Zdravím, asi budu mít hodně přiblblý otázky, ale byl jsem zvyklej na W7 a Vista.. Tohle je uplně něco jinýho než jsem do teď měl.
První otázka je, jestli má v PC 2 disky, nebo jenom jeden... (nesmějte se )
A potom kam mám instalovat programy ? Data nebo Program files ? Popřípadě jestli to je jedno.. Program files jsou tam X86 a ty normal.. To mám asi instalovat tam, kam mi to nabídne ne ? Tak nějak si myslím, že bych vše instaloval do C: a veškerý data by byly v D:, ale co se stane, když budou hry taky na D: (popřípadě programy)...
Díky
Přílohy
Naposledy upravil(a) Marty417 dne 17 čer 2013 18:23, celkem upraveno 1 x.
No, my ale nevidíme do tvého počítače, takže nevíme kolik tam máš disků. Najeď si do Správy disků a dej sem screen.
Jinak ty programy můžeš nainstalovat tam či tam, a nebo si můžeš tu složku Program files X86 smazat (pokud tam nic není) a budeš mít jen ty "normální" Program Files.
Neřídím se podle toho, že čas jsou peníze,ALE, klidně mě citujte jako "MM" (je to kratší pro skrblíky).
Microsoft Windows XP Professional SP3
Fujitsu SIEMENS Intel Pentium III
Mobile CPU 1200 MHz 1,20 GHz 496 MB RAM
= můj voříšek
No, toto ale není Správa disků,
ve Win7 to bylo takto, možná to bude podobně (zatím W8 nemám):
Start - Počítač (pravým tlačítkem) - Spravovat - na levo vybrat Správa disků
vypadá to asi takto :
Přílohy
Neřídím se podle toho, že čas jsou peníze,ALE, klidně mě citujte jako "MM" (je to kratší pro skrblíky).
= můj voříšek
Takže, v notebooku máš jeden fyzický disk rozdělený na několik částí (oddílů):
1.Systémový - není vidět, a je k tomu důvod, nic s ním nedělej - 3OOMB
2.Oddíl pro obnovení - taky není vidět a taky s ním nic nedělej - 600MB
3.Oddíl OS (C:) - tam máš nainstalovaný OS, můžeš tam instalovat různé aplikace a programy - 279,45GB
4.Oddíl DATA (D:) - tento je prázdný, není v něm nic důležitého, je určen pro dokumenty, filmy atd... - 398,17GB
5.Oddíl pro obnovení - taky není vidět, taky s ním nic nedělej - 20,01GB
Shrnuto a podtrženo, k tvým účelů slouží dva primární oddíly (disky):
OS (C:) - s Windowsem, kam můžeš instalovat různé věci
DATA (D:) - prázdný, určený k ukládání dokumentů atd. a můžeš i sem instalovat různé programy, ale je lepší mít programy na jednom disku (se systémem), a ostatní věci na druhém.
Tím jsem ti vlastně odpověděl i na původní otázku, ano je lepší když budeš instalovat na C, a dávat ostatní data na D. Pokud budeš instalovat hry na D, neměl bys tím nic zkazit.
//jinak ten disk CORSAIR (F:) je USB flashdisk že? prostě to co se dá vyjmout, předpokládám, že není pevná součást notebooku.
= můj voříšek
Není zač pokud je to vše, můžeš to tu uzamknout (zelená fajfka napravo).
= můj voříšek
dokážete mi poradit nejlepší SSD Sata disk 1 TB v poměru cena/výkon, který má největší pravděpodobnost se nepokazit?
Byl by to druhý disk do počítače, který má desku MSI B450-A PRO MAX, která ma jenom jeden M.2 slot, proto hledám Sata disk....
Poslední příspěvek
Taky jsem to řešil a nakonec jsem koupil 2TB Samsung 870 EVO. Cena 3700,- u Alzy. Měli na ně zrovna akci, tak jsem moc dlouho neváhal. Doufám, že mi nějaký čas vydrží.
Potřeboval bych dokoupit ssd m2 disk, klasika, na nějaký soubory a hry.
Doba je zlá, tak koukam na kazdou korunu, nechci se nechat zlákat krasnyma slůvkama od prodejců, tak ma otázka zní,
Bude v tom opravdu velký rozdíl, mezi těmito disky...
Poslední příspěvek
bude-li váš problém zdárně vyřešen, nezapomeňte celé téma označit za Vyřešené (kliknutím na ikonku fajfky v pravo).
Zdarec lidi, chtěl bych si jen potvrdit zda má domněnka je správná. A to ta že mi nejspíš chcípá plotnový disk. Dneska se mi totiž stalo že se disk po zapnutí PC neukázal v nabídce a nereagoval ani po přepojení kabelů. Musel jsem jej ve Windowsech...
Poslední příspěvek
Muze byt vadny disk.
Ze SMART neukazuje zadnou chybu neznamena, ze disk je v poradku.
Zdravím všechny potřeboval bych poradit nejde mi nainstalovat Windows 11 na SSD disk
Gigabite H310 s2h
Intel i5 8600k
GeForce GTX 1050Ti
16 GB ram
HDD WD 1TB aktuálně systém
SSD KINGSTON SNV3S1000G 1TB sem chci systém
Vytvořil jsem instalační flash...
Poslední příspěvek
všem děkuji jelikož mi evidentně není pomoci uzavírám téma. přeji hezký den