Zdravím, momentálně přemýšlím nad upgradem PC. Do budoucna bych chtěl kupovat úplně nový, ale říkám si, že by se třeba dal za rozumně peníze udělat upgrade aktuálního. Případně třeba koupit nějaké komponenty, které by se daly do budoucna použít při stavbě nového, pokud by to dávalo smysl. Aktuální sestava:
MB: A520M-HVS
CPU: AMD Ryzen 5 4500
GK: GTX 1060 6GB
RAM: 16 GB
Zdroj: 550W, podrobněji nevím, musel bych ho zkusit vyndat, ale klidně můžu, pokud by bylo potřeba.
Jedná se mi primárně o hry, mám 49 palcový monitor. Je mi jasné, že hrát na tom nové hry na vysoké detaily by nebylo levné, ale jde mi i o hry 10-15 let staré (pokud budou mít zrovna podporu), případně mám ještě QHD monitor. Přemýšlím teď hlavně nad tím, jestli do toho má smysl investovat, abych hry rozběhal "o něco lépe", nebo je to úplně zbytečné. Záměrně ani nedávám konkrétní rozpočet, ale řekl bych, že nad 15k už by dávalo spíš smysl ty peníze ušetřit na úplně nový PC v budoucnu.
Děkuji za rady
Upgrade PC
Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Upgrade PC
Intel core i5-760 @ 3,93 GHz + Noctua NH-U9B SE2, Asus P7H55/USB3, MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC, Kingston HyperX XMP T1 4GB (kit 2x 2GB) 2000MHz, Fortron Green Power AX550-60APN 550W, Seagate Barracuda 1TB
Re: Upgrade PC
Nejvíce, co ti aktuálně cena/výkon pomůže, je vzít např. RX 9060 XT + dodatečných 16 GB RAM. Což ti utáhne i zdroj a na 1440p nebude bottleneck.
Přecházet na AM5 by tě vyšlo tak na 10k a byl bys téměř na stejném bodě.
Přecházet na AM5 by tě vyšlo tak na 10k a byl bys téměř na stejném bodě.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek