Nechci ti kazit čtvrteční podvečer, ale s disketou to asi neklapne. Na disketu bys musel nacpat zaváděcí kód VBR verze 5.2 (pro Windows XP), třeba pomocí nástroje bootsect.exe. Ten ho ale na disketu pravděpodobně nezapíše. Udělej to s USB fleškou. Je to ale příšerné řešení a více se na tom zvěrstvu nechci podílet
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Pro 2012 23:07) ---
Tak ono to fakt jde, zavaděč se zapíše už při formátování. Je to ale ještě horší řešení, než s tím flešdiskem.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Pořád je co rozšiřovat Myslel jsem, že je tam nacpán DOSovský zavaděč,který nedokáže spustit ntldr.
Jelikož se zřejmě při připojení flešky posunula čísla fyzických disků, zkus to upravit takto: [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
Díky funguje. Zobrazí se ale tobulka pro výběr OS. Je tam psáno Microsoft Windows XP Professional, ten funguje. Pak je tam druhá výchozí volba, která je výchozí ''Microsoft výchozí'' a ta nefunguje, nevíte jak ji odstranit? Může to být způsobeno ntdetect.com ntldr ??? Vzal jsem je z instalačky WIN a ne z PC. Nemůžu je najít v PC, našel jsem návod jen pro proc. Intel, já mám AMD.
Access Boss 2.2-umožňuje efektivně omezit přístup určitých uživatelů k počítači jen na určité časové úseky.zip
User Time Control 2.8.2.2 SW 1,44MB přidělení každému uživateli, jak dlouho bude moci používat PC, po vypršení doby dojde k auto vypnutí nebo odhlášení z PC.zip
WinLock 2.12-pomůcka, která umožňuje kontrolovat, jak dlouho mohou ostatní uživatelé používat váš počítač.zip
A nebo také existuje něco obdobného, jak sis to představoval:
Rohos Logon Key 2.9 - logování do Win pomocí flashky.exe
P.S.: U diskety hrozí po nějakém čase nečitelnost, u flashky ostatně také, zvláště čím je starší, tím je to reálnější ...
Nezůstal ti boot.ini na pevném disku? V boot.ini na flešce musíš mít pouze toto
[boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
Doufám, že to tam nemáš dvakrát.
Ještě jednou sem hoď obsah boot.ini z flešky. Smázni v něm timeout=30 Tuším, že v cestě default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS nebudeš mít u rdisk tu 1.
Zdravím. Mám otázku, secure boot nechat vypnuto nebo zapnuto. Defaultně je vypnuto. Prohlížeč událostí házel chybu id 1796. Mám Windows 11. Děkuji za případné reakce
Poslední příspěvek
Dobře děkuji jenom nechápu že to bylo v defaultním nastavení Biosu vypnuté.
Mám problémy odkedy som si kúpil počítač a vôbec netuším, čo by mohlo byť príčinou.
Prvé týždne som náhodne dostával chyby KERNEL Power {41}, potom som vymenil RAM moduly z 32 GB na 64 GB a všetko sa zdalo byť v poriadku. Včera som sťahoval Batman...
Poslední příspěvek
Může být nějaký bo*del v M.2 slotu, vadný M.2 slot, vadný disk SSD. Pokud máš na MB druhý M.2 slot, můžeš tam na zkoušku osadit disk SSD. Pokud se to bude chovat stejně, je vadný SSD. Pokud to pomůže, je vadný slot M.2 a je třeba vyměnit základní...
Zdravím páni poradci,
mám otázku: proč správně nabootované USB s Nortonem nb nenačte.
F9 a byla jsem na úvodě. Druhý nb skoro stejný HP 840 G2 ho načetl v pohodě. Vyzkoušela jsem Kasperského, pak ještě něco a NIC.
Ale při reinstalu OS se začala...
Poslední příspěvek
NB přeinstalovaný, stažený boot antivir co se přímo bez Rufuse uloží na USB a jede. Až restartuji, juknu.
je ale fakt že každý ten nb má jinou tu menu tabulku jak je BIOS atd. Tam ale nelezu, nerozumím tomu a kdysi dávno mě málem zabili, jak jsem u...