Informatika ve škole.
Moderátor: Mods_senior
- strangereu
- Level 4.5

- Kontaktovat uživatele:
Re: Informatika ve škole.
tux: A přesně to je důvod, proč jsem šel na instalatéra, těch je celkem málo a mají poměrně velký plat (25.000-30.000), což je celkem slušný. A jako vedlejšák můžu po práci dělat i aplikace na počítači pro ostatní (Weby atd...) Jelikož se v tom vyznám a tyto jazyky umím.
Není nejlepší jít na IT, známky jsem na to měl (Průměr 1,8), ale proč? IT chce být dnes skoro každý, ale pak je jich plno a člověk se nezaměstná.
To je stejné jako uvažování lidí z naší školy (Ještě, když jsem chodil na ZŠ). U nás na vesnici je 7 autodílen a né oni stejně musejí jít na automechanika, kterých je jak na...štváno a ještě k tomu to jsou rodinné podniky, takže je tam nikdo nezaměstná.
Dle mého názoru je lepší si najít něco, co dělá málo lidí a pak se třeba věnovat jako vedlejšák něčemu jinému, samozřejmě to toho dotyčného musí bavit.
Není nejlepší jít na IT, známky jsem na to měl (Průměr 1,8), ale proč? IT chce být dnes skoro každý, ale pak je jich plno a člověk se nezaměstná.
To je stejné jako uvažování lidí z naší školy (Ještě, když jsem chodil na ZŠ). U nás na vesnici je 7 autodílen a né oni stejně musejí jít na automechanika, kterých je jak na...štváno a ještě k tomu to jsou rodinné podniky, takže je tam nikdo nezaměstná.
Dle mého názoru je lepší si najít něco, co dělá málo lidí a pak se třeba věnovat jako vedlejšák něčemu jinému, samozřejmě to toho dotyčného musí bavit.
-
Uziv00
No, tak to přece bylo vždycky. V mých dobách někteří zkoušeli programování ve strojáku či v Basicu na PMD a někteří měli spektráče a jedniné příkazy co uměli byly Load"" a Run
Proč vyhledávat něco, co tě nezajímá?
- strangereu
- Level 4.5

- Kontaktovat uživatele:
ITCrowd: Tak to většinou dopadá, když se někdo vytahuje jak všechno umí a pak nakonec neumí nic a když už něco, tak to jsou úplné základy nebo něco prakticky nepotřebného. To je jako naučit se nazpaměť část kódu, ale k čemu to je? Umíš část toho kódu, respektive scriptu nazpaměť, ale nevyužiješ to, protože to vlastně neumíš a jen si zapamatuješ určitý úsek.
ITCrowd To si mně pobavil..
Ale je to pravda. Radši se jednou zeptat a vypadat jako blbec 5 minut než být za blbce celý život. Nějaké přísloví už nevím kdo to řek .
- domitea
- Tvůrce článků
- Kontaktovat uživatele:
Faraon: Breinsenham? 
- CZechBoY
- Master Level 9.5

- Kontaktovat uživatele:
Na IT jdou všichni, ale ne všichni jsou v IT zaměstnáni.
Zabývám se tvorbou webů a tu je krásně vidět, kdo jen udělá web a kdo udělá web pořádně. Z toho vyplývá, že pokud něco umíš líp jak ostatní (není celkem problém, protože na to všichni ...) tak určitě práci najdeš.
Jak již bylo zmíněno - jsi na základní škole, takže nečekej žádné pokročilé znalosti a vyučování látky do hloubky.
Pokud tě IT zajímá tak jdi na vysokou školu, kde se už možná něco dozvíš (pořádně si vyber).
Zabývám se tvorbou webů a tu je krásně vidět, kdo jen udělá web a kdo udělá web pořádně. Z toho vyplývá, že pokud něco umíš líp jak ostatní (není celkem problém, protože na to všichni ...) tak určitě práci najdeš.
Jak již bylo zmíněno - jsi na základní škole, takže nečekej žádné pokročilé znalosti a vyučování látky do hloubky.
Pokud tě IT zajímá tak jdi na vysokou školu, kde se už možná něco dozvíš (pořádně si vyber).
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
- Scofield_CZ
- Level 3.5

Teď jsem v 9.třídě
Minulý rok v 8.třídě jsme se učili
1) Grafiku v malování :DDDDD
2) Vytvoření a posílání e-mailů
3) Jak něco napsat a uložit ve wordu.
Když před náma učitelka machrovala, jak umí udělat kruh v malování, sem na ní vyvalil moje práce z Photoshopu a ta na mě hleděla, jak kdyby to nikdy neviděla.
Fakt, v té 8.třídě jsem měl všechno do 2 minut a pak sem nic nedělal. :DD
Minulý rok v 8.třídě jsme se učili
1) Grafiku v malování :DDDDD
Když před náma učitelka machrovala, jak umí udělat kruh v malování, sem na ní vyvalil moje práce z Photoshopu a ta na mě hleděla, jak kdyby to nikdy neviděla.
Fakt, v té 8.třídě jsem měl všechno do 2 minut a pak sem nic nedělal. :DD
PC1: Seasonic 620W|Intel Core i5 4590, 3,3 GHz |MB: MSI B85-G43|2x4GB + 2x8GB DDR3 1600MHz|MSI GeForce GTX 1060 6GB|Windows 10 Pro 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit
- CZechBoY
- Master Level 9.5

- Kontaktovat uživatele:
Scofield_CZ: To co píšeš je průměrné vzdělání na pc 
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
iPhone XS
iPhone XS
-
guest
Pánové znám pár lidí kteří si za nemálo peněz udělali rekvalifikaci na PC a neumí nic. Vlastně jenom
Tam celá rekvalifikace končí.
Tam celá rekvalifikace končí.
- Scofield_CZ
- Level 3.5

No jo no, na základce by na PC mohli učit žáci učitele, protože toho umí podstatně víc.
PC1: Seasonic 620W|Intel Core i5 4590, 3,3 GHz |MB: MSI B85-G43|2x4GB + 2x8GB DDR3 1600MHz|MSI GeForce GTX 1060 6GB|Windows 10 Pro 64bit