Dobrý den,
hledám vhodný bezdrátový internet do bytu s tím, že jsem doufal, že pro získání internetu bude stačit, když si uzavřu smlouvu s některým s operátorů na domácí internet LTE, tam mi dají SIM kartu, kterou místo LTE routeru strčím do mobilu nebo GSM modemu a bude to fungovat (navíc mě hned napadlo, že bych zkusil využívat na mobilu dual sim a měl "zadarmo" internet i v mobilu), ale na prodejně mi paní řekla, že takto to nefunguje a že je potřeba, abych si u nich koupil speciální modem, protože daná simkarta funguje pouze v LTE routeru...
Je to teda pravda nebo je to jenom obchodní tah, abych si od nich koupil co nejvíce produktů?
LTE Internet
Re: LTE Internet
No hlavně bych nekupoval LTE internet do bytu, je to pomalé (relativně), ale hlavně tam je omezení množství dat. V neposlední řadě je to hrozně drahé...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
Bohuzel pravda, u VF je to vazano na IMEI, u T-M na model a u O2 na BTS.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
SIM karta samozrejmne funguje i v jakemkoliv jinem zarizeni, tedy i telefonu. Muze ale byt omezene na datove sluzby, takze nepujde volat. Zalezi na tom jakou SIM kartu si koupis.
Opravdu chces doma LTE internet? Ma to parametry pripojeni z doby pred 15 lety - a hlavne jsou tam datove limity, ktere vycerpas za par desitek minut koukani videa na Youtube.
Opravdu chces doma LTE internet? Ma to parametry pripojeni z doby pred 15 lety - a hlavne jsou tam datove limity, ktere vycerpas za par desitek minut koukani videa na Youtube.
No jde o to, že jsem v dočasném pronájmu a nemohu si sem zavést linku, takže potřebuj bezdrát, který nebude vázaný na lokalitu a ideálně bych se nechtěl ani upisovat na 2 roky... A vzhledem k tomu, že internet potřebuji využívat jen v noci, kdy je prý na data dokonce nějaký noční tarif, tak by mi to i stačilo.Martab píše:No hlavně bych nekupoval LTE internet do bytu, je to pomalé (relativně), ale hlavně tam je omezení množství dat. V neposlední řadě je to hrozně drahé...
Na IMEI znamená, že simku nemohu dávat mezi více zařízení? nebo že se podle IMEI identifikuje zařízení na kterém internet funguje?zeus píše:Bohuzel pravda, u VF je to vazano na IMEI, u T-M na model a u O2 na BTS.
Proto jsem psal dual sim... vize by byla taková, že bych měl jednu simku na volání a sms a druhou bych měl pouze na LTE, protože mi přijde sprosťárna, abych platil za 2GB v mobilu stejné peníze jako za 40GB v routeru a kdybych dorazil domů, tak bych si z mobilu udělal hotspot a připojil se na něj z noťasu.petr22 píše:SIM karta samozrejmne funguje i v jakemkoliv jinem zarizeni, tedy i telefonu. Muze ale byt omezene na datove sluzby, takze nepujde volat. Zalezi na tom jakou SIM kartu si koupis.
Co se týče rychlosti, tak jsem bohužel z kraje, kde nejkvalitnější ADSL internet má rychlost 4MB/S, takže to LTE nebude o moc horší.
K tématu sice přesně neporadím, nicméně můžu plně vyvrátit, že neexistuje LTE internet bez FUP, jak zmiňoval Petr22. O2 nově zavedlo LTE internet bez FUP. Za 500,- Kč měsíčně to není taková pálka, já si to pořídil na chalupu, protože jsem tam v poslední době dost často: http://www.dsl.cz/clanky/revoluce-lte-i ... ezena-data
Vysosal jsem 70 GB a běží to pořád stejnou rychlostí. FUP tedy opravdu není. Měřím stabilně 18/2 Mbit a je to vázáno na BTS (nejbližší O2 LTE vysílač ve tvé lokalitě).
Vysosal jsem 70 GB a běží to pořád stejnou rychlostí. FUP tedy opravdu není. Měřím stabilně 18/2 Mbit a je to vázáno na BTS (nejbližší O2 LTE vysílač ve tvé lokalitě).
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.
Pokud to ADSL ma skutecne 4 MB/s (velke B), tak je to 35 Mbit/s a to ti preci musi stacit.
40 GB datovy limit je tak na 1-2 dny koukani na video. Datove limity byly obvykle v roce 1999, ne 2017.
40 GB datovy limit je tak na 1-2 dny koukani na video. Datove limity byly obvykle v roce 1999, ne 2017.
Co jsem cetl, tak funguje jen v zarizenich, ktere maji stejne IMEI jako Vodafonem prodavane LTE modemy. Pokud mobil umi zmenit IMEI (asi jen nektere s MTK?) a nastavis tam spravne, tak to bude fungovat, jinak ne.strambm píše:Na IMEI znamená, že simku nemohu dávat mezi více zařízení? nebo že se podle IMEI identifikuje zařízení na kterém internet funguje?zeus píše:Bohuzel pravda, u VF je to vazano na IMEI, u T-M na model a u O2 na BTS.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11 Odpovědi
- 4941 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od meda2016