Zamrznutí PC nebo samovolný restart - nikdo nepomůže???

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Zamrznutí PC nebo samovolný restart - nikdo nepomůže???

Odeslatod xxsml » 27 Pro 2007 19:56

Po nějaké době používání PC dojde buď k zamrznutí nebo samovolnému restartu PC (i když je restart zakázán a měla by se tedy objevit Blue Screen of Death (dále BSD)) nebo se objeví BSD:

Byly zjisteny potize a systém Windows byl ukoncen, aby nedoslo k poskozeni pocitace.

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Pokud je to poprve, co vidite obrazovku s chybou zastaveni pocitace, restartujte počítač. Pokud se obrazovka objevi znovu, pokracujte temito kroky:

Ujistete se, ze novy hardware a software jsou spravne instalovany.
Pokud se jedna o novou Instalaci, obratte se na dodavatele hardwaru nebo softwaru a vyzadejte si pripadne aktualizace systemu Windows.
Pokud potize potrvaji, vypnete nebo odeberte instalovaný hardware nebo software, zakazte moznosti pameti systému BIOS, napriklad ukladani do mezipameti nebo stínové rizeni.
Pokud potrebujete pro odebrani nebo vypnuti soucasti pouzit nouzový rezim, restartujte pocitac, po stisknuti klávesy F8 vyberte Upresnit možnosti spousteni a pote vyberte polozku Nouzovy rezim.

A pod tím:

Technicke informace:
*** STOP: 0x000000D1 (0x00000100, 0x00000009, 0x00000000, 0xF5CE09D8)
*** ALCXWDM.SYS – Address F5CE09D8 base at F5CA6000, Datestamp 462f0f5c

nebo:

Technicke informace:
*** STOP: 0x000000D1 (0x00000001, 0x00000009, 0x00000008, 0x00000001)

nebo:

Technicke informace:
*** STOP: 0x000000D1 (0x00000000, 0x0000000A, 0x00000008,0x00000000)
Zahajováni výpisu fyzické paměti RAM
Výpis fyzické paměti je dokončen.
Požádejte o pomoc správce systému nebo skupinu technické podpory.

nebo:

Technicke informace:
*** STOP: 0x000000D1 (0x00000000, 0x0000000A, 0x00000008, 0x00000000)

nebo (tímto si nejsem jistý, protože fotku nemám moc kvalitní):

Technicke informace: (tímto si nejsem jistý, protože fotku nemám moc kvalitní)
*** STOP: 0x000000D1 (0x4010683c, 0x00000009, 0x00000000, 0xF5C20f45)
*** portcls.sys – Address F5D20C45 base at f5D1F000, Datestamp 41107f13

konfigurace PC:

CPU: AMD Athlon 64, 2000 MHz (10 x 200) 3000+
základní deska: MSI K8T Neo-FSR (MS-6702) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Čipová sada základní desky VIA VT8383 Apollo K8T800, AMD Hammer
Pracovní paměť 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM) - 2 Moduly A-Data 512 MB
BIOS Typ AMI (03/04/05)
Grafická karta NVIDIA GeForce FX 5900XT (128 MB)
Zvuková karta Realtek ALC655 @ VIA AC'97 Enhanced Audio Controller (integrovaná)
Ovladač IDE VIA Bus Master IDE Controller - 0571
Ovladač úložných zařízení Hostitelský řadič SCSI nebo RAID
Ovladač úložných zařízení VIA SATA RAID Controller
Pružný disk Disketová jednotka
Pevný disk ST332062 0AS SCSI Disk Device (320 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Pevný disk WDC WD800JB-00FMA0 (74 GB, IDE)
Optická mechanika HL-DT-ST DVDRAM GSA-H10N
Síťová karta D-Link AirPlus DWL-520+ Wireless PCI Adapter
Síťová karta Realtek RTL8169/8110 Family Gigabit Ethernet NIC (integrovaná na základní desce)

Zdroj: Fortron 350 W (dříve Eurocase 350 W)
1x větráček 90 cm Chieftec vepředu, 1x větráček 80 cm Arctic Cooling vzadu

Původně jsem si myslel, že je to zdrojem, takže jsem provedl výměnu za Fortrona 350W, ale cca po týdnu to začalo zase. Takže jsem přeinstaloval Windows a cca po 3 dnech opět zamrzání, restarty a BSD.
Prováděl jsem i MemTest a kontrolu systémového disku WD utilitou od WD (obojí bez chyb).

Díky moc za rady. :wink:
Naposledy upravil xxsml dne 05 Led 2008 22:38, celkově upraveno 4
xxsml
Level 1
Level 1
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 57
Pohlaví: Nespecifikováno

google adsense
Google
 

Odeslatod El Diablo » 27 Pro 2007 20:07

Vypadá to na problémy se zvukovou kartou zkus ji odebrat a nainstalovat jiné ovladače... Případně zakázat v BIOSu a koupit neintegrovanou...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Uživatelský avatar
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 13974
Bydliště: In Hell
Pohlaví: Muž

Odeslatod xxsml » 27 Pro 2007 20:14

El Diablo - citace:Vypadá to na problémy se zvukovou kartou zkus ji odebrat a nainstalovat jiné ovladače... Případně zakázat v BIOSu a koupit neintegrovanou...


To jsem udělal, nainstaloval nejnovější ovladače, ale je to pořád stejné. Nepomohlo ani odinstalování ovladačů a zakázání zvukovky v BIOSu. :-(
xxsml
Level 1
Level 1
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 57
Pohlaví: Nespecifikováno

Odeslatod El Diablo » 27 Pro 2007 20:18

Potom tedy se mrkni do PC zda není plné prachu, nejsou nafouklé kondenzátory, prohýbej karty zda nemají přechodový odpor...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Uživatelský avatar
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 13974
Bydliště: In Hell
Pohlaví: Muž

Odeslatod xxsml » 27 Pro 2007 20:43

El Diablo - citace:Potom tedy se mrkni do PC zda není plné prachu, nejsou nafouklé kondenzátory, prohýbej karty zda nemají přechodový odpor...


Kondenzátory jsem kontroloval hned na začátku, když tohle začlo PC dělat. Prachu by tam teď nemělo bejt moc, protože když jsem měnil ten zdroj 17.12., tak jsem se ho snažil vyfoukat. Teď jsem schválně zkusil odinstalovat ovladače zvukovky i síťovky (obě integrované na základní desce) a zakázal jsem je v BIOSu a PC zatím běží v pohodě (ale jak dlouho?).
xxsml
Level 1
Level 1
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 57
Pohlaví: Nespecifikováno

Odeslatod xxsml » 27 Pro 2007 21:02

xxsml - citace:
El Diablo - citace:Potom tedy se mrkni do PC zda není plné prachu, nejsou nafouklé kondenzátory, prohýbej karty zda nemají přechodový odpor...


Kondenzátory jsem kontroloval hned na začátku, když tohle začlo PC dělat. Prachu by tam teď nemělo bejt moc, protože když jsem měnil ten zdroj 17.12., tak jsem se ho snažil vyfoukat. Teď jsem schválně zkusil odinstalovat ovladače zvukovky i síťovky (obě integrované na základní desce) a zakázal jsem je v BIOSu a PC zatím běží v pohodě (ale jak dlouho?).


Teď mě ještě napadlo: kdyby to bylo pouze zvukovkou, neměly by ty chybový hlášky bejt všechny stejný (nebo aspoň se stejnym/podobnym kódem)?
xxsml
Level 1
Level 1
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 57
Pohlaví: Nespecifikováno

Odeslatod Pic » 27 Pro 2007 21:15

Mrkni sem: http://www.bubik.cz/whql/?id=9&file=alcxwdm.sys
Máš problém s ovladačem pro zvukovou kartu a to se souborem ALCXWDM.SYS. Instaloval jsi originální ovladač z CD k základní desce? Jestli ano, je nekompatibilní se systémem na PC.
Tady je ke stažení uvedený ovladač, ale nevím jakou verzi máš. Možná to stojí za vyzkoušení.
http://www.dynamiclink.nl/htmfiles/rfra ... o_a/68.htm
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 18005
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Odeslatod xxsml » 27 Pro 2007 22:58

Pic - citace:Mrkni sem: http://www.bubik.cz/whql/?id=9&file=alcxwdm.sys
Máš problém s ovladačem pro zvukovou kartu a to se souborem ALCXWDM.SYS. Instaloval jsi originální ovladač z CD k základní desce? Jestli ano, je nekompatibilní se systémem na PC.
Tady je ke stažení uvedený ovladač, ale nevím jakou verzi máš. Možná to stojí za vyzkoušení.
http://www.dynamiclink.nl/htmfiles/rfra ... o_a/68.htm

Původně tam byl ovladač z CD k desce, pak jsem nainstaloval nejnovejší stažený přímo od Realteku a kvůli kompatibilitě to na mě neřvalo.
A s tim odkazem je problém. Chtěj za to 10 doláčů :mad:
Naposledy upravil xxsml dne 27 Pro 2007 23:05, celkově upraveno 1
xxsml
Level 1
Level 1
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 57
Pohlaví: Nespecifikováno

Odeslatod Pic » 27 Pro 2007 23:05

Jednak nevím proč uvádíš citaci, když odpovídáš ihned na můj příspěvek a jednak proč tam tedy nenecháš ovladač, který nedělal problémy. Nějak asi špatně chápu. Pro jistotu otestuj paměť programem Memtest.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 18005
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Odeslatod xxsml » 27 Pro 2007 23:11

On totiž dělal tyhle problémy jak ten, co tam byl původně od koupě PC tak ten nejnovější. Mimochodem, PC je cca 3 roky staré, takže v záruce neni.
Už v prvním příspěvku je napsáno, že jsem paměť testoval MemTestem. Dnes jsem ho dělal znovu (nechal jsem to doběhnout cca na 200% s volbou testovat "All RAM") a bez chyb.
xxsml
Level 1
Level 1
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 57
Pohlaví: Nespecifikováno

Odeslatod Pic » 27 Pro 2007 23:16

A dělal jsi úklid disku a kontrolu s opravou případných chyb. Možná odchází samotná karta, či zdroj.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 18005
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Odeslatod xxsml » 27 Pro 2007 23:23

Kontrola disku byla provedena ještě před přeinstalací Win XP jak nástrojem v systému (přímo i přes bootovací CD) a také utilitou od Western Digitalu (bez chyb). Zdroj byl vyměněn, to bylo to první, co mě napadlo. Původně tam byl EuroCase 350 W, teď je tam Fortron 350 W. Ale tohle všechno je uvedeno opět v prvním příspěvku.
xxsml
Level 1
Level 1
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 57
Pohlaví: Nespecifikováno

Další

Zpět na Problémy s hardwarem

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CryptexCZ, Google Adsense [Bot] a 8 anonymních uživatelů