Notebook : Tady
Záruka u notebooku pro podnikatele
Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior
Záruka u notebooku pro podnikatele
Dobrý den, mám dotaz ohledně koupě notebooku do firmy. Šéf mně,jako zaměstnanci, chce pořídit notebook. S tím, že když si pár peněz na noťas přidám bude mým majetkem. Šéf si ho chce odepsat z daní. Proto se chci Vás zeptat, jak je to se zárukou. Pokud já napíšu do objednávky jeho jméno Ič,Dič a jeho adresu, budu mít možnost já sám osobně reklamovat notebook? Neztratím tím záruku ? Byl jsem se zeptat přímo na pobočce alza.cz , kde mi bylo řečeno, že s tím problém není a budu mít záruku 2 roky. Proto se Vás chci zeptat, jestli v tom není nějaký háček. Díky moc Honza.
-
guest
Re: Záruka u notebooku pro podnikatele
Pokud to bude psaní na firmu, měla by ho reklamovat firma, ale záleží na domluvě v obchodě. Nedávno se to zde probíralo - http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=4 ... %C3%A1ruka
-
d1amond
- člen HW spec týmu
Problém to skutečně nebude. Laptop stejně budeš posílat kamsi do externího servisu a prostě bude akorát jiná doručovací adresa. S tím Lenovo a 2 roky záruka je to novinka, protože ještě před půl rokem byla na IČ záruka 1 rok. Nadále to má snad jen HP.jan.jirek píše:Dobrý den, mám dotaz ohledně koupě notebooku do firmy. Šéf mně,jako zaměstnanci, chce pořídit notebook. S tím, že když si pár peněz na noťas přidám bude mým majetkem. Šéf si ho chce odepsat z daní. Proto se chci Vás zeptat, jak je to se zárukou. Pokud já napíšu do objednávky jeho jméno Ič,Dič a jeho adresu, budu mít možnost já sám osobně reklamovat notebook? Neztratím tím záruku ? Byl jsem se zeptat přímo na pobočce alza.cz , kde mi bylo řečeno, že s tím problém není a budu mít záruku 2 roky. Proto se Vás chci zeptat, jestli v tom není nějaký háček. Díky moc Honza.![]()
Jen pro upřesnění toho topicu, co je zde uveden. Když mi zákazník donese laptop, abych mu ho poslal na servis, tak po mě servis požaduje fakturu koncového zákazníka - nikoliv mou od dodavatele. Záruka se bere ode dne prodeje koncovému zákazníkovi.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Orcus
- člen Security týmu
Diamonde jak to je s reklamacema? Se mnou vyběhli, že tam není zakonná 30denní lhůta, ale libovolně dlouhá. 
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
-
d1amond
- člen HW spec týmu
To je jediné -. Ale tos určitě neposílal přímo do aut. servisu, ale tam kdes to kupoval, ne?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Takže pokud to dobře chápu, tak když bude faktura psaná na šéfa, takže bez problému mohu kdykoliv notebook reklamovat osobně i kdybych nebyl součástí firmy ?
- Orcus
- člen Security týmu
Přesně tak, šlo o utopenej foťák, kterej měl bejt dle návodu vodotěsnej.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Pokud je zboží zakoupeno firmou, neřídí se transakce Občanským zákoníkem, který stanovuje dvouletou záruku na zboží, zakoupené občanem, ale Obchodním zákoníkem, který žádné ustanovení o záruce neobsahuje. Záruka se v tomto případě řídí Obchodními podmínkami prodejce, nebo je nutné okolnosti záruky explicitně uvést v kupní smlouvě.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Právě, jak se uvádí na fóru i na stránkách alza.cz tak záruka na Lenovo Ideapad je pro Ičaře 2 roky. tak snad to dopadne...
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi
- 6826 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od negror
-
- 0 Odpovědi