Toshiba - otravný zvuk přivybití

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Odpovědět
flushed
Level 1
Level 1

Toshiba - otravný zvuk přivybití

Příspěvek od flushed »

Zdravím, mám notebook Toshiba Satellite Pro L500-1HC, Windows 7 Ultimate a vždy, když se baterka dostane pod 10%, začne se asi každých 15 sekund ozývat takové hrozně otravné pípnutí. Zkoušel jsem to vypnout přes Power Options, přes BIOS, ale nic na to nefunguje. Pípá to stejně hlasitě i když totálně vypnu zvuk. Když zvuk zeslabím tak na jedno procento, tak to jednou dvakrát pípne slaběji, ale pak zase naplno. Zdá se mi, že se to postupně pak zesiluje. Nevíte někdo, co s tím? Mám chuť vyhodit to z okna, když to začne.
guest

Re: Toshiba - otravný zvuk přivybití

Příspěvek od guest »

V Ovladacích panelech jde vypnut systémové zvuky.
flushed
Level 1
Level 1

Příspěvek od flushed »

systémové zvuky ano, ale tohle ne. Všechny ostatní jdou vypnout, ale tenhle se dle mého názoru netýká systému jako takového. Systém jsem přeinstalovával mnohokrát, ale tenhle zvuk se nikdy nezměnil, a taky nikdy nešel vypnout.
guest

Příspěvek od guest »

Nevěřím. Předně to nemá nic společného s přeinstalováním systému. Já tedy nemám notebook a mám XP, nicméně tu nabídku tam mám.
Přílohy
Bez názvu.JPG
flushed
Level 1
Level 1

Příspěvek od flushed »

Mám tam stejné menu, stejnou nabídku, akorát tam mám napsáno "Critical battery alarm". Jenže tímhle zakážu zvuk, který se ozve při dosažení hranice 10%. Ale můj problém je ten zvuk, který následuje každých 15 sekund potom. Na ten nemá tenhle zákaz žádný vliv.
guest

Příspěvek od guest »

Ale pod tím je ještě druhé varování.
flushed
Level 1
Level 1

Příspěvek od flushed »

Já vím že tam jsou 2, pro nízky a kritický, ale ve Windows 7 je tam navíc ještě přímo možnost přehrát zvuk, který chcete zakázat. Tyhle zvuky to nejsou. Myslím, že zásadní věc je, že tyhle 2 zvuky se ozvou jen jednou, kdežto ten otravný se ozývá asi každých 15 sekund. Je to v něčem jiném. A v BIOSu nemám nastavení zvuku. Na stolním PC jsem to tam měl, na notebooku už ne.
guest

Příspěvek od guest »

Pak tedy netuším. Ale ještě bych u těch dvou zvuků nastavil "Žádné" . Je možné že to opravdu zakázat nejde, ale pak nechápu proč, když všechny zvuky zakázat jdou.

Ještě tohle http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=907&t=1116015
flushed
Level 1
Level 1

Příspěvek od flushed »

Myslím, že se to týká jenom Toshiby, jelikož tenhle zvuk jsem nikde jinde neslyšel. Ale nejdivnější mi na tom přijde, že se ozývá i přes ztlumené zvuky.
Něco jako na stolním PC u velmi starých her hraných ještě z disket, kdy ty zvuky produkoval zvláštní reproduktor v bedně. Ale tohle je 3,5 roku starý notebook.

--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Lis 2012 15:03) ---

Ještě přidávám ten zvuk samotný. Akorát nemám moc kvalitní mikrofon. Zvuk se ozve při: 0:07, 0:24, 0:42. Při 0:33 se ozve standartní windowsácký zvuk při kritickém stavu baterie. Při něm vyskočí okénko s hlášením.
http://leteckaposta.cz/605011556
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nejde zvuk do HDMI
    od bulterierjirka » » v Problémy s hardwarem
    11 Odpovědi
    10183 Zobrazení
    Poslední příspěvek od bulterierjirka
  • Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11