Dobrý den,
mám doma OEM Windows XP Home Edition, kterou sem dostal spolu s PC. Jenomže teď již XP na PC nemám a chtěl bych je nainstalovat na jiný počítač. Lze použít k aktivaci ten Serial Number, který mám přilepený na PC i na ten druhý počítač? A bude to legální, použít to na jiném počítači?
Tady bych měl jisté pochybnosti.
Musel bys jedině ten certifikát pravosti přelepit na ten druhý PC, Windows z 1.PC smazat a aktivovat Windows z 2.PC.
Stejně nevím, jestli ti tu aktivaci Windows vezmou, ale pokud je máš legálně, tak bys jim mohl napsat do Microsoftu.
ja ale uz ty XP v PC nemam, tagze by byli jenom na tom druhym PC....to vim, ze nemuzu mit jeden system na 2PC legalne (pokud nemam nejakou multilicenci)
Microsoft píše:Mohu přenést licenci do jiného počítače?
To, zda je povoleno přenášet licence do jiného počítače, mohou uživatelé zjistit z podmínek svých licenčních smluv. Pokud je přenos licence povolen podmínkami licenční smlouvy, je nutné produkt odebrat z počítače, ve kterém byl původně nainstalován. Je možné, že uživatelé budou muset v novém počítači provést aktivaci zatelefonováním do střediska aktivací společnosti Microsoft.
o legalnosti bych dosti pochyboval, rozdil mezi verzi OEM a krabicovou je v tom ze krabicovou muzes nahrat na jine PC (samozrejme z toho puvodniho ji musis odstrait), OEM je jak bylo receno spjato s hw, takze jediny pocitac na kterem muzes legalne tvoji sw provozovat je ten a pouze ten, na kterej byla dana instalace nainstalovana uplne prvne.
:thumbup: Oficiální úprava Windows 11 do podoby Windows 7
(příspěvek vytvořen s pomocí webu Microsoft AI)
Postup přizpůsobení Windows 11
do podoby klasických Windows:
## 1️⃣ Instalace Windows 7 téma (oficiální)
1. **Microsoft Store**...
Poslední příspěvek
Uzamykam, abychom predesli zbytecnym dohadum. Myslím si, ze autor zpetnou vazbu jiz obdrzel...
:thumbup: Windows 7 / neoficiální verze - Windows 7 ve verzi 2025 (xxxxxxxxxxxx.xxx) :thumbup:
Chci jen altruisticky pomoc a NE-porušovat pravidla diskuze, proto neuvádím odkazy.
:idea: Jedná se o upravenou verzi Windows 7 Ultimate / Profesionál...
Poslední příspěvek
Tema uzamykam jako duplicitni, prosim jiz nevytvarej dalsi na to same.
Potrebujem 100% overeny Windows Key na svoj PC.
Windows 11 Klasika na gaming. Netreba mi Office.
Poslední příspěvek
Já jsem nejprve dal prodejci dotaz, zda mohu zaktivovat tímto klíčem pro Win11 starší Win10 Pro. Odpověděl mi, že ano, a jestli chci, pošle mi hned klíč na vyzkoušení s tím, že mu pak zaplatím později. Odepsal jsem, že souhlasím. Během pár minut...
Dobrý den, stále používám v popisu napsanou sestavu. Ve Win update se mi píše něco ve smyslu nepodpory Win 11. Stary to je min 7, 8 let. Ani nemusím hledat, co konkrétně je v rozporu. Tady v servisu ve městě mi řekli, že jestli je cpu 8 nebo vyšší...
Poslední příspěvek
No uvidíme rok a nebo spíš 10 měsíců je poměrně dlouhá doba. Dokud to bude možné tak budu na 10. Stejně bankovnictví tam nemám to je vše v mobilu. Ale každopádně jestli tam budu dávat 11 tak budu potřebovat ještě jeden disk jednak kvůli vzpomínkám a...