K hrani a koukani ne - ale musis je prece nekde vzit
Navic na spoustu veci se da koukat online, a kdejaka stranka se serialama zadarmo si rovnou nainstaluje i vlastni prehravac.
Takze ve finale to neni o Windows, ale o desitkach zbytecnosti co tam jsou nainstalovane (a idealne bezi jako sluzba). Kdyz se takovy pocitac pripoji na net, vybehne asi 50 oken o ruznych softu ze byla nalezena aktualizace.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 22 pro 2013 18:32, celkem upraveno 1 x.
Dneska ma v podstate cenu uvazovat pouze o 2 systemech - krabicovych verzich Windows 7 a Windows 8.1, pricemz Windows 7 je a> drazsi b> update na 8 bude nutne zaplatit. Pricemz u 8.0 a 8.1 bude zdarma update na 8.2.
Pokud si clovek ten system upirati tak ho nejakych 1500 Kc navic samozrejmne nezajima.
Já už notebook skoro ani nevypínám a oživení z režimu spánku trvá 1-2 vteřiny. No já už uvažoval o instalaci Ubuntu na starší noťas.. Windows kupovat nehodlám.
Osobne bych na starsi pocitac nedaval Ubuntu, ale neco co se da normalne ovladat. V Ubuntu 13 jsem asi pul hodiny hledal jak pripojit sitovy disk, coz je funkce ktera u verze 10 byla normalne pristupna. V pristi verzi Ubuntu uz ocekavam dlazdice.
Ja osobne instaluju open Suse. Ty starsi pocitace stejne uz nikdo nepouziva na hrani her, a kdyz, tak ve Wine uz funguje kde co.
No druhej notebook je čistě na internet, prohlédnutí fotek, propojení s TV přes HDMI, malej brácha si tam občas něco zahraje přes net. Na takový banality by podle Ubuntu stačilo. Na Linux Mint jsem teda ještě slyšel chválu, ale Ubuntu se mi líbí víc.
"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy." Diogénes ze Sinopé
------------------------------------- „Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“ Jan Werich
-------------------------------------- Snažím se psát bez chyb
-------------------------
Nějak se to tu točí dokola :) Takže za mně 1. Windows 8/8.1 2. Windows 7 3. BackTrack 5 r3/Android 4.3 vím android na PC ale na real racing 3 a takové hry co mi nejednou na mobilu dobré.
:thumbup: Oficiální úprava Windows 11 do podoby Windows 7
(příspěvek vytvořen s pomocí webu Microsoft AI)
Postup přizpůsobení Windows 11
do podoby klasických Windows:
:thumbup: Windows 7 / neoficiální verze - Windows 7 ve verzi 2025 (xxxxxxxxxxxx.xxx) :thumbup:
:thumbdown: !NENABÁDÁM k používání nelegálních Windows jen k info. a k eduk. účelům! :thumbdown:
Chci jen altruisticky pomoc a NE porušovat pravidla...
Poslední příspěvek
Pravidla fóra: 2e
příspěvek nesmí být vkládán za účelem zviditelnění autora nebo jiných osob nebo pouze za účelem zvyšování počtu příspěvků .
Až tu někdo otázku W7položí, pomáhej.
Chytrý počká, až se ho zeptají. (Víš, jak poučka pokŕačuje?)
Potrebujem 100% overeny Windows Key na svoj PC.
Windows 11 Klasika na gaming. Netreba mi Office.
Poslední příspěvek
Já jsem nejprve dal prodejci dotaz, zda mohu zaktivovat tímto klíčem pro Win11 starší Win10 Pro. Odpověděl mi, že ano, a jestli chci, pošle mi hned klíč na vyzkoušení s tím, že mu pak zaplatím později. Odepsal jsem, že souhlasím. Během pár minut...
Dobrý den, píšu kvůli problému s bráchovým počítačem.Normálně zapnul pc, přihlásil se a šel hrát hru, ale během zapínání hry se počítač zasekl na černé obrazovce a po následném restartování se objevuje tato hláška: reboot and select proper boot...
Poslední příspěvek
Pokud je na disku MBR místo GPT, tak musíš mít povolené CSM v BIOSu. Ve výchozím nastavení BIOSu bývá aktivní většinou jen UEFI. Ale také se přikláním spíš k možnosti, že je disk vadný.