta 3.0, registry: regsvr32 /s wuapi.dll
regsvr32 /s wuaueng1.dll
regsvr32 /s wuaueng.dll
regsvr32 /s wucltui.dll
regsvr32 /s wups.dll
regsvr32 /s wups2.dll
regsvr32 /s wuweb.dll
nic nezabírá. Prosím o radu. Děkuji.
Sigondis
Level 1
Level 1

Re: Win xp update

Příspěvek od Sigondis »

Cituji : http://pc.poradna.net/question/view/145 ... #re-159449

Dostal jsem se do stejné situace u Win XP Pro a proto jsem hledal, až našel, řešení. Je na jedné anglicky psané stránce http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=817&page=2, která popisuje nejen důvod, ale i dvě řešení této situace. To první z nich jsem zkoušel a u mě fungovalo. Pro ty z Vás, kteří anglicky neumí, to zkusím stručně vysvětlit. Je nutné opětovně (manuálně) registrovat některé knihovny, které jsou nutné k běhu instalátoru a jejichž registrace byla reinstalací smazána. Lze to udělat ručně z příkazové řádky, nebo lépe z dávkového souboru, který vytvoříte takto:
1) vytvořit nový textový soubor
2) nakopírovat do něj tyto řádky:

regsvr32 /s wuapi.dll
regsvr32 /s wuaueng1.dll
regsvr32 /s wuaueng.dll
regsvr32 /s wucltui.dll
regsvr32 /s wups.dll
regsvr32 /s wups2.dll
regsvr32 /s wuweb.dll

3) přejmenovat na cokoliv.BAT

Pak už stačí jen tento soubor spustit a registrace bude hotová. Pak, aniž je nutno restartovat počítač, jen znovu spustíte Windows Update a budete mít opět široký úsměv :)) .... Pokud ne, zkuste ještě druhou popsanou variantu s nainstalováním starší verze instalátoru Windows Update Agent 3.0, který stáhnete zde http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?dis playlang=cs&FamilyID=7a81b0cd-a0b9-497e-8a89-404327 772e5a, ale :!: POZOR :!:, je nutno tento "update" instalovat ručně z příkazové řádky z adresáře, kam jste si tento stažený soubor uložili, příkazem> WindowsXP-KB927891-v3-x86-CSY.exe /wuforce. Tento přepínač "/wuforce" Vám umožní nainstalovat "starší" verzi instalátoru přes tu "novější" kterou máte aktuálně instalovanou, což normálně Windows neumožní. Dále by pak dle autora měla být opět možná aktualizace systému pomocí Windows Update, což ovšem nemám vyzkoušeno, protože u mě zabralo "už" řešení číslo jedna.
Doufám, že jsem Vám pomohl :-p
CPU:IP4 650 3.40GHz, MB:ASRock 775i915PL-SATA2, RAM:GoodRAM 2x512 MB PC3200 DDR, VGA:Saphire X1600PRO, HDD:Seagate Barracuda 80GB
Notebook HP Pavilion DV5-1120 AMD Turion X2 Dual-Core Mobile RM-72, 2.0GB RAM, ATI Mobility RAdeo HD 3450
anek
nováček

Re: Win xp update

Příspěvek od anek »

jo to je ten návod co jsem zkoušel, bohužel bez výsledku :(
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Update Biosu
    od Shokata88 » » v Taktování a další úpravy PC