Zdravím všechny,
v poslední době je dost problém po updatu biosu (fTPM) - nefunkční PIN i heslo,
takže si to člověk hodně promýšlí, než se do toho pustí.
Reset hesla je velmi špatné řešení, protože v nastavení PC funguje na něco staré
a na něco nové heslo (PIN se musí odstranit a znovu zadat), chvíli trvá než si to sedne.
Nově jsem musel bios aktualizovat a překvapivě mi to nabídlo reset PIN, což je ok,
jen doufám, že to tak bude i u jiných PC.
Jak to řešíte vy?
Díky za nápady.
Update Biosu
Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team
-
petr22
- Guru Level 15

Re: Update Biosu
Update BIOSu ceho?
BIOS aktualizujeme automaticky skriptem u tisicu pocitacu HP a Dell a na PIN ani Windows Hello to nema zadny vliv.
Kdyz se zmeni heslo uctu, je nesmysl aby na neco fungovalo jeste stare. To jsem nikdy nevidel.
BIOS aktualizujeme automaticky skriptem u tisicu pocitacu HP a Dell a na PIN ani Windows Hello to nema zadny vliv.
Kdyz se zmeni heslo uctu, je nesmysl aby na neco fungovalo jeste stare. To jsem nikdy nevidel.
-
vanuch
- nováček
Já měl na mysli lidi, co dělají update biosu u svých PC, vy asi pracujete v továrně.
Jinak ano, když na přihlašovací obrazovce nejde PIN ani heslo, lze po restartu resetovat heslo a vytvořit nové,
poté když se dostanu na plochu, tak nové heslo funguje pouze na přihlášení do MS účtu na webu,
ale v PC, když se chci přihlásit, vyžaduje to po mě staré heslo, nové heslo funguje až se zpožděním. Ok?
Jinak ano, když na přihlašovací obrazovce nejde PIN ani heslo, lze po restartu resetovat heslo a vytvořit nové,
poté když se dostanu na plochu, tak nové heslo funguje pouze na přihlášení do MS účtu na webu,
ale v PC, když se chci přihlásit, vyžaduje to po mě staré heslo, nové heslo funguje až se zpožděním. Ok?
-
petr22
- Guru Level 15

Samozrejmne, pokud clovek pouziva Microsoft ucet na prihlaseni do Windows, musi se zmena synchronizovat.
U lokalniho uzivatelskeho uctu se tohle stat nemuze. Ani nemuze prestat fungovat heslo po aktualizaci BIOSu.
Aktualizace BIOSu by standardne nemela mit zadny vliv na prihlaseni do pocitace.
U lokalniho uzivatelskeho uctu se tohle stat nemuze. Ani nemuze prestat fungovat heslo po aktualizaci BIOSu.
Aktualizace BIOSu by standardne nemela mit zadny vliv na prihlaseni do pocitace.
-
vanuch
- nováček
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17 Odpovědi
- 140890 Zobrazení
-