Trvalé zapnutí plynulého scrollování v AA Reader.
Moderátor: Mods_senior
-
mmmartin
- Moderátor
Trvalé zapnutí plynulého scrollování v AA Reader.
Kde se dá nastavit, aby nebylo nutné po každém startu programu v menu Zobrazení > Zobrazení stránky nastavovat položku Zapnout rolování?
Kdysi se mi to povedlo a teď to nemůžu najít.
Dík.
Kdysi se mi to povedlo a teď to nemůžu najít.
Dík.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
Cemada
- Level 1.5

Re: Trvalé zapnutí plynulého scrollování v AA Reader.
Dotaz:
Adobe Reader: jak nastavit parametry zobrazení jako výchozí?
Např. zvětšení, zapnuté rolování apod. aby fungovalo hned po otevření PDF soubory (nemusel jsem toto pokaždé nastavovat).
Google AI:
Přemýšlím
Vyhledávání
Pro nastavení výchozího zobrazení v Adobe Acrobat Reader (verze 2026) postupujte následovně přes nabídku
Předvolby, která umožňuje sjednotit vzhled všech otevíraných dokumentů.
1. Nastavení výchozího zvětšení a rolování
Tato volba zajistí, že se každý soubor otevře například se 100% přiblížením a aktivním plynulým posouváním stránek.
Přejděte do menu Úpravy (Edit) > Předvolby (Preferences), nebo použijte zkratku Ctrl + K.
V levém sloupci vyberte kategorii Zobrazení stránky (Page Display).
V sekci Výchozí rozvržení a zvětšení (Default Layout and Zoom) nastavte:
Uspořádání stránek: Vyberte Jedna stránka plynule (Single Page Continuous) pro aktivaci rolování.
Zvětšení: Zvolte preferované procento (např. 100 %) nebo Podle šířky okna (Fit Width).
Potvrďte tlačítkem OK.
Vyzkoušel jsem to u sebe a funguje mi to.
Adobe Reader: jak nastavit parametry zobrazení jako výchozí?
Např. zvětšení, zapnuté rolování apod. aby fungovalo hned po otevření PDF soubory (nemusel jsem toto pokaždé nastavovat).
Google AI:
Přemýšlím
Vyhledávání
Pro nastavení výchozího zobrazení v Adobe Acrobat Reader (verze 2026) postupujte následovně přes nabídku
Předvolby, která umožňuje sjednotit vzhled všech otevíraných dokumentů.
1. Nastavení výchozího zvětšení a rolování
Tato volba zajistí, že se každý soubor otevře například se 100% přiblížením a aktivním plynulým posouváním stránek.
Přejděte do menu Úpravy (Edit) > Předvolby (Preferences), nebo použijte zkratku Ctrl + K.
V levém sloupci vyberte kategorii Zobrazení stránky (Page Display).
V sekci Výchozí rozvržení a zvětšení (Default Layout and Zoom) nastavte:
Uspořádání stránek: Vyberte Jedna stránka plynule (Single Page Continuous) pro aktivaci rolování.
Zvětšení: Zvolte preferované procento (např. 100 %) nebo Podle šířky okna (Fit Width).
Potvrďte tlačítkem OK.
Vyzkoušel jsem to u sebe a funguje mi to.
-
petr22
- Guru Level 15

Neni to uz Adobe Reader, je to Adobe Acrobat Pro a verze 2026 jeste neni. AI se moc nevyznamenala.
Jde to i jednoduse:
Vpravo dole zobrazeni stranky - zapnout posouvani musi byt zaskrtnute.
Jde to i jednoduse:
Vpravo dole zobrazeni stranky - zapnout posouvani musi byt zaskrtnute.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
Cemada
- Level 1.5

Já mám běžně v Předvolbách: Uspořádání stránek -> Jedna stránka. Tím všechny PDF rolujou po celých stránkách.
Pokud nastavím posouvání na ukazuješ, tak si to pamatuje pouze pro daný dokument, není to tedy trvale zapnuté pro všechny dokumenty.
Trvale (pro všechny dokumenty) to zapneš jen v Předvolbách.
A Acrobat Reader je zdarma, Pro je placený: https://www.adobe.com/cz/acrobat.html#p ... ro-acrobat
AI jsem použil, protože jsem věděl taky prd kde to nastavit a poradila správně.
Pokud nastavím posouvání na ukazuješ, tak si to pamatuje pouze pro daný dokument, není to tedy trvale zapnuté pro všechny dokumenty.
Trvale (pro všechny dokumenty) to zapneš jen v Předvolbách.
A Acrobat Reader je zdarma, Pro je placený: https://www.adobe.com/cz/acrobat.html#p ... ro-acrobat
AI jsem použil, protože jsem věděl taky prd kde to nastavit a poradila správně.
-
petr22
- Guru Level 15

Od verze 2024 je pouze Adobe Acrobat Pro, free verze umi PDF pouze prohlizet. Reader uz neni.
Adobe to udelalo schvalne, vetsina voleb vlevo rekne, ze je zablokovana a spousta lidi nevydrzi a koupi si licenci.
Adobe to udelalo schvalne, vetsina voleb vlevo rekne, ze je zablokovana a spousta lidi nevydrzi a koupi si licenci.
-
Cemada
- Level 1.5

Tak tohle mi vysvětli 
EDIT: A to nebyl aktualizovaná. Teď aktuální verze 2025.001.21078.
EDIT: A to nebyl aktualizovaná. Teď aktuální verze 2025.001.21078.
-
petr22
- Guru Level 15

Ta informace o zruseni Readeru je primo od Adobe. Asi lidi rvali, ze to po nich chce penize kamkoliv kliknou.
V kazdem pripade - Reader je legacy verze, tedy ma pouze offline funkce a nelze s ni vyplnovat napriklad webove formulare.
Plnohodnotna verze prohlizece je ten Adobe Acrobat Pro.
Nicmene - ta funkce se zapnutim plynuleho skrolovani se jmenuje ve vsech verzich stejne a je na stejnem miste.
V kazdem pripade - Reader je legacy verze, tedy ma pouze offline funkce a nelze s ni vyplnovat napriklad webove formulare.
Plnohodnotna verze prohlizece je ten Adobe Acrobat Pro.
Nicmene - ta funkce se zapnutim plynuleho skrolovani se jmenuje ve vsech verzich stejne a je na stejnem miste.
-
Cemada
- Level 1.5

Adobe Acrobat Reader používá velmi mnoho lidí, protože potřebují PDF hlavně prohlížet (+ max. vyplnit PDF formuláře firmy/úřadů, podepsat el.podpisem). U nás v práci má Pro jen pár lidí, zbytku stačí Reader. A takhle to bude v hooodně případech, o domácích uživatelích nemluvě.
Jestli Adobe říká, že Reader zruší, jejich boj. Alternativy jsou.
Nicméně mmmartin se ptal právě na Reader, odpověď dostal.
My se naopak dostali trochu mimo téma
Jestli Adobe říká, že Reader zruší, jejich boj. Alternativy jsou.
Nicméně mmmartin se ptal právě na Reader, odpověď dostal.
My se naopak dostali trochu mimo téma
-
mmmartin
- Moderátor
Ze stránek Adobe mám staženou aktuální verzi
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
petr22
- Guru Level 15

Funguje ta změna nastavení?
Na mnoha počítačích jsem musel odinstalovat Acrobata, vymazat registr Adobe (System i User) a nainstalovat znova - neukládalo se uživatelské nastavení.
Na mnoha počítačích jsem musel odinstalovat Acrobata, vymazat registr Adobe (System i User) a nainstalovat znova - neukládalo se uživatelské nastavení.
-
mmmartin
- Moderátor
Zatím se mi nepodařilo najít položky ani z jednoho tvého screenshotu.
Momentálně se snažím zobrazit všechny panely, třeba se chytím. Až budou vidět všechny, a budu dál tápat, dám sem printscreen celého okna.
Navíc mám dojem, že aktivace rolování je vlastnost uložená v dokumentu, protože některé dokumentu rolují a u některých to musím nastavit ručně přes menu Zobrazení.
Budu dál zkoumat a informovat, mám na to volno celý zbytek týdne.
Ď
Momentálně se snažím zobrazit všechny panely, třeba se chytím. Až budou vidět všechny, a budu dál tápat, dám sem printscreen celého okna.
Navíc mám dojem, že aktivace rolování je vlastnost uložená v dokumentu, protože některé dokumentu rolují a u některých to musím nastavit ručně přes menu Zobrazení.
Budu dál zkoumat a informovat, mám na to volno celý zbytek týdne.
Ď
-
petr22
- Guru Level 15

U Acrobatu Pro je to tady:
Ty polozky by se mely jmenovat stejne nebo aspon podobne.
Jde to ulozit i do dokumentu pri jeho vytvareni, automaticky posun se vypina napr. pokud
ma byt zobrazena dvojstranka obsahujici navazuijici obsah jako fotografie pres dve strany.
Ty polozky by se mely jmenovat stejne nebo aspon podobne.
Jde to ulozit i do dokumentu pri jeho vytvareni, automaticky posun se vypina napr. pokud
ma byt zobrazena dvojstranka obsahujici navazuijici obsah jako fotografie pres dve strany.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi
- 24736 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od atari