restartování a zamrzání PC při spuštění cd/dvd, pád BIOSU
Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
restartování a zamrzání PC při spuštění cd/dvd, pád BIOSU
Ahoj, mám dost problém. Cca před týdnem při vložení DVD do mechaniky mi spadlo PC do modré obrazovky Win. a počítač se začal restartovat, bohužel už nenaběh. Předtím cca 2 roky provozu v pohodě. Zjistil jsem chyby na HDD a koupil nový. Instaloval jsem windows což se mi povedlo až po několika chybách s mechanikou. Všechno se zdálo OK než sem začal instalovat další programy ( Pinnacle 9 ) z mechaniky. Počítač se zničehonic restartoval a ohlásil chybu Bios. Použil jsem CD k MB a oživil Bios. Rozhod jsem se vyměnit mechaniku a znovu instalovat Windows. To se mi již nedaří, počítač vždy při čtení cd zamrzne nebo se restartuje a občas následuje opět oživování Bios. Počítač: MB Asus P4S800D-X; celeron 2,5ghz; 1GB paměti; grafika Asus Radeon 9550; OS Win XP; Case KME 400W
Zkus se podívat na baterku na základní desce, případně ji změř voltmetrem, nebo vyměň za novou. Stojí cca 35 Kč. Baterka má mít 3V. Setkal jsem se již s tím, že byla zkratovaná a permanentně tak mazala paměť v Biosu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Ahoj, baterie vyměněna. Bios zatim dobrej, ale pořád dochází k zamrzání PC při načítání z CD/DVD mechaniky. Přeinstaloval jsem windows a už při instalování se ukazovali náznaky zamrzání ( rozhození obrazu ) Když sem pak instaloval zbytek ovldaču a programu tak už to zatuhávalo uplně. Počítač běží normálně, ale jak vložim cd do mecheniky a začne to nabíhat, tak dojde k částečnému rozhození obrazu, pak se to buď srovná, nebo to zamrzne a nebo spadne do modré obrazovky ( chyba, systém bude restartován, blablabla ). Začalo to před 14 dny zničehonic, vložil jsem tam DVD a pád do modré obrazovky, restart a nic. HDD skončil poškozen, rozpoznal ho BIOS a našel jsem ho i ve správci disků s upozorněním že obsahuje chyby. Nešlo z něj už číst. Vyměnil jsem HDD a mechaniku, ale pořád to samý. Nechci odepsat další HDD. Pomooc.
Teď střílím naslepo, ale můžeš zkusit tu mechaniku přehodit na druhé IDE? Ale asi to nepomůže. Vypadá to na nějaký problém s IDE rozhraním, když začne systém komunikovat s CD mechanikou, tak asi dojde k narušení komunikace s HDD a systém zatuhne. Ale je to jenom moje teorie. Ale to narušení obsahu HDD by tomu napovídalo.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek