i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD „Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Tak vývoj jde furt dopředu, a je pochopitelné, že po pár měsících se dá sehnat něco výkonnějšího, za stejnou cenu jako tehdá.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD „Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Me rozhodne vic stve, za jak kratkou dobu se u tohohle typu notebooku usmazi graficka karta - mam tu haldu notebooku z roku 2010-2011, zakladni deska je na vyhozeni. Holt prehrivajici se vykonna grafika, laicna konstrukce a bezolovnate pajeni.
Budto kvalitni stroj za vyrazne vyssi cenu, nebo laciny herni notebook s tim ze az se usmazi GPU, tak bude treba horkovzdusna pistole nebo zakladni deska do trouby. Zadnemu z tech lidi co mi dali notebook na opravu neprisla investice 15.000 Kc na dva a pul roku provozu jako vyhodna.
Petře pochop, že Ty vidíš jen ty rozbité notebooky... ale ty co jsou v pořádku třeba i 5 let už se Ti do ruky nedostanou.. nemůžeš být objektivní i kdyby si chtěl... :)
teď mám na stole NTB Acer 5920G je to s GK HD 3650... ten by podle Tvého souzení měl být už 4 roky po smrti... ne není, jen mu začal před časem poblikávat monitor... na to, že se na něm pořád hraje třeba TDU, je 7 let sušná výdrž na lacinej herní NTB
Říkám co si myslím a myslím si co chci...
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
Ty co se mi do ruky nedostanou jsou povetsinou jina kategorie. Troufam si tvrdit, ze z tech lacinych hernich jsem videl vsecky ktere nekdo okolo me v poslednich letech kupoval.
Spolehlivost je primo zavisla na teplote - cokoliv s pracovni teplotou 100 stupnu nemuze vydrzet 7 let, na takovehle podminky je stavena elektronika certifikovana do auta, ne laciny notebook. Cim lacinejsi notebook a cim vykonnejsi grafika, tim vyssi sance ze se problem brzy projevi.
Samozřejmě je taky určitý poměr v prodaných drahých a kvalitních NTB a laciných... tam bude samozřejmě taky jiné procento poruchovosti... když se prodá 10 Lenovo na 100 Acer... a K Tobě se dostane jedno Lenovo a 10 Acerů... tak seš pak hin z toho jak jsou poruchové :) i kdyby těch Acerů bylo 15, tak je to pořád v poměru cena výkon lepší než Lenovo, které mimochodem šlo s kvalitou dost dolů
Říkám co si myslím a myslím si co chci...
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
Jdu si zde opět pro radu od zkušenějších. Rád bych si koupil notebook, který bude sloužit i na hraní her (kromě kancelářské práce). Rád bych se pohyboval kolem 40 tis . Netrvám na numerické klávesnici, ale nechtěl menší monitor jak 15 palců....
Poslední příspěvek
Kovova konstrukce bohuzel neni odolnejsi, pouze lepe vypada. Kov na rozdil od plastu neni pruzny
a poskozeni je trvale. Jakakoliv promacklina na kovu zustane, na plastu vetsinou neni viditelna.
Je řešením použití 100 procent uhlíkových vláken jako...
Už se v tom moc nevyznám tak si od vás nechám poradit. Řeším notebook na hry v ceně cca. 30 000,- Kč. Našel jsem 3 adepty, ale potřeboval bych pomoci vybrat, který z nich by byla lepší volba. Ani netuším, zda by bylo lepší intel nebo amd....
Dobrý den, chtěla bych si nechat postavit pc na hry do 40k. Poradite s vyberem komponent? Jeste dalsi otazka, na pc extra nechvatam, ma cenu stavet ted nebo se vyplati pockat na nejake novinky pro letosni rok?
Poslední příspěvek
Hraješ zřejmě na 4K televizi jako já, takže budeš potřebovat hlavně kvalitní (a drahou) grafiku.
Nové modely budou dostupné zřejmě začátkem jara, takže bych s koupí určitě počkal třeba na
RTX 5070. Případně budou levnější starší modely grafik,...