Doporučte zajímavou knihu, třeba sci-fi...

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior

karlos
Master Level 8
Master Level 8

Re: Doporučte knihu

Příspěvek od karlos »

A když jsme u té srandy, pak Patrick Ryan-Jak jsem vyhrál válku. A pokud něco z druhé války, pak strhující drama Žraloci a malé ryby od Wolfganga Otta z prostředí německých ponorek a nebo Hodina mrtvých očí od Harryho Thürka.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5

Příspěvek od Myloš »

Krom výše uvedených:
Teď čtu od Dana Simmonse Hyperion (1) Hyperion / 2) Pád hyperionu / 3) Endymion / 4) Vzestup Endymionu. 1.+2. díl také vyšel společně pod názvem Kantos Hyperionu).
Další moje „srdcovka“ je série Duna od Franka Herberta.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)
Martin63
Level 5.5
Level 5.5

Příspěvek od Martin63 »

Já jsem za celý svůj život přečetl jen dvě hnihy. Ta první kniha byla Slabikář a ta druhá O ošklivém káčátku - moc smutná knížka. :cry:
A jsem se svojí četbou plnně spokojen... :lolno:
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.
guest

Příspěvek od guest »

Co na to napsat, abych někoho neurazil.

Můj polosyn přečetl s bídou slabikář a potom polovinu Jurského parku a je to neskutečnej blb.

Také mám kamaráda, který nikdy nepřečetl nic. Je to bezva chlap, ale pouštět se s ním do debat je únavné, protože je třeba vysvětlovat významy slov.

Bez čtení to prostě nejde!
Martin63
Level 5.5
Level 5.5

Příspěvek od Martin63 »

Ale jde a možná by jsi se divil jak dobře! A označovat svého "polosyna" blbem také není úplně vhodné. Nikdy bych o svém synovi neřekl veřejně, že je blb. A ani bych mu to neřekl nikdy do očí.

S tím čtením jsem to myslel trochu ironicky. Samozřejmě, že jsem už nějaké knihy (4) přečetl. Ale nebaví mě to! U mě doma nenajdeš moc knih...

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Baggy
Level 4.5
Level 4.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baggy »

Jsem téhož názoru - četl sem aktivně do nějaké 6třídy (3-4knihy týdně) a od 7 sem přečetl jen darenna shana cesta k upíří hoře a nechybí mi to a zásobu mám pestrou ;)
CPU:i5 8600k 5.3GHZ MB:MSI MPG Z390 Edge AC RAM:2x16GB 4133MT/s OS DISK:SATA Samsung 860 500gb NVME:KINGSTON NV2 1TB NVME2:WD SN 560 1TB HDD:2TB WD RED HDD2: WD DC HC330 10TB PSU:Seasonic 750GM GPU:RX5700 XT CASE:CoolerMaster COSMOS Custom
MOUSE:Razer DeathAdder Chroma
AUDIO:Skytec SPL 400 + Tesla ARS 744
PH:SAMSUNG Galaxy Z Flip 4 128gb
NT:Dell Vostro 14 5471/HP Elitebook G7
Martin63
Level 5.5
Level 5.5

Příspěvek od Martin63 »

Asi tak no... Baggy to napsal úplně nejlépe jak jen mohl. :thumbup:

guest

Příspěvek od guest »

Nevysvětluj, jestli čteš anebo ne je tvoje věc.

Polosyn blb je a do očí jsem mu to řekl nepočítaně, nicméně blbovi že je blb nevysvětlíš. A polosyn je to z následujícího důvodu. Před cca 10 lety jsem 10 let žil s jeho matkou a snažil jsem se ho vychovávat - nepovedlo.
Ale má krásnou a chytrou sedmiletou dceru, která je moje polovnučka, je jí 7 let a knížek už má přes 100 a navíc od pátku je i hasička. :smile:
Bez názvu.JPG
Pak mi pánové řekněte, kde se dá taková pestrá zásoba naučit? Na ulici? V hospodě? Na rybách?
556996324
Level 6
Level 6

Příspěvek od 556996324 »

Je to od Dart Vader co doporučil : Zombie: Příručka pro přežití

Za 2 kilsony ;) :D
Martin63
Level 5.5
Level 5.5

Příspěvek od Martin63 »

Hmmm... Pokud takto zle jednáš s dětmi a bereš jenom ty premianty, tak to bych tě nedal vychovávat ani křečka.

Starého psa novým kouskům nenaučíš...

guest

Příspěvek od guest »

[quote]Hmmm... Pokud takto zle jednáš s dětmi a bereš jenom ty premianty, tak to bych tě nedal vychovávat ani křečka.[/

To je asi na mne? Jak jednám špatně? Já přece neberu jenom premianty, ale pokud je někdo blbej a není si toho vědom, je třeba mu to říci. Dnešní svět je docela složitej a trouba v něm nepřežije.
Pořád se musíme učit, nebo nás ti chytřejší sežerou!
guest

Příspěvek od guest »

A jestli tedy doporučit kvalitní, ale náročné čtení, potom vše od Sinclaira Lewise.

Pro nenáročného čtenáře pochopitelně vše od Jana Foglara.
Zamčeno

Zpět na „Vše ostatní (Off topic)“