Snažím se držet rozpočet kolem 40 tisíc a najít co nejlepší poměr cena/výkon a zároveň si udržet nějakou šanci na upgrade v dohledné budoucnosti.
PC bude sloužit primárně na hraní her (aktuální tituly i výhledově novější věci typu Witcher 4), cílem je 1440p na vysoké detaily u současných her s nějakou rezervou do budoucna. Kromě toho běžná práce a multitasking, nic extrémně náročného. Snad je to realistické očekávání, kdyby ne, dejte mi prosím reality check
Požadavky:
• Co nejnižší hlučnost při zachování dobrého chlazení
• Funkčnost > estetika (RGB a podobné věci vůbec neřeším)
• Nešetřit zbytečně korunky na klíčových komponentech jako zdroj
• Vzdušné chlazení, vodníka nechci
• 1 TB SSD
Otázky:
• Předpokládám, že se nevyplatí jít do AM4 a spíš to chce AM5 (nebo intel ekvivalent), že?
• Co DDR? Tady si nejsem jistá jestli 4 nebo 5.
• Bude stačit 32 GB RAM? Aktuálně jsou strašně drahé. Ve starém PC mám 16 a je to strašně pomalé. Je šance, že se ceny ještě pohnou dolů, když počkám?
Operační systém mám, periferie řešit nemusíme. Plánuju dokoupit dva monitory, pravděpodobně 27" QHD, ale klidně si nechám poradit, jestli to dává smysl oproti FHD nebo jiné variantě. I tady ocením pomoc s výběrem.
Preferuji tyto značky, ale ráda vezmu něco jiného, když to bude dávat smysl: procesor AMD, grafika Nvidia, MB MSI, case BeQuiet, monitory AOC
Předem všem díky za pomoc!