Intel AMD trochu (dost) vypálil tím Pentiem rybník. Reálnou konkurencí k němu může být až nějaký Athlon vzniklý z APU. Bohužel taková CPU tu asi ještě hodně dlouho nebudou, ani Ryzen 3 asi nepude s cenou tak nízko jako je Pentium HT... :/
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD „Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Ono to neni az tak o cene, ale o tom, ze 1700 a 1800X maji stejny OC strop, takze z obou procesoru je po OC stejny procesor - oba konci s rozumnou voltazi na 4 GHz.
1700X a 1800 neprinasi vubec nic navic, krome vyssi ceny (a vyssi zakladni frekvence, pokud by nekdo nchtel taktovat), osobne cekam u ctyrjader a sestijader to same - vsechny modely budou mit stejne OC kolem 4 GHz, takze ty drazsi modely se nevyplati kupovat.
Vždyť to bylo něco podobného už u Piledriver. Pochybuju, že ceny půjdou dolů, to by museli celé posunout a myslím, že Intelu to vzdoruje celkem dobře... Však Ryzen 1700 stojí jak i7 7700K a po OC je srovnatelný s 1800X.
Dodatečně přidáno po 10 minutách 48 vteřinách:
U Ryzenu 5 na hry vidím ideální zase jeden z těch nejlevnějších - Ryzen 1500X. 1600(X) má už příliš mnoho jader a kromě toho, že se to bude pak pravděpodobně akorát hůř taktovat než Ryzen 1400/1500X, nic moc navíc asi nepřinesou. Možná ještě by stál za zmínku Ryzen 1400, ale má menší L3. U i3 se za ní nikdo moc nehonil, ale je ještě otázkou, jak se projeví u Ryzenu, přeci jen to je o něco (víc) odlišná architektura, a tak bude ještě potřeba počkat na reviews, jak se to nakonec projeví.
Výkon pak očekávám někde dost blízko u Ryzenu 7, takže nevím nevím, jak to dopadne s i5 "non-K"...
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
AMD FX-8350@5GHz stabilní, Asus Crosshair V Formula-Z, 2x 4GB 2400MHz TridentX, AMD Radeon HD6870, SSD Kingston HyperX 256GB, cca 2TB pevné disky, Corsair TX850W. Další HW: AMD x4 955 BE, 965 BE, 970 BE, 975 BE, 980 BE, 1090T BE, 1100T BE, FX-4300, FX-6300, FX-8320, FX-8350, FX-9370 atd
po delší době bych chtěl vyměnit grafickou kartu v mém PC. Mám tam teď NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER (6,0 GB) a chtěl bych něco nového, abych si mohl zahrát nové hry - nepotřebuji ve 4K. Jedná se mi o nějakou kartu ( nejlépe zase od NVIDIA...
Poslední příspěvek
Radeony mají jen o něco málo vyšší spotřebu a nepodporují DLSS (jen FSR, které ale v současné čtvrté generaci je téměř srovnatelně kvalitni). Varianta je RTX 5060 Ti 16GB.
Ahoj, před pár lety jste mi tu dobře poradili, tak se na Vás obracím znovu. Přemýšlím o upgrade grafické karty na mém PC. Nechce se mi zatím měnit nic jiného, PC mám k práci a příležitostnému hraní, už je mi přecejen přes 40, a vše funguje.
Sestava:...
Poslední příspěvek
Pokud má komp na práci a příležitostné hraní, pak ať trpí! :-D
V případě, že by se rozhodl pařit s námi private matche v Call of Duty ,
i tak by 3060 Ti na UWQHD na mid/high detaily v pohodě běhala.
A pokud by si chtěl po nějakém (díky nadšení...
Zdravím, před pár lety jste mi tu pomohly složit PC který do teď výborně fungoval. Bohužel mi odešla grafika RX 6700 XT kterou sem vyreklamoval a dostal zpět peníze. Tudíž bych vás chtěl poprosit o výběr nové grafické karty do 14 000 Kč. Zbytek...
Poslední příspěvek
7800 XT nebo připlatit trochu na 9070
+ by to chtělo rozšířit ram na 32 gb stejným setem, který máš
edit: našel jsem tohle, což je dost zajímavá nabídka, vč. záruky na 36 měsíců
chtěl bych Vás požádat o radu při výběru dedikované grafické karty ke stávající sestavě, kterou jsem pořizoval v době, kdy grafiky byly nedostupné a drahé. Chtěl bych si zahrát herní tituly jako Baldur's Gate 3, Stalker 2 ve Full HD...
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, zda je možné mít zapojenou grafickou kartu na 2x6 PCIe pinů, když má GK konektory 1x6 a 1x8?
Když by se spustil a vydržel by třeba 3h zátěže bez problému, bylo by tu furt riziko, že na to jednou PC doplatí?
Měl bych...
Poslední příspěvek
Joo funguje slušně :D Na základní práci a nenáročný hry uplně stačí. Nedávno jsem skládal z 580 8GB a tam se daly hrát i novější hry :D
Jediný co tam není moc fit je ta spotřeba za výkon, kterej to nabízí. Ale zase jsou ty PC dostupný.. 570 jsem...