vybírám pro studenta notebook, specifikace jsou: podsvícená klávesnice, lehký, použitelnost i za 6+let a dobrá výdrž na baterii.
Grafiku nedělá, videa nestriha, "běžné" užívání hlavně.
Měl jsem to této doby jen windowsy a rád bych šel do APPLE MacBook. (klidně mi vyvratte proč ne..) Jsem otevren vaším radám.
Rád bych se zaučil s IOS prvně jak funguje, ale zase mi přijde kravina kupovat nějaký starý a pak po půl roce kupovat další (ať už zpátky k Windows či "lepsi" Apple). Klidně by mě nevadil opoužívaný NTB.
Slyšel jsem, že přijde zdražení kvůli AI a RAMkam, takže má cenu čekat na nějaké nové modely v roce? Doporučení mám od kolegy na M3, M4 čipy, že by se mi vyplatily na dlouhodobost než kdybych šel do populárního M1 2020 modelu.
Nevím, ale kolik zvolit 256 či 512 GB uloziste na macbook, jelikož většinu paměti mi zabírají fotky a ty bych mohl mít na starém PC stále. Kolik zere samotný OS?
+ Stačí mi 16GB RAM?
Když jsem si je zkoušel tak by mi stačil 13 palcový ale teda rozdíl jsem tam moc neviděl oproti 15" pri sledování videa....
Znáte nějaké weby české i nečeské kromě známých (Alza,Amazon,ebay,smarty). Jsou aktuálně dobre nabidky či studenský slevy někde?
DEKUJI VŠEM DOBRÝM (i nedobrým