K upřesnění - na disku (0) máš nainstalované Win7 a na disku (1) na C máš WinXP, který chceš odstranit. Je to tak?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
na disku G jsou WIN7, na disku C jsou stare win XP ktere uz nepouzivam a cely ten disk ma kapacitu 20GB a jsou tam jen Windowsy, takze chci ten disk naformatovat, cely smazat aby byl pouzitelny na jina data..
Na disku (1) máš nejen C s WinXP, ale i oddíl E s daty. Pokud chceš celý disk (1) tedy C a E odstranit a vytvořit na disku jeden oddíl, musíš nejprve tyto oddíly odstranit a vytvořit nový na celém disku (1). Protože jsi měl nainstalované WinXP a pak jsi instaloval Win7, je na disku(0) s Win7 zavaděč pro oba Winy, čili v nabídce při spuštění jsou oba uvedeny.
Spusť PC s Win7. Pak ve Správě disku klikni pravým myšítkem na disk C, nebo E a ze zobrazené nabídky zvol odstranit odstranit oddíl. Po odstranění obou oddílů opět klik pravým tlačítkem myši nyní na disk (1) bez oddílů a ze zobrazené nabídky zvol vytvořit oddíl a potvrď nabídku celé velikosti disku. Následně disk stejným postupem naformátuj. Doufám, že je to srozumitelné. Napiš jak to dopadlo.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Chci naformatovat pouze disk C na disku E mam pres 100GB dat ktere si nemohu dovolit ztratit.. Takze z toho co si napsal jsem si vydedukoval ze bych naformatoval oba disky ne? :O No radsi jen vymazu vsechny slozky v disku C treba pres unlocker.. :/
Dedukuješ špatně. Pokud chceš odstranit oddíl C na disku (1), tak odstraníš jen ten, znova jej vytvoříš a pak následně naformátuješ, Máš to jasně popsáno, tak si to pořádně přečti, nebo se zeptej čemu nerozumíš. Pleteš si pojem disk a oddíl - máš dva disky 0 a 1. ma disku 0 máš vytvořen jeden oddíl na celém disku označený G s Win7. Na disku 1 máš dva oddíly C s WinXP a druhý s daty.
Svazek C: na kterém máš Windows XP a který se snažíš marně naformátovat, je zároveň systémovým svazkem Windows 7, jak správně předpokládal zeus.
Kdyby tedy nebyly Windows blbuvzdorné a podařilo se ti C: naformátovat, už bys nespustil ani Windows 7. Konfigurační BCD soubor Windows 7, který je umístěn ve složce c:\Boot,
je totiž namapovaný do registru Windows 7, takže ten svazek nemůžeš formátovat.
Musíme to nejprve trochu poupravit.
Ve Windows 7 spusť příkazový řádek (cmd.exe) jako správce a proveď tento příkaz: bcdboot G:\Windows /l cs-cz /s G:
Dále napiš diskpart a enter
Pak piš tyto příkazy: select disk 1
select partition 1
inactive
Disk 0 si pak v nastavení BIOSu nastav jako první disk, ze kterého se bude zavádět systém.
Pak už C: můžeš formátovat. Pokud ti stačí pouze ve svazku C: mazat složky, pak použij postup od X. Spuštění Windows 7 ale bude stále závislé na disku 1.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Tak jsem to asi v BIOSu nasel a prehodil jsem ten svuj SAMSUNG HDD pred ten starsi na kterem je C + E, ale stejne me to vyzvalo k vybrani systemu a stejne ted ten disk zformatovat nemuzu... tak ja nevim.... :(
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Zdarec lidi, chtěl bych si jen potvrdit zda má domněnka je správná. A to ta že mi nejspíš chcípá plotnový disk. Dneska se mi totiž stalo že se disk po zapnutí PC neukázal v nabídce a nereagoval ani po přepojení kabelů. Musel jsem jej ve Windowsech...
Poslední příspěvek
Muze byt vadny disk.
Ze SMART neukazuje zadnou chybu neznamena, ze disk je v poradku.
Potřeboval bych dokoupit ssd m2 disk, klasika, na nějaký soubory a hry.
Doba je zlá, tak koukam na kazdou korunu, nechci se nechat zlákat krasnyma slůvkama od prodejců, tak ma otázka zní,
Bude v tom opravdu velký rozdíl, mezi těmito disky...
Poslední příspěvek
bude-li váš problém zdárně vyřešen, nezapomeňte celé téma označit za Vyřešené (kliknutím na ikonku fajfky v pravo).
dokážete mi poradit nejlepší SSD Sata disk 1 TB v poměru cena/výkon, který má největší pravděpodobnost se nepokazit?
Byl by to druhý disk do počítače, který má desku MSI B450-A PRO MAX, která ma jenom jeden M.2 slot, proto hledám Sata disk....
Poslední příspěvek
Taky jsem to řešil a nakonec jsem koupil 2TB Samsung 870 EVO. Cena 3700,- u Alzy. Měli na ně zrovna akci, tak jsem moc dlouho neváhal. Doufám, že mi nějaký čas vydrží.
Zdravím, začal jsem mít problémy se stolním pc, poslední den se ukazuje bsod viz fotky. Repair, obnova nepomáhá, stále něco ve smyslu nepodařilo se opravit. Udělal jsem novou instalaci a opět stejná chyba při každém zapnutí pc.
Dle Googlu to...
Poslední příspěvek
Pustil jsem, ale neměl jsem čas do konce to trpět. Je to určitě diskem, nahodil jsem náhradní disk a vše naprosto v pořádku. Mám v plánu potom disk zkopírovat na nový SSD.
Disk ale nechám, jako záložní záložního. Je to přecijen TB.