Pánové odborníci potřeboval bych poradit, opravuji známemu notebook acer aspire 5100. Při zapnutí pc mi to napíše toto:
Zde mi systém windows zamrzne a nenačte se, díky Všem za každou radu.
To jsem zkoušel, dokence jsem aji přeinstaloval pc. Ubunutu se mi spustí vpohodě, už jsem vpasti a nevím co stím.Nevíš co to vypisuje za chybu na tom prvním obrázku, stím jsem se ještě nesetkal.Nechápu proč se nechce systém načíst, při restartu to problém nedělá
Vložil jsi tak velké fotografie, že nelze přečíst celou hlášku o chybě. Nejspíše chyba nastavení nějakého zařízení či programu, nebo chyba nastavení v Biosu, případně poškozená základní deska. Co známý před tímto stavem na notebooku dělal?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
To jsem taky přemýšlel, asi se na to mrknu a dám vědět, pokud Vás ještě něco napadlo budu za koždou radu rád.......díky
Jinak je to acer aspire 5100, jdu se do toho mrknout
Naposledy upravil(a) mirgrek dne 27 kvě 2011 18:46, celkem upraveno 1 x.
Owner tak ani tohle nepomohlo, spíš mě trápí proč to nechce načíst a pokud se tam dostanu tak restert je bez problemu, asi se fakt do toho mrknu jestli není něco volné, ale proč ubunutu faká?
Tak jsem to rozdělal vyčistil, vše povytahol a spátky vložil a nic, ale sem tam se system chytne, fakt už nechápu čím to může být.
Myslíte že přinstalování biosu by něco vyřešilo?
mám podobný problém. Ráno jsem na notebooku pracoval, dal spát a přenesl ho. Má slabou baterku, takže po opětovném zapnutí nabíhal znovu. Ale nenaběh.
Zasekl se na obrazovce s nápisem Windows XP s běhajícím modrým přerušovaným pruhem (stejná jako u kolegy výše). Pruh stále přejíždí, ale nic víc se neděje.
Poslední dva body obnovení nepomohly, ani načtení poslední funkční konfigurace.
Po několika letech jsem znovu spustil starší laptop s Win10 . Provedeny updaty. Po restartu se přidala/obnovila nabídka startovat původní Windows 7 . Složka s Windows.old už byla odstraněna po přechodu na desítky. Jak se zbavit druhého...
Poslední příspěvek
msconfig je ok, jde treba i stahnout cas v sysdm.cpl a neklikaci zpusob je pres bcdedit .
Obracím se na vás z důvodu toho že mi začal můj PC zamrzat nyní k tomu co se děje.
Když jakkoliv hru tak se nic NEDĚJE ale když brouzdam po internetu nebo po ploše tak se za pár minut stane že pc úplně zamrzne nejde...
Poslední příspěvek
Ty být stroj? Začal bych tím, že uvedu HW na kterém se toto děje. Jak si kontroloval RAM a SSD? Memtest nabootovaný z flash disku? Crystaldiskinfo? Výsledky jsou kde? Podíval ses na prohlížeč událostí? A OS si taky máme vycucat z prstu?
Zdravím, mám otázku. Pc někdy při post testu nedetekuje dvd rom. Dá se to v biosu vypnout? Myslím aby nebotovala dvd mechanika. Jinak deska je Asus prime b550 plus. Děkuji za odpovědi jinak dvd mechanika je stará 13 roku.
Poslední příspěvek
Dobře děkuji. Jinak BIOS aktuální, ještě nechám vlákno otevřené.
:thumbup: Oficiální úprava Windows 11 do podoby Windows 7
(příspěvek vytvořen s pomocí webu Microsoft AI)
Postup přizpůsobení Windows 11
do podoby klasických Windows:
## 1️⃣ Instalace Windows 7 téma (oficiální)
1. **Microsoft Store**...
Poslední příspěvek
Uzamykam, abychom predesli zbytecnym dohadum. Myslím si, ze autor zpetnou vazbu jiz obdrzel...
:thumbup: Windows 7 / neoficiální verze - Windows 7 ve verzi 2025 (xxxxxxxxxxxx.xxx) :thumbup:
Chci jen altruisticky pomoc a NE-porušovat pravidla diskuze, proto neuvádím odkazy.
:idea: Jedná se o upravenou verzi Windows 7 Ultimate / Profesionál...
Poslední příspěvek
Tema uzamykam jako duplicitni, prosim jiz nevytvarej dalsi na to same.