Díky vám všem,ale jelikož zítra nebo pozítří opět asi budu objednávat součástky,tak bych ocenil odpověď na výše položenou otázku,abych si nesestavil něco čemu nebudu rozumětondoubek píše:Tohle téma asi nikdy nazamknu![]()
Mám otázku,zda by bylo rozumné pořídit si něaký vývojový kit,např. se mi velice líbí Arduino.
Jenomže háček je v tom že vůbec neumím programovat![]()
Takže bez programování asi moc nepochodím.
Samotný kit se mi zdá docela dost drahý,za cenu kolem 700kč![]()
Když už bych něco takového chtěl,tak bych si ho asi sestavil viz. http://www.instructables.com/id/Palm-Arduino-Kit/ jenomže nemá usb port.Musím k tomu mít něaký FTDI kabel který zas určo bude za nehorázné peníze.Pokud dobře čtu i myslím,tak ten ftdi kabel je převodník z seriového portu na USB.Pokud by to šlo,nemusel bych ho kupovat pač já na PC mám seriový port.Takže jak,lidi?Omlouvám se za vyčerpávající příspěvek
--- Doplnění předchozího příspěvku (30 Zář 2012 16:18) ---
Ondoubkovy otázky
Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior
Re: Ondoubkovy otázky
Asi bylo,proto jsem se ptal.Jelikož mě lákají Integrované obvody,reps. mikrokontroléry,tak by se mi něco takového líbíli,ale jak vy píštete,je asi lepší abych tomu rozuměl.Nebo něco jako jednoduchý mikropočítač,atd.
-
guest
No ano, ale ty skáčeš od věcí jednoduchých k věcem složitým. Ještě ani nevíme zda umíš jak už se někdo psal spočát rezistor k Led.
Mám tu stoletou knihu "Od logických obvodů k mikroprocesorům" a pochybuji že by si se dopracoval na konec.
Mám tu stoletou knihu "Od logických obvodů k mikroprocesorům" a pochybuji že by si se dopracoval na konec.
Na spočítání rezistoru jsou stránky,podle toho jsem si dělal USB svítilnu...Ohmův zákon jsme totiž ještě nebrali.
Já vím že bych měl zkusit něco jednodušího,ale co?
Já vím že bych měl zkusit něco jednodušího,ale co?
-
guest
Můžeš začít tím Ohmovým zákonem a přidej Kirchhoffovy zákony. U tebe je těžké něco doporučit, když skáčeš sem a tam.
Za našich mladých časů se začínalo rádiem. Když vyšly první integráče, tuším MAA 115 tak byl hit rádio do ořezávátka.
Nebo do brýlí.
Za našich mladých časů se začínalo rádiem. Když vyšly první integráče, tuším MAA 115 tak byl hit rádio do ořezávátka.
Naposledy upravil(a) guest dne 30 zář 2012 19:22, celkem upraveno 1 x.
Ohmův zákon budeme brát myslím že v 8. třídě nebo v kroužku...No to rádio není špatný nápad!
A teď mě napadla jedna věc!
Minecraft, tam si to přece můžeš všechno odskoušet na RedStonu než to začneš budovat v realu...
Minecraft, tam si to přece můžeš všechno odskoušet na RedStonu než to začneš budovat v realu...
No comment.Ok,postav tam integráč lm386 který bude zesilovat hudbu z noteblocků,postav tam kondenzátor.Nebo víš co?Co takhle tam postavit intel 8051!
To ondoubek: Ok,zítra se na to s klukama vrhnu... 
No jo