Nějaká rada?
DVD mechanika
Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
DVD mechanika
Zdravím, mám problém s mechanikou. Při zapojení kabelů jsem zjistil, že potřebuje DVD mechanika 2 SATA kabely. jeden menší a jeden větší. Problém je v tom, že já v PC mám pouze 2x ten velký kabel. Takže jsem zapojil pouze ten velký. DVD mechanika vyjíždí a zajíždí, což je v pořádku, akorát mi nenačítá ty CD/DVD.
Nějaká rada?
Nějaká rada?
Re: DVD mechanika
"DVD mechanika vyjíždí a zajíždí, což je v pořádku, akorát mi nenačítá ty CD/DVD. "
Kdyz je do ni zapojene pouze napajeni, chova se presne takto.
Datovy kabel (ten mensi) je nutne zapojit take, jinak nacitat CD nebo DVD nebude SATA. Volny datovy kabel v PC obvykle neni - je nutne ho bud dokoupit nebo mohl byt v baleni zakladni desky. Datovy kabel musi mit v kazdem obchode s pocitaci, cena do 150 Kc.
Kdyz je do ni zapojene pouze napajeni, chova se presne takto.
Datovy kabel (ten mensi) je nutne zapojit take, jinak nacitat CD nebo DVD nebude SATA. Volny datovy kabel v PC obvykle neni - je nutne ho bud dokoupit nebo mohl byt v baleni zakladni desky. Datovy kabel musi mit v kazdem obchode s pocitaci, cena do 150 Kc.
Tak díky moc, kam ho teda zapojit? (přesně)
Jeden konec do mechaniky a druhy do zakladni desky - na stejne misto, kam vede stejny kabel od harddisku, bude tam nekolik volnych konektoru. Je jedno do ktereho z nich.