Při startu PC se zobrazí jen blikající kurzor, OS se nenačte

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Zamčeno
D@vit
nováček

Při startu PC se zobrazí jen blikající kurzor, OS se nenačte

Příspěvek od D@vit »

Na začátku jsem měl windows XP professional, který běžně používám a ještě jeden home, který možná ani nefungoval.
Jednoho krásného dne jsem zapnul počítač, ale místo načítání windowsu professional se mi zobrazila jen černá obrazovka a blikající kurzor v levém horním rohu. Zkoušel jsem enter, esc,... Prostě nic, nereaguje. Tak jsem to dal do opravny, vyměnili zdroj a už to fachalo.
ALE ZA MĚSÍC ZNOVA TO SAMÝ! :evil: Tak jsem to tam zase dal, oni to opravili tím, že tam nainstalovali druhej XP Home, ale zjistil jsem že sou to tupci, protože tam pak ani nezvládli vrátit ten professional, což jsem musel udělat sám.
Normálně všechno v pohodě, asi dva měsíce bez problému, ale pak JE TO TU ZAS!
Nejhorší je, že se to dělá samo, ničím to nezpůsobuju. Den před tou chybou dělám uplně to samý jako vždycky, prostě nic co by mohlo ohrozit systém.

Takže ve zkratce: při startu se místo načítání windowsu zobrazí černá obrazovka a blikající kurzor a počítač přestane reagovat. Při pokusu o spuštění jiného os se počítač restartuje

PLEASE poraďte někdo co s tím! Nechci to znova dávat do rukou těm tupcum z opravny, podělali by to a ještě by za to chtěli zaplatit...
Marfy
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marfy »

Zkusil bych vyresetovat BIOS. Stačí vyndat na chvíli baterii ze základní desky a pak ji tam zase vrátit.Pokud už ovšem není slabá.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
zlobyl
Tvůrce článků
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zlobyl »

Zkus test povrchu HDD.
jkmaxfli
Level 4
Level 4

Příspěvek od jkmaxfli »

při zpouštění pc mačkej F11,vyjede ti menu a nabídky zpuštění,najeď na POSLEDNÍ ZNÁMÁ KONFIGURACE a potvrď. :bigups:
MSI MAG B460 TOMAHAWK CPU Intel Core i5-10400F + Cooler Master Hyper 212+ GAINWARD Geforce GTX 1650 SUPER Pegasus OC 4GBRAM HyperX 32GB KIT DDR4 2666MHz CL16 FURY Black PSU Seasonic M12II-520 (520W/80 PLUS Bronze) STORAGE SSD M.2 SAMSUNG 970 EVO 500GB - System disk CASE Fractal Design Define R6 USB-C White LCD AOC 32" Q3279VWFD8 MOUSE Logitech MX Master 3 BLACK KEYBOARD Logitech Illuminated
warkis
nováček

Re: Při startu PC se zobrazí jen blikající kurzor, OS se nen

Příspěvek od warkis »

Baterka nepomohla, defaultní konfigurace ano. Díky jkmaxfli.
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s načítáním stránek - bílá blikající obrazovka po přihlášení
    od linkinlot9 » » v Programování a tvorba webu
    1 Odpovědi
    3555 Zobrazení
    Poslední příspěvek od kecalek
  • Windows 11 mizí kurzor !
    od kellne » » v Windows 11, 10, 8...