Ahoj, předem bych se chtěl omluvit za totální off-topic, ale potřeboval bych se na něco zeptat a nevím na koho jinýho se teď v rychlosti obrátit. Jde o to, že mi v březnu končí platnost občanského průkazu a musím si teda zařídit nový. Problém je v tom, že momentálně bydlím v Praze, nicméně trvalé bydliště mám daleko na jihu čech a někdo mi říkal, že si o OP musím zažádat na úřadě, kde mám trvalé bydliště. Je to pravda? Bylo by to pro mě docela zruky cestovat tak daleko pouze kvuli tomu abych tam tu žádost podal. Neřešil někdo podobný problém? Na stránkách ÚMČ Prahy 13 jsem našel toto, nicméně z toho nějak nejsem moudrý.
Kód: Vybrat vše
Jedná-li se o vydání občanského průkazu se strojově čitelnými údaji s čipem nebo bez čipu, může občan podat žádost:
Úřad městské části Praha 13 je úřadem příslušným podle místa trvalého pobytu pro občany městské části Praha 13 a městské části Praha-Řeporyje.
U kteréhokoliv obecního úřadu obce s rozšířenou působností, v hlavním městě Praze u úřadu městské části Prahy 1 až 22