Zkus přehodit ty kšandy .Neptej se proč,ale za zkoušku nic nedáš.Mě to dělalo něco podobného,řešil jsem to tady ,na nic se nepřišlo a když jsem to přehodil tak to jelo.Měl jsem tedy na jedné kšandě dva HDD a na druhé DVD.Když to bylo v jedné pozici nejelo to DVD a když jsem to přehodil jelo vše.Nemá to žádné odůvodnění,ale jelo to.Znovu,za pokus to stojí.
Pokud si vzpomínám, tak jsme toto nastavení přepínali, když jsme řešili problémy s bootováním HDD a DVD zároveň. Tehdy jsem radil nechal jen Primary...
Čistě pro info, neboť soudě dle toho, co tu vidím, nevíš, co to znamená: ta položka "On-chip IDE" nastavuje IDE řadiče v čipsetu (tedy to, oč nám jde). Primary zapne jen primární (tedy IDE1), Secondary zapne jen sekundární (IDE2) a Both zapne oba. Proto to dělá to, co to dělá ;).
Jinak teda mezi náma řešit problém s bootováním HDD a DVD zároveň vypnutím sekundárního IDE řadiče mi přijde takový ... jako že děláš skoro opak toho, co by to dělat mělo ;) Já bych radil dát HDD na IDE1 jako master, DVD na IDE2 jako master … ale neznám pozadí, možná to fachat takhle nechtělo ;) (čert ví, kterej blb dělal BIOS a zapomněl na to, že i z IDE2 by bylo dobrý bootovat - ne, že bych se s tím konkrétně setkal, ale už isem viděl v BIOSech řadu roztodivností ;-). Ale to je teď už asi jedno.