oprava systému W7 bez CD

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15

Re: oprava systému W7 bez CD

Příspěvek od petr22 »

Ze musi zalohovat data je jasne, ale neni to jasne kazdemu, tak na to radsi upozornuju.

Uz jsem videl Recovery oddil (od Lenova) kde se zmacklo tlacitko a okamzite to bez jakehokoliv upozrneni nebo potvrzeni zacalo premazavat disk C zalozni kopii z image na skrytem oddilu. Nic to nereklo ze bude mazat data.
guest

Příspěvek od guest »

Průměrně inteligentní člověk si to zjistí, přečte manuál, vyhledá informace a určitě nemačká tlačítko o kterém neví k čemu slouží.
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15

Příspěvek od petr22 »

Prumerna inteligence neznamena automaticky fakt, ze clovek vi ze pouziti recovery oddilu maze data. Divil by ses kolik inteligentnich lidi by to napred pouzilo a pak zachranovala data.

Uzivatelum je to nutne radsi 5x zopakovat a ujistit se ze je jim to naprosto jasne. Vim jake ptakoviny dokazi udelat.

V tomhle pripade se zachrana dat rovna vyndani hdd z ntb a strceni do jineho pocitace nebo live distribuci linuxu a externimu disku.

Rozhodne nepoustet zadne recovery OS pred tim, nez budou data zalohovana.
guest

Příspěvek od guest »

Prumerna inteligence neznamena automaticky fakt, ze clovek vi ze pouziti recovery oddilu maze data. Divil by ses kolik inteligentnich lidi by to napred pouzilo a pak zachranovala data.
Pro boha, přece si zjistím co to udělá.
Pic
Guru Level 13
Guru Level 13

Příspěvek od Pic »

Se Ti modrásku divím s důvěrou v lidi a jejich práci s PC. Nečetl jsi nedávný příspěvek (nechce se mi ho hledat). kde majitel PC objevil na základní desce tlačítko, a protože nevěděl na co je, stiskl jej, aby věděl co to udělá. Tomu říkám inteligentní přístup, který uplatňuje značný počet uživatelů. A to nemluvím o případech - "někde jsem to četl, tak jsem to spustil ...".
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
guest

Příspěvek od guest »

Pic, ale ano, ale to jsou věci kterým nerozumím. Jak říkal pan Werich: "Blbej se zeptá a hloupej se informuje.". Je smutný že počítačová gramotnost je na takto mizerné úrovni. :-(
Bárt S.
nováček

Příspěvek od Bárt S. »

Dobrý den, děkuji všem, kteří mi ze svého času věnovali pár minut. Zasílám zpětnou vazbu - je špatný HDD, nyní se zálohují data, v notebooku se vymění nový HDD a pokusí se obnovit systém, případně se zakoupí rekovery DV - služba placená. Priorita zněla, zachovat data, což se snad podaří.
Ještě jednou děkuji, s pozdravem všem...:-) Bárt
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Oprava, servis Iphone 11, 14 Pro
    2 Odpovědi
    4594 Zobrazení
    Poslední příspěvek od peta501
  • oprava sformátovaného disku SSD
    od sabrik » » v Windows 11, 10, 8...