help s deskou a podivnym cpu plz

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Zamčeno
kaniobal
nováček
Kontaktovat uživatele:

help s deskou a podivnym cpu plz

Příspěvek od kaniobal »

potrebuju poradit s deskou 6oiv2 od chaintechu a podivnym cpu intel pentium III, ktery ma na sobe vytiskly, ze je 733, ale podle typu je to 600 :o . na desce nejde flashnout bios. po snizeni nasobice cpu v biosu stale hrde zustava na 5.5, muzete si ho nastavit jak chcete. komp je nestabilni, neustale se seka. pomooooooooooc! diky kazdymu kdo pomuze.
Pic
Guru Level 13
Guru Level 13

Příspěvek od Pic »

Jestli, máš manuál k základní desce , mrkni jaké podporuje procesory, případně zkus nalézt na webu výrobce základní desky. Problém může být právě v tom, že deska již nepodporuje tak rychlý procesor. Dalším problémem může být, že procesor byl v minulosti přetaktován a je poškozen, případně je poškozena deska. Bios lze aktualizovat pouze takový, jež je určen pro tuto desku.
Manuál jsem zatím nenašel jen údaj, které procesory deska podporuje : Pentium III Coppermine, Celeron Mendocino, Celeron Coppermine.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
kaniobal
nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaniobal »

jj dik. no manual mam, ale moc toho v nem neni... prob je, ze vyrobce uz tuhle desku nepodporuje. ten procak je pentium 3, ale podle typu, kterej je na nem vytistenej to neni 733 ale 600.
Pic
Guru Level 13
Guru Level 13

Příspěvek od Pic »

Manuál jsem nenašel. Ovladače pro desku(i Bios) jsou ke stažení zde:
http://www.chaintech.com.tw/eng/a2111_p ... ?serno=294
Jinak pokud nastavíš FSB na 133MHz a násobič na 5,5, je výsledný kmitočet 731.5 MHz, což by mohlo odpovídat. Ještě dotaz, nemá náhodou tato deska duální BIOS? V manuálu najdeš vše co potřebuješ. Deska např. podporuje max. 512kB RAM, ale asi ne v jednom paměťovém slotu. Též tam najdeš do jaké rychlosti procesory podporuje i způsob nastavení.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
kaniobal
nováček
Kontaktovat uživatele:

dik

Příspěvek od kaniobal »

ok. dik. zkusim se podivat... jo a jeste ti poslu manual, kdybys tam neco nasel a pomohl mi byl bych velice rad :). sry ze otravuju, ale fakt uz si nevim rady...
kaniobal
nováček
Kontaktovat uživatele:

manual

Příspěvek od kaniobal »

Pic
Guru Level 13
Guru Level 13

Příspěvek od Pic »

Lituji, ale nejde mi jej stáhnout. Stále mi píše čekejte.
kaniobal
nováček
Kontaktovat uživatele:

problem s pc - chova se divne :)

Příspěvek od kaniobal »

uz sem to tu v jednom fredu resil, ale ten je nekde hluboko zahrabanej a ja mam novy informace :). pri instalaci z palenejch i original XPcek to hazi chyby. nemuze to nakopirovat tri relativne dulezity knihovny a to: url.dll, compstui.dll a shell32.dll. pc se zasekava pri techto prilezitostech : 1) nejaky sitovy transery 2)pravy klepnuti na listu, nebo zobrazeni nabidky start. pc se hlodne i v linuxech opet pri praci se siti. pravdepodobne za to muze deska - chaintech 6oiv2. manual tady : http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/775 ... .55MB.html

//spojil Baron Prášil
Baron Prášil
Master Level 7
Master Level 7

Příspěvek od Baron Prášil »

neni tak těžký se najít :wink:
kaniobal
nováček
Kontaktovat uživatele:

sry

Příspěvek od kaniobal »

ok. sry, nevedel sem, ze me to soupne zase na zacatek :). ale stejne mi plz pomozte. je to fakt divny...
Zamčeno

Zpět na „Problémy s hardwarem“