Dobrý deň,
mám mikrofón BM-800 (20 Hz až 20 000 Hz).
Avšak mám problém, a preto aj prosím o radu. Zvuk z neho je strašne slabý.. po pridaní decibelov v nastaveniach je zvuk ... tak povediac STRAŠNÝ
Bez zosílenia neni počuť ani vŕtačku tesne pri ňom. Bez zosílenia je však kvalitný. Potrebujem k nemu niečo dokúpiť? Moc sa v tom nevyznám :)
Z toho co tu popisuješ, budeš zřejmě potřebovat zesilovač. Slušný se dá koupit za pár kaček a má velikost vyšší krabičky sirek. Já používám tento: http://www.gme.cz/avx-150-micro-box
Pro domácí studio dostatečná kvalita. Pozor, potřebuješ k němu sehnat zdroj :)
kwogate píše: Pozor, potřebuješ k němu sehnat zdroj :)
Ten zdroj je důležitější, než nějaký předzesilovač. Jedná se o kondenzátorový mikrofon, který se nedá přímo připojit na mikrofonní vstup počítače. K napájení měniče mikrofonu a vestavěné elektroniky potřebuješ fantomový napáječ 48 Voltů. Při použití napáječe určitě nebude s hlasitostí problém.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Ja sa nevyznám do presných modelov a tak podobne, mohli by ste mi prosím poradiť ktoré konkrétne si mám kúpiť tak aby mi to išlo normálne? :) tak teda zdroj alebo predzosilovač? prosím napíšte mi všetko čo si mám kúpiť aby mi to išlo normálne :)
mmmartin píše:
Ten zdroj je důležitější, než nějaký předzesilovač. Jedná se o kondenzátorový mikrofon, který se nedá přímo připojit na mikrofonní vstup počítače. K napájení měniče mikrofonu a vestavěné elektroniky potřebuješ fantomový napáječ 48 Voltů. Při použití napáječe určitě nebude s hlasitostí problém.
Jednoduše řečeno, potřebuješ další krabku, bez které se neobejdeš. Napříkald tato: http://www.neven.cz/kategorie/hobby/mik ... tom-power/
Dají se ale sehnat i levnější. Takže tuto krabku a potřebnou kabeláž a mělo by to jet :)
Pravda, ta zvukovka je lepší nápad, je jen o 200,- dražší, než fantomový napáječ a nebudeš muset shánět dost atypickou redukci XLR > Jack 3.5 na propojení výstupu zdroje se vstupem PC nebp NTB.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Je to pravděpodobně nejlevnější karta s mikrofonním vstupem na profi XLR konektoru s fantomovým napájením. Nemá např. digitální (SPDIF) výstup, a je "pouze" stereo. Kódování 16 Bit / 48 kHz dává o něco lepší kvalitu, než CD. Drivery jsou ke stažení tady. Navíc nabízejí možnost po zaregistrování produktu stáhnout další zvukařské softy.
XLR-jack redukci potřebovat nebudeš, USB zvukovka se připojí přes USB k PC a zaregistruje se jako normální zvuková karta, tzn. propojení bude Mikrofon - XLR - Zvukovka - USB - PC. Hodně zvukovek je schopných se přes USB i napájet, takže možná nebude zapotřebí ani nabíječky. Ano, je to entry-level zvukovka, ale dokud nebudeš dělat opravdu profi věci, tak je dostatečná. Pokud bys hned ze začátku chtěl vyšší kvalitu, tak zkus třeba Focusrite Scarlet.
Zdravím, zahazuji 10 let starý notebook, takže pc bude kompletně nové.
Myš, klávesnici, sluchátka mám, ale chtěla bych k tomu nějaký stojící mikrofon, který nebude na sluchátkách, nepotřebuju nic super, nemám v plánu streamovat nebo tak něco, ale...
Poslední příspěvek
Tak vše jede a funguje jak má. Děkuji všem zúčastněným za rady a pomoc a zamykám vlákno. :)
Ahoj, mám sluchátka FiiO JT, které mají zabudovaný mikrofon.
Ať už je zapojím do základní desky PRIME B660M-K D4 nebo do monitoru, který má připojení na Jack, tak je vždy výsledek stejný.
Audio funguje, ale mikrofon to nezaznamená.
- Aktualizovaný...
Poslední příspěvek
Mikrofon se zobrazuje jako zezapojeno.
Dodatečně přidáno po 2 hodinách 16 minutách 32 vteřinách:
Zakoupena redukce, vše v pořádku funguje.
po několika letech používání jsem se rozhodl přeinstalovat windows na mém notebooku. Klasicky přes flash disk, žádný problém vše se podařilo a ntb běží jako nový. Bohužel ale jsem si večer všimnul, že se výrazně zhoršila kvalita zvuku z...
Poslední příspěvek
Přesně tak. Jestli sluchátka hrají stejně, nehledej chybu v driverech, ale v obslužných aplikacích zvukové karty.
EDIT. Zvuk mi přijde takový ''suchý'', Výrazem suchý označují zvukaři zvuk bez dozvuku (prostoru, hallu). Neměl jsi před reinstalací W...
Zdravím. Dlouho jsem tady nebyl. Kvůli Win11 jsem si pořídil nový počítač. Na starém počítači jsem měl výstup HDMI napojený na TV a na základní desce byl výstup SPDIF. Ten byl zapojený do DACU. Nový počítač nemá výstup SPDIF, tak jsem použil...
Ahoj, asi jsem uplna lama ale po zapojeni noveho monitoru AOC CU34G2XP/BK mi nejde zvuk.
V nastaveni mam vystupni zarizeni monitor.... Kde jsem udelal chybu ?
Poslední příspěvek
No tak to jsem uplny debil ze jsem nejak automaticky pocital stim ze to bude mit reproduktory.
Tak v tom pripade muzete prispevek smazat. Diky