Laggger164 píše:Ako tak pozerám tak tá karta je celkom kvalitná a výkonná, keď sa to prehrievanie stalo až potom čo si dal dole ventilátor musí byť niečo zle.
Tam musí být problém s přenosem tepla na chladič,třeba se něco dostalo při nanášení pasty pod chladič .Nebo nejede ventilátor,jak má.To přídavné chlazení je na nic.To už raději investovat do http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0CA0001CED
otáčky jsou na 100% díval jsem se jak ve speedfanu tak ve MSI Afterburn.. ventilátor běží v pohodě, pastu jsem měnil takže by to mělo být taky ok a ten větráček drží na 3 malý šroubky, které jsou na takových malých nožkách přišroubované k tomu chladiči
Ventilátor asi nejde dat obraceně a má konektor? jestli ten nejde zapojit obráceně .Musí foukat do chladiče.Pod chladič stačí když se dostaneme třeba zbytek staré pasty, zrnko Pisku .
A emba5 máš pravdu tie prídavné chladiče nepomáhajú nijako extra. A aj ja si myslím že ak všetko dobre neprilieha môže to viesť k tomu že si zničíš grafiku.
Takže ak sa ti to nepodarí vyladiť tak aby to priliehalo presne budeš musieť kúpiť nový chladič.
Ak máte problém s mojou slovenčinou povedzte mi to.
Když máte problém s mou slovenštinou řekněte mi to.
Je to pro mě fakt záhada.. Chladič i čip jsem čistip uplně do čista a pak jsem dal novou pastu a důkladně přišrouboval, co se týče konektoru tak ten tam je správně, myslím, že tam ani obráceně dát nejde a všechno je důkladně dostažený a neprasklý, tak fakt nevim...
Řeším problém s přehříváním pc, zjistil jsem zanesené lopatky u větráku a u cpu otočený jeden větrák tudíž šly proti sobě větry, to teď prave řeším a myslim, že by to mohlo trochu pomoct, ale mám ještě druhý problém. Zjistil jsem, že...
Poslední příspěvek
Ja se Vám moc omlouvám, našel jsem chybu montáže, na procesoru byl jeden ze dvou větráků proti airflow. To jsem nemontoval já.. Po otočení větráku+doladeni pwm vše ok.
Mám skoro 3 roky starý laptop Ideapad 3 14ALC6:
Processor AMD Ryzen 7 5700U with Radeon Graphics 1.80 GHz
Installed RAM 8.00 GB (5.85 GB usable)
System type 64-bit operating system, x64-based processor
Poslední rok se začal zpomalovat a...
Poslední příspěvek
Ještě k té RAM. Část z 8GB si bere interní grafika, systém Windows si zabere pro otevřené procesy. Takže je to OK.
8 je zkrátka na hraně.
- - -
Ještě něco pro odlehčení. Win+i otevře nastavení, Aplikace Spuštěné po startu ...možná obsahují zbytečné...