Nevymýšlej koniny a dělej něco co má smysl. Tak jak si to představuješ by to opravdu nešlo. Nicméně podobné obvody jsou třeba v modemu, kde se downland a upload indikuje ledkami, ale nepočítej s tím že to to z nějakého modemu ze sběrného dvora "vykucháš"
Tam to je asi řízené mikroprocesorem. Rozhodně na to nestači led a dva odpory.
Edit: I když obvod který indikuje směr dat by se na koleně dal vyrobit.
Naposledy upravil(a) guest dne 24 srp 2012 18:49, celkem upraveno 1 x.
škoda Co myslíš jako co má smysl?Mě by se líbila ledka které by blikala podle aktivity netu Na nic nemám součástky,ani blbý zesilovač nemůžu vyrobit
Chci si vyrobit něco so souvisí z pc,říkal jsem si kameru z optický myše pomocí LPT a nechce se mi kupovat novou myš
ondoubek Dnes není problém sehnat jakoukoliv součástku a je to opravdu zadarmo i když ty asi peněz mnoho nemáš.
Nejprve se musíš ujasnit co vlastně chceš vyrobit a ne plácat každý den něco jiného, a pak si objednat součástky třeba na dva výtvory najednou.
Na GEM a GES také bývají bezvadný a jednoduchý stavebnice i když tady asi také bude problém s prachama. IMHO nejlepší stavebnice měl Conrad, ale to už je na větší peněženku a snad už ani nefunguje.
Takz je dobrý ten nápad hodit do Google a tam se nějaké schéma najde.
Aha,tak díky.Nedávno sem obědnával z GME,ale docela velké poštovné si nemohu dovolit.I když prachy by byly,ale na noťas už ne Něco podobného co myslím je na základce v ethernet konektoru.Ale máš pravdu,měl by sem si rozmyslet co vůbec chci sestrojit a nato si objednat součástky.
Dobrý,tak jsem zdroj rozkuchal,teď mi na stole leží 4 ventilátory a nevím ci snima.Ale dostal sem další nápad,co budete asi považovat za blbost.Měřič rychlosti větru.Jde mi jen oto,jestli jde spojit ventilátor s starým cyklopočítačem a tak si udělat měřič větru Neřeště že to bude ukazovat blbosti,ale cyklopočítač má 2piny a ventilátor 3 a nevím jak to spojit.
Obávám se že to takto nepůjde. Nevím jak ten počítač snímá, ale bývá to jazýčkovým relé které spíná magnet umístěný na kole.
Na tohle by se ti spíš hodil ručičkový budík. Větrák by vyráběl napětí a pak by stačilo ocejchovat stupnici.
Edit, ovšem pokud ten počítač funguje jak předpokládám, není problém to vyrobit. Potřebuješ jenom to relátko a magnet.
Přílohy
images.jpeg (3.38 KiB) Zobrazeno 307 x
Naposledy upravil(a) guest dne 25 srp 2012 19:10, celkem upraveno 1 x.