PC a bouřka
Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior
Re: PC a bouřka
Tak pochopitelně, zdroj je první na ráně, když už se to dostane do zásuvek. Pokud je to nějakej krám, tak se od toho můžou zničit i další komponenty.
Mě zatím bouřka nikdy nic nezničila, počítač nevypínám, nijak nejistím.
Přepěťovka počítač při bouřce neochrání.
Mě zatím bouřka nikdy nic nezničila, počítač nevypínám, nijak nejistím.
Přepěťovka počítač při bouřce neochrání.
Just Fucking Google It!
APC Essential SurgeArrest 1 outlet 230V - přepěťová ochrana
Popis produktu; Přepěťová ochrana jedné zásuvky před bleskem nebo elektrickým přepětím. Pomůže ochránit váš počítač a zabrání ztrátě nebo poškození dat. Zařízení je navíc vybaveno diodou pro indikaci stavu elektrické sítě. Parametry a specifikace: Maxi...
Popis produktu; Přepěťová ochrana jedné zásuvky před bleskem nebo elektrickým přepětím. Pomůže ochránit váš počítač a zabrání ztrátě nebo poškození dat. Zařízení je navíc vybaveno diodou pro indikaci stavu elektrické sítě. Parametry a specifikace: Maxi...
Přepětová ochrana ti počítač ochrání, ale ne ledajaká - zálěží na výrobci. My používáme tuto http://www.alza.cz/eaton-protection-box ... .htm#popis
Nevypínám a naštěstí se zatím nikdy nic nestalo.
Odesláno z mého SE Xperia Neo V pomocí Tapatalk
Odesláno z mého SE Xperia Neo V pomocí Tapatalk
Rozhodně vypínám a odpojuju od el. sítě a router od kabelu k anténě WiFi. Po zkušenostech známího, kterýmu to prásklo do AP
na jeho střeše (AP i PC na odpis) si radši dávám bacha. Navíc bydlím na kopci a v okolí žádný dům...
na jeho střeše (AP i PC na odpis) si radši dávám bacha. Navíc bydlím na kopci a v okolí žádný dům...
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
To já taky, ale kolem sebe to mám samej strom, takže jsem vlastně v úkrytu. Problém je pak když to bouchne do stromu a strom spadne na střechu 
Just Fucking Google It!
vypínám dle síly bouřky.
Většinou ho vypnout nestihnu. Strach, ale moc nemám, používám přepěťové ochrany Belkin v celém bytě, zatím vždy vše OK. 
Já bych se tak nudil když venku prší, že ho ani vypnout nemohu :)
Nudit? Když je bouřka, tak jdu běhat s hráběma na louku ne? Nejlíp s přáteli, a kdo to dostane poslední, ten vyhrál.
Just Fucking Google It!