Jestli chceš opravdu plně využít jeho potenciál, tak vzhledem k tomu že to máš 120 Hz obnovovací frekvenci, tak to nebude výkonu asi nikdy dost. Ale samozřejmě pokud ti jde jen o to QHD a nemáš potřebu mít těch 120 FPS, tak to nějak zvládne i ta RTX 2080/GTX 1080 Ti (viz vuLva pár příspěvků dozadu) a není třeba rozbíjet další prasátko jen abys mohl koupit 2080 Ti . Protože za to chtějí fakt neskutečný ranec teda, je o dalších 10K dražší...
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
No je to šílený, jak si nastavili ty ceny... Tak tedy finální rozhodnutí: 2080 msi gaming x trio nebo 2080 aorus extreme? Četl jsem, že je ten aorus celkem hlučnej. Výkonnej, se zajímavým designem, ale hlučnej...
Taky se k němu víc přikláním... Kdybych ho vzal, je nutnost instalovat nějakou oporu? váží prý kolem 1,5 Kg. Nevím, jestli je nějaká opora součástí balení...
pokud jít do RTX vyčkal bych. Na netu kolují řeči že ty grafiky umírají víc než by se slušelo a taky bych dal čas výrobcům aby vymysleli funkční chlazení abys neměl táborák v pc, v životě jsem nečekal že by mi mohla vyhořet grafika, jakože hořet plamínkem, ale čerstvá 1080 s referenčním chladičem mě přesvědčila o tom že může..... Navíc by i cena lehce opadla....
já aktuálně s novou sestavou jedu na 1060 a jsem spokojený, kdybych chtěl vrážet dalších 10k do pc šel bych do 1080ti, jednak cena leze dolů, chladiče jsou odladěné, VR to zvládá bez problémů a 4k taky slušně a co jsem koukal výkonově oproti 2070~80 tam takový rozdíl není abys to poznal (pokud hraješ 1080p a né 4k, tam je to znatelnější, ale i tak se to té ceně nedá prominout)
Co se paměti týče, myslím že i 6gb nádherně stačí, 8gb na další 2-3 roky taky určitě, a navíc když nestačí vždy se dá ukousnout z RAM
Bud nova RTX 2080 nebo 1080Ti bazar, ale to uz jste koukam rozsekli :) .
U MSI 2080Ti Trio podpera byla, u neTi verze bych ji taky cekal, ale aspon u me ji tam mam spis jen aby se nereklo, kdyz uz jsem ji ke grafice dostal. Prekvapilo me, jak pevne a stabilne ta karta drzela i bez ni, nevim, jestli to dela ten backplate nebo co, nezkoumal jsem to, ale drzi (aspon u me) mnohem lip nez nektery treba o pul kg lehci grafiky.
RTX grafik bych se nebal, problem je predevsim s FE edicema. RTX ve hrach muzes na chvili zapnout, aby ses podival, jak budou hry v budoucnu vypadat, ale poradnej vykon na RTX, aby tolik neklesalo fps, bude mit az dalsi generace nebo az ta po ni.