Zdravím , co je to za podivné příspěvky zde na fóru ? Děkuji
viz.
Temu Kupon Kodu 3000 TL ➛ [acw867474] İndirim Kodu 2025
Podivné příspěvky
Moderátoři: Ltb, Mods_senior
-
PARKR
- Level 3

Podivné příspěvky
OS Windows 11 Professional (x64) (24H2) / MB ASUS TUF GAMING B650M-PLUS / CPU AMD Ryzen 5 7600/ RAM G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL36 AMD EXPO / GPU ASUS DUAL RTX 4060 GAMING OC /
SSD SSD WD Black SN770 NVMe 1TB / PSU Seasonic Core GX-650 ATX 3
SSD SSD WD Black SN770 NVMe 1TB / PSU Seasonic Core GX-650 ATX 3
-
meda2016
- Level 4

Re: Podivné příspěvky
Jsou to příspěvky, které pomocí ikonky " ! " nahlásíš jako SPAM 
-
Martab
- Moderátor / člen HW týmu
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
-
HelFix
- Level 4.5

Jakým způsobem se fórum brání těmto botum? Jaké je zde zabezpečení? Protože na tomto fóru je problém s boty opravdu zásadní. Co například CloudFlare, který je doporučovaný? Myslím si, že mají í nějaký free tier na zkoušku na nějakou dobu.
-
Ltb
- Administrátor
Souhlasím s tebou, že boti jsou velký problém a přidal bych, že nejenom tady, ale na internetu všeobecně. Opatření, co před několika lety stačila, dnes nestačí. Ještě bych přidal rozlišení mezi boty co spamují fóra (A) a boty, co sbírají obsah z webu (B) nebo hledají bezpečnostní díry a těch pak zneužívají atpod.. Svým sběrem zahlcují webové služby = zpomalují je. Do této kategorie řadím i AI boty...
Co jsme dělali do nedávné doby a stačilo to:
A: Blokace konkrétních IP adres či uživatelských účtů poté, co se ukázaly jako závadné
B: Blokace konkrétních IP adres na úrovni firewallu poté, co se ukázaly jako závadné
Nyní toto měníme na:
A: Ztížení registrace do fóra hledáním vhodné Captcha či nějakého jiného mechanismu. Toto nyní zkombinujeme se zákazem použití většiny zahraničních emailových adres, zejména těch, které umožňují přiřazení krátkodobých emailů (tohle je novinka, popravdě jsem netušil, že něco takového lze nastavit)
B: Blokace celého bloku IP adres ze zemí, které s fórem nemají nic společného např. Čína, Indie atpod.
CloudFlare je něco, s čím nemám zkušenosti, ale pokud se situace bude vyvíjet nepříznivě a pokud by tam byla možnost toto používat bezplatně, určitě bych to zvážil.
Co jsme dělali do nedávné doby a stačilo to:
A: Blokace konkrétních IP adres či uživatelských účtů poté, co se ukázaly jako závadné
B: Blokace konkrétních IP adres na úrovni firewallu poté, co se ukázaly jako závadné
Nyní toto měníme na:
A: Ztížení registrace do fóra hledáním vhodné Captcha či nějakého jiného mechanismu. Toto nyní zkombinujeme se zákazem použití většiny zahraničních emailových adres, zejména těch, které umožňují přiřazení krátkodobých emailů (tohle je novinka, popravdě jsem netušil, že něco takového lze nastavit)
B: Blokace celého bloku IP adres ze zemí, které s fórem nemají nic společného např. Čína, Indie atpod.
CloudFlare je něco, s čím nemám zkušenosti, ale pokud se situace bude vyvíjet nepříznivě a pokud by tam byla možnost toto používat bezplatně, určitě bych to zvážil.
-
petr22
- Guru Level 15

Nebylo by mozne udelat aby prvnich nekolik prispevku noveho uzivatele musel pred zverejnenim schvalit admin?
Pres to by se maloktery bot dostal, musel by vytvorit neco na pohled smysluplneho a cekat, to byva nad jeho moznosti.
Pres to by se maloktery bot dostal, musel by vytvorit neco na pohled smysluplneho a cekat, to byva nad jeho moznosti.
-
Ltb
- Administrátor
To urcite lze, nicmene by to znamenalo velkou zatez na admina / mody a mohlo by to dost zpozdit zviditelneni prispevku a tim i odradit jeho autora.
-
faraon
- Master Level 8.5

Cloudflare je doporučovaný kým? Reklamními agenty Cloudflare? A pak zablokuje půlku Internetu dvakrát během jednoho týdne:
https://www.novinky.cz/clanek/internet- ... a-40553090
Kromě toho ta mr*ka příšerně zdržuje, to ověřování, že jsem člověk, občas trvá i několik minut a na pár webů jsem se přes něj vůbec nedostal!
Pokud má problém v tom, že jedu na starém pomalém hardwaru se vzácným operačním systémem a málo používaným prohlížečem, tak takový web může jít rovnou do (_!_).
To potvrzování nových uživatelů je mnohem účinnější, ale už se tu kolikrát stalo, že spammer byl odhalen až po čase a někteří vůbec. (Často používají strategii, že do svých starších dotazů nebo podpisů přidají reklamní odkaz až po několika týdnech, kdy už ho nikdo neuvidí, ale prohlížeče ho najdou a zaindexují.)
Jenže to zdržení mezi vložením a publikací může být dost kritické, už takhle někdy trvá delší čas než někdo odpoví, pokud vůbec. Leda by šlo povolit jen založení jednoho tématu nováčkem, druhé by už bylo potřeba schválit a potvrdit adminem.
Další je možnost blokování celých rozsahů IP adres, třeba z jihovýchodní Asie sem asi moc tazatelů nechodí, a pokud někdo používá hodně divokou VPN, bude se muset trochu přizpůsobit.
https://www.novinky.cz/clanek/internet- ... a-40553090
Kromě toho ta mr*ka příšerně zdržuje, to ověřování, že jsem člověk, občas trvá i několik minut a na pár webů jsem se přes něj vůbec nedostal!
Pokud má problém v tom, že jedu na starém pomalém hardwaru se vzácným operačním systémem a málo používaným prohlížečem, tak takový web může jít rovnou do (_!_).
To potvrzování nových uživatelů je mnohem účinnější, ale už se tu kolikrát stalo, že spammer byl odhalen až po čase a někteří vůbec. (Často používají strategii, že do svých starších dotazů nebo podpisů přidají reklamní odkaz až po několika týdnech, kdy už ho nikdo neuvidí, ale prohlížeče ho najdou a zaindexují.)
Jenže to zdržení mezi vložením a publikací může být dost kritické, už takhle někdy trvá delší čas než někdo odpoví, pokud vůbec. Leda by šlo povolit jen založení jednoho tématu nováčkem, druhé by už bylo potřeba schválit a potvrdit adminem.
Další je možnost blokování celých rozsahů IP adres, třeba z jihovýchodní Asie sem asi moc tazatelů nechodí, a pokud někdo používá hodně divokou VPN, bude se muset trochu přizpůsobit.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
Ltb
- Administrátor
Diky za vaše názory
Rozsahy IP adres zaciname ponovu blokovat. Jeste není nastaveno vše, ale jíz toto prineslo zasadni zrychleni fora...
-
HelFix
- Level 4.5

Doporučení na Cloudflare padá na oficiální podpoře phpBB právě proto, že je to nejúčinnější obrana proti spamu. Pokud tě zabezpečení nepustí kvůli pravěkému prohlížeči, není to chyba webu, ale prostý fakt, že tvůj SW už nesplňuje dnešní bezpečnostní standardy. Jako uživatel raději oželím kompatibilitu pro pár jednotlivců, než aby bylo celé fórum nepoužitelné a zaplavené boty. Ostatně, na mobilu ti to fórum určitě pošlape normálně.
Moje zkušenost je taková, že žádný cloudflare web mi nikdy nezpůsobil žádné problémy. Kromě těch výpadků, které byly.
Moje zkušenost je taková, že žádný cloudflare web mi nikdy nezpůsobil žádné problémy. Kromě těch výpadků, které byly.
-
faraon
- Master Level 8.5

No, mě způsobily, to ověřování se prostě zacyklilo a ani po několikerém odklikávání jsem se na pár webů vůbec nedostal. Ale neřekl bych, že Raspbian 11 s Chromiem 120 je zase takový pravěk, dodnes funguje bezproblémově.
Ani ten elektrodpad, na kterém to běží, není zase tak špatný, sice jenom roky vyhozené kancelářské dvoujádro, ale YT to zvládá na 480p plynule a na 720p koukatelně. Takže problém vidím právě v tom Cloudflare, kde prostě jsou potíže skoro pokaždé, když se s ním někde setkám a něco víc od něj chci. Třeba odeslat komentář.
Ale možná to beru příliš osobně, když to, že mě považuje za stroj, beru jako urážku
Ani ten elektrodpad, na kterém to běží, není zase tak špatný, sice jenom roky vyhozené kancelářské dvoujádro, ale YT to zvládá na 480p plynule a na 720p koukatelně. Takže problém vidím právě v tom Cloudflare, kde prostě jsou potíže skoro pokaždé, když se s ním někde setkám a něco víc od něj chci. Třeba odeslat komentář.
Ale možná to beru příliš osobně, když to, že mě považuje za stroj, beru jako urážku
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!