Za jak dlouho rozlousknete tento hlavolam?

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Zamčeno
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Kontaktovat uživatele:

Re: Za jak dlouho rozlousknete tento hlavolam?

Příspěvek od X »

karlos: Výborně, správné řešení. Ale oba tyhle hlavolamy jsou z klasické knihy: Miloš Zapletal - Kniha hlavolamů, ještě z časů, co jsem neměl PC a Net :lol: Příště na vás vyzkouším svůj vlastní hlavolam, netuším jak je těžký, asi moc ne, není přiliš velký, jen pár políček a z části jsem se nejspíš inspiroval Loydovým bludištěm, ale není to stejný problém. Vymyslel jsem ho už před drahnou dobou, někdy v éře šílenství Rubikovy kostky.

P.S.: Pokud už máte vyřešený hlavolam co sem vždy přidám a čekáte na ostatní - po dokončení nápověd a vyřešení hlavolamu - až zase přidám další hlavolam, můžete se zatím zabavit na PC skvěle zpracovanou hrou, hlavolamem (jen si jí musíte sehnat), převzato:

Cogs 1.0

Cogs je vynikající logická hra na principu slavného starého deskového hlavolamu známého jako "Loydova patnáctka", ve kterém musí hráč přesouváním očíslovaných čtvercových dílků uvnitř malé čtvercové krabičky, tyto dílky seřadit. Hra Cogs tento princip využívá, ale dílky již nejsou očíslované. Některé z dílků jsou totiž osazeny součástkami, jako jsou třeba ozubená kolečka nebo případně parní trubky. Vaším herním polem je nefunkční stroj nebo mechanismus jehož plášť je pokryt posuvnými dílky se součástkami a vaším úkolem je nastavením součástek do správné pozice uvést stroj do chodu. V mnoha levelech budete nafukovat balónky, spouštět zvonky, zapínat a vypínat nejrůznější parní a mechanické podivnosti. Díky intuitivnímu 3D prostředí můžete při "montáži" mechanismem plynule otáčet a rotovat tak, aby jste dostali bez problémů ke všem součástkám. Pro milovníky hlavolamů, domácí kutily a hračičky je tato hra jednoznačnou volbou. Hra má 50 levelů.

Demo (má jen 8 levelů!): http://www.cogsgame.com/

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Naposledy upravil(a) X dne 08 črc 2009 11:26, celkem upraveno 1 x.
karlos
Master Level 8
Master Level 8

Příspěvek od karlos »

Když jsi nakousl tu hru. Kdysi v dobách třiosmšestek jsem hrál hru, která byla složena ze samých hlavolamů. Jmenovalo se to nějak, jako zámek doktora ... Rád bych jí sehnal, protože pro vnoučata by to jednou mohlo být mnohem lepší, než jako v případě kamarádova šestiletého syna, který nemluví o ničem jiném, než že Call of Duty 4, je lehčí než dvojka...

Za půl hodiny: nalezeno, staženo, nevyzkoušeno. Hra se jmenuje Castle of Dr. Brain
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
alenka_v_říši_divů
Level 6
Level 6

Příspěvek od alenka_v_říši_divů »

karlos : nemůže to bejt Castle of Dr. Brain ? ///tak vidím,že si doplnil svůj příspěvek zhruba ve stejnou dobu,kdy já odeslal svůj :)
alenka_v_říši_divů
Level 6
Level 6

Příspěvek od alenka_v_říši_divů »

X: Cogs je druh hry,kterou bych si rád zahrál...jenže ji nerozjedu,pač má vysoký HW požadavky /pro mě/ ... člověk s GK 64MB si neškrtne :x
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X »

Nápověda 3 (2009.07.08 - středa):
Obrázek
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X »

Nápověda 4 (2009.07.09 - čtvrtek):
Obrázek
karlos
Master Level 8
Master Level 8

Příspěvek od karlos »

Ten Cogs je perfektní. Do konce mi zbývá 13 kol a jsem u konce s dechem, chybí mi pro otevření dalšího úkolu dva body a abych je získal, musel bych něco udělat znovu, lépe... a to se mi moc nechce, protože to většinou bylo skoro náhodou vyřešené :wink:

Tak zase chvíli dobrý, udělal jsem znovu první kola na MasterMechanic a jedu zase chvíli dál... :wink:
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X »

Jo, je perfektní, já jsem kdesi u 27 levelu a jeden level jsem už taky vylepšoval. Super hra. Až jí dodělám komplet, dám si jí znova a budu zlepšovat. Později přihodím podobné tipy na takové hry, nechci abyste se hned vrhli na všechny a později se nudili.
karlos
Master Level 8
Master Level 8

Příspěvek od karlos »

Tak mi zbývají poslední čtyři kousky, ale mám obavy, že už je nedám :evil:
Přílohy
cogs.JPG
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X »

Kdyby ses pohrabal v nastavení, tak si tam dáš full sceen/celou obrazovku a já třeba volím i větší rozlišení, moje 1280x1024 ... ale jak to že jseš přede mnou! :lol: No jo, já honím i Rubikovku :lol:
zao
Level 6.5
Level 6.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zao »

cogs mě baví teď sem to hrál, jinak jsem si vzpoměl na karoshi co jsem hrál asi před rokem a to je taky dobrý takže, vám sem hodím linky

http://www.yoyogames.com/games/show/27431 Karoshi
http://www.yoyogames.com/games/show/32253 Karoshi 2.0
http://www.yoyogames.com/games/show/50136 Karoshi FACTORY (tuto jsem nahrál)

jo a abych nezapoměl cílem je se zabít :-D
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
Tomjunior
nováček

Příspěvek od Tomjunior »

Ten "COOGS" bych si zahrál mno to by mi ale musela běhat grafika :/ :( viz- viewtopic.php?f=39&t=42342
Zamčeno

Zpět na „Vše ostatní (Off topic)“