Zavadeni systemu

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

pulli20
nováček

Zavadeni systemu

Příspěvek od pulli20 »

Ahoj dokaze mi prosim nekdo poradit, jak rucne zadat odkud se ma nabootovat system? Mam na PC dva systemy ale porad mi nabiha automaticky jen jeden a ani mi to nedava na vyber jaky chci zaponout. Zrejme jsem smazal zavadec systemu kdyz jsem cistil PC. Diky za rady
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5

Re: Zavadeni systemu

Příspěvek od wattmetr »

Vítej na PC-help!

Dodej trochu víc informací: Jeden nebo dva HDD?? Jeden nebo dva oddíly?? Kde a jak jsou ty dva OS nainstalovány?? Jsou nainstalovaný každý samostatně nebo v přítomnosti toho druhého OS?? Atd atp.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
pulli20
nováček

Příspěvek od pulli20 »

Ahoj, je to jeden disky rozdelen na 3 oddily, Kazdy OS je na jednom oddilu a jsou instalovany za pritomnosti toho druheho.
guest

Příspěvek od guest »

Ty máš otázky jak pro jasnovidce - bez informací těžko někdo poradí. Jaké jsou to systémy a který se zavádí?
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5

Příspěvek od wattmetr »

Start - Ovládací panely - Výkon a údržba - Systém - Upřesnit - Spuštění a zotavení systému Nastavení. Vyjede Ti tohle okno.
Spuštění systému.JPG
V řádce Výchozí operační systém by se Ti měly objevit oba systémy a v dalším řádku doba, po kterou se ti zobrazuje nabídka systému. Dej sem screen tohohle okna z Tvého PC s otevřeným prvním řádkem (jako u mého), uvidíme, co to ukáže.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
pulli20
nováček

Příspěvek od pulli20 »

Ano toto jsem zkousel a bohuzel tam je jen jeden. Mam instalovany XP a sedmicky....zavadeji se mi jen xp. Drive to fungovalo bez problemu s moznosti vyberu pri startu OS ale pak se mi nejak kousli ty xpcka a ja pri snaze to opravit jsem je prehral nejakou trial verzi xpcek ktera se mi ted zavadi. A tak bych se jich chtel zbavit a pouzivat uz jen ty sedmicky ktere mam v samostatnem oddilu
zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5

Příspěvek od zeus »

Pak tedy nabootuj z inst. media W7 a dej Opravit pocitac.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5

Příspěvek od wattmetr »

Mám pocit, že WinXP a W7 mají různé zavaděče a Tobě se opravdu nějak povedlo při té opravě xpéček ten zavaděč pro sedmičky poškodit/zlikvidovat. Nezbyde než opravná instalace sedmiček - pokud to jde - nebo ty sedmy přeinstalovat komplet.

Zeus byl rychlejší :-(
pulli20
nováček

Příspěvek od pulli20 »

zkoušel jsem dát opravit přes instalační mediu a i to proběhlo ale pořád se mi zavadeji jen ty xpecka. Nekde jsem se docetl ze by na to mohl fungovat programek easyBCD. Mate s nim nejakou zkusenost? Nebo nejde upravit spuštění viz obrazek od wattmetra tak ze proste rucne zadam cestu odkud se ma system spoustet?
zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5

Příspěvek od zeus »

Ano, easyBCD je resenim, pokud se nechces patlat v prik. radku.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
MiliNess
člen BSOD týmu

Příspěvek od MiliNess »

Hoď sem screen ze správy disků, uděláme to manuálně.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
pulli20
nováček

Příspěvek od pulli20 »

to nejde jelikoz se pres ten trial xp nedostanu na net :) Ted jsem v praci a tak shanim informace.....doma u kompu budu az odpoledne. Co v ty spave disku mam hledat?
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Acronis TI obnova systému
    od petrmet » » v Vše ostatní (sw)
    7 Odpovědi
    21501 Zobrazení
    Poslední příspěvek od petrmet
  • Tuto aplikaci zablokoval správce systému
    od Minapark » » v Windows 11, 10, 8...