Tak a teď nám prosím vysvětli, jak to ten patch udělá. Celkem by mě to zajímalo.To není pravda. Pokud nainstaluješ ReadyFor4GB, limit na RAM zmizí (ale limit 4GB na jednu app zůstane)
(já ti to pak hned s potěšením vyvrátím)
Moderátoři: Pic, Mods_senior
Tak a teď nám prosím vysvětli, jak to ten patch udělá. Celkem by mě to zajímalo.To není pravda. Pokud nainstaluješ ReadyFor4GB, limit na RAM zmizí (ale limit 4GB na jednu app zůstane)

1) Ten tvůj patch se v případě 4GB RAM používá pouze u 32 bitových verzí Windows Vista Starter a Windows 7 Starter, kde je uměle vytvořen 1 a 2GB limit. Ostatní neserverové edice podporují 4GB fyzické paměti. Více zde. To cos mi předhodil, se týká případů, kdy máš v počítači více jak 4GB RAM. Vyjma některých serverových edicí je velikost opravdu omezena, ale ne na 3,2GB, nýbrž na rovné 4GB fyzické paměti. Proto se používá ten patch, PAE se samozřejmě nutností. Chybně jsi to pochopil.Kim Spotcom píše:Já jsem zase zvědavý, jak mi to vyvrátíš. Ve zkratce ve Windows 32bit je uměle omezená dostupná RAM na 3.3GB. A v kernelu je funkce, která právě vrací boolean. podle toho, zda se má toto umělé omezení použít a tuto funkci samozřejmě pak využívá systém při startu a podle toho využije paměť. A ten patch asi víš co udělá. Samozřejmě nutností je PAE.
Originální článek: http://www.geoffchappell.com/notes/wind ... memory.htm
Zde na fóru jsme se před nějakým časem dohodli, že kdo bude popírat 4 GB u 32bitů bude zastřelen!Kim Spotcom píše:Já jsem zase zvědavý, jak mi to vyvrátíš. Ve zkratce ve Windows 32bit je uměle omezená dostupná RAM na 3.3GB. A v kernelu je funkce, která právě vrací boolean. podle toho, zda se má toto umělé omezení použít a tuto funkci samozřejmě pak využívá systém při startu a podle toho využije paměť. A ten patch asi víš co udělá. Samozřejmě nutností je PAE.
Originální článek: http://www.geoffchappell.com/notes/wind ... memory.htm

Potahy bych přirovnal spíš ke změně wallpaperu. Nějaký patchování bych srovnal s neautirizovanou úpravou motoru, tzn. porušení podmínek a ztráta záruky.Myloš píše:MiliNess: Malá historická reminiscence – vzpomínáš na zpřístupnění paměti nad 1 MB? Na zkratky jako XMS, EMS, HMA?
Pokud jde o porušování autorských práv, nebyl bych si tak jistý. Jednak z lidského hlediska to připomíná hypotetický zákaz výrobce automobilu používat neautorizované potahy na sedačky, jednak z právního hlediska považuji takový zákaz za neplatný – zakazuje něco, co zákon nezakazuje; viz též viewtopic.php?f=62&t=38761
To byly panečku dobyMyloš píše:MiliNess: Malá historická reminiscence – vzpomínáš na zpřístupnění paměti nad 1 MB? Na zkratky jako XMS, EMS, HMA?![]()
Pracuji na tom.X píše:Zde na fóru jsme se před nějakým časem dohodli, že kdo bude popírat 4 GB u 32bitů bude zastřelen!
Pokud ovšem nepoužije program, který využívá procesor na grafické kartě (CUDA, nebo jak se tomu nadáve).CatalystCZ píše:jen ten processor neni ma rendering zadna slava, budes delat 20 minutove fullHD celou noc tipuji...kazdopadne win7...xp ani omylem, uz kvuli stabilite, podpore, ovladacum...
Tohle bych prosím chtěl vysvětlit?CatalystCZ píše:xp ani omylem, uz kvuli stabilite, podpore, ovladacum...