čaues... našel jsem nový BIOS pro svojí desku a chtěl bych ho aktualizovat... ale netušim jak
jestli se to teda vůbec vyplatí, a doufam že s tim nemůžu nějak z.k.u.r.v.i.t komp abych nepřišel o data....
nevíte o nějakym webu kde je návod ?
díky moc za rady...
Já bych ho tak neděsil. Co píšete je pravda, ale to mu moc nepomůže, ale plně se stotožňuji z názorem, že pokud BIOS nějak nezlobí, není potřeba aktualizovat.
Asus P5E - Intel X38, Intel® Core™2 Q6600 3,01GHz, Zalman CNPS9700, 2x 1024MB Kingmax 800MHz, Asus nVidia® EN8800GTX 768MB, 2x 320GB Seagate 7200.10, 2x LG GSA-H44N/H12N, X-Fi Xtreme, Enermax 500W, Enermax Chakra, 22" HP w2207
Při aktualizaci BIOSu, doporučuji postupovat přesně dle návodu v manuálu k desce. V zásadě se dá říci, že postup je vždy stejný, ovšem může se lišit v drobnostech desku od desky a proto je nutné postupovat vždy dle konkrétního návodu. Co je všem návodům společné, je to, že vždy doporučují, pokud deska nevykazuje problémy, které by aktualizace odstranila, pak aktualizaci neprovádět. Další doporučení se týká správnosti BIOSu pro danou desku a rizika vypnutí počítače během aktualizace. Nedodržení obou, může mít fatální důsledky.
A pokud už se do toho přece jen pustíš,nedělej to bez záložního zdroje.U nás nevypadl proud za posledních 10 let ani jednou,tedy vlastě jednou zrovna při upgrade BIOSu samozřejmě bez záložního zdroje .Tenkrát to bylo na novou desku,tak bacha
Ahoj chci se zeptat mohu nainstalovat BIOS z verzi FC na verzi nejnovější jako je FFc jak je vyznačené ve screenshotu, pokud chápu správně tak ty malé písmenka značí beta verzi což za ten risk asi nestojí tím pádem nebyl by problém bios aktualizovat...
Poslední příspěvek
:offtopic:
Necituj predchádzajúce príspevky, na ktoré odpovedáš, reaguješ - robíš tu v tom bordel.
Zdravím,
Mám problém se svým biosem, poslední verzi biosu mám:E7B86AMS.AI5
Potřebuji tam dát nejnovější Bios skrz anticheat TPM 2.0.
zkusil jsem teda stáhnout nejnovější od MSI verzi 7B86vAI7. Když to dám na flešku a jdu do biosu update tak se mi...
Poslední příspěvek
píše mi to že se bootuje a vypne se pc, znovu se restartuje a napíše tu hlášku kterou jsem tu posílal
Zdravím koupil jsem procesor od AMD ryzen 5600x a GPU RTX 4060 chtěl bych to vyměnit za aktuální ryzen 5 2600 a GPU 1660 super. Po čtení různých článku jsem zjistil že bych se měl předem zaměřit na kompatibilní BIOS předchozí procesor měl napsano že...
Poslední příspěvek
Takže podle této stránky na verzi 5.60 když bych tam nedával betu
Dobrý den, zkoušel jsem se dostat do nouzového režimu se sítí a když jsem se dostal do Windows Recovery Environment tak mi nešla ani klávesnice ani myš. To by mělo být způsobeno aktualizací windows 11, a to KB5066835. Byla již vydána opravná...
Poslední příspěvek
Dnešní aktualizací KB5068861 se ten problém s myší a klávesnicí ve WinRE dal dopořádku.
//Ltb: offtopic diskuze smazana dle pozadavku autora, tema uzamknuto (ikona fajfky ve foru momentalne chybi, vratime ji zpet az s finalnim updatem fora, diky...
Nedaří se nainstalovat aktualizace 2025-09 Kumulativní aktualizace pro Windows 11 Version 24H2 které se mi neustále stahují a pak neúspěšně aktualizují.
Zobrazuje se že je to kvůli Vypršení platnosti certifikátu zabezpečeného spouštění systému...
Poslední příspěvek
Nejnovější aktualizace je tato:
Zkus nainstalovat ručně tuto.
Pokud nepude tak už jsem tu psala jak postupovat.