Tak mi Norton hlásí posledních pět dní funkce (instalace spolu s Win Vista- 90dní zdarma) a já začínám uvažovat o novém antiviru a firewallu. Tak tedy potřeboval bych nějaký spolehlivý antivir(pokud možno FreeWare), který nezatěžuje přespříliš počítač. Osobně bych volil NOD 32, ale 1700 na rok se mi zdá moc a nemam to svědomí cracknout zkušební verzi. A ještě firewall... myslíte, že ten ve Vistách postačí?
Antivir na notebook
Moderátoři: Mods_senior, Security team
Pravidla fóra
Návod na použití programu HijackThis || Návod na vyčištění počítače CCleanerem || FAQ: Antiviry
Návod na použití programu HijackThis || Návod na vyčištění počítače CCleanerem || FAQ: Antiviry
- Avalanche
- Level 3

- Kontaktovat uživatele:
Antivir na notebook
Ahoj všichni.
Tak mi Norton hlásí posledních pět dní funkce (instalace spolu s Win Vista- 90dní zdarma) a já začínám uvažovat o novém antiviru a firewallu. Tak tedy potřeboval bych nějaký spolehlivý antivir(pokud možno FreeWare), který nezatěžuje přespříliš počítač. Osobně bych volil NOD 32, ale 1700 na rok se mi zdá moc a nemam to svědomí cracknout zkušební verzi. A ještě firewall... myslíte, že ten ve Vistách postačí?

Naposledy upravil(a) Avalanche dne 10 zář 2007 19:58, celkem upraveno 1 x.
- foxy_whiteFox
- Level 3

Na laptopu jsem měl Aviru, ta byla dobrá, ale přišlo mi, že žere moc paměti. A potom, když si stahovala aktualizace, tak mi zrušila všechny probíhající procesy...
Měl jsem také Norton, ale ten laptop neutáhl už vůbec. (Předpokládám, že máš silnější laptop než já
)
Potom jsem vyzkoušel NODa a za nic bych už nevyměnil. Fakt za nic! Přijde mi, že má nejmenší HW nároky ze všech a navíc je dobrej.
Vyzkoušej Aviru, pokud Ti nebudou vadit ty aktualizace, tak je srovnatelná s nodem (teda s přimhouřenýma očima).
Měl jsem také Norton, ale ten laptop neutáhl už vůbec. (Předpokládám, že máš silnější laptop než já
Potom jsem vyzkoušel NODa a za nic bych už nevyměnil. Fakt za nic! Přijde mi, že má nejmenší HW nároky ze všech a navíc je dobrej.
Vyzkoušej Aviru, pokud Ti nebudou vadit ty aktualizace, tak je srovnatelná s nodem (teda s přimhouřenýma očima).
S tím bych nesouhlasil. Na ntb. ji mám.foxy_whiteFox píše:Na laptopu jsem měl Aviru, ta byla dobrá, ale přišlo mi, že žere moc paměti.
Ano. Ale to obecně všechny spuštěné programy - zatěžují RAM, CPU, práci disku...a to žere el. energii.Avalanche píše:Ovliňuje firewall a antivir výdrž baterie? Popřípadě jak moc?
Já bych ti doporučil Aviru (podle vlastní zkušenosti). Firewall bych doporučil Kerio 4.2.2. nebo Comodo.
- zlobyl
- Tvůrce článků
- Kontaktovat uživatele:
Výdrž notebooku záleží na jeho konfiguraci a vytížení.
Každý sw zatěžuje notebook, takže se to odrazí na výdrži baterie.
Jak moc se to odrazí, to už nejsem schopen odhadnout...
Každý sw zatěžuje notebook, takže se to odrazí na výdrži baterie.
Jak moc se to odrazí, to už nejsem schopen odhadnout...
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.