Jak tak vidim ty ikonky - Chrome, Opera, Mozilla, Explorer... to mas 4 net-prohlizece, coz uz dava otazky co a jak s PC delas (?). Prohližeče mám skrz tvorbu webu a optimalizaci.
Nastaveni mas standartni, ovsem jsi neuvedl - kde se v PC vzalo to Boot LAN/z netu (to prvni hlaseni) > samo od sebe (?). To se objevovalo tehdy, když bylo v 3rd boot device zaple boot LAN
Operační systém je původní, jsem první majitel.
Bod obnovy nefunguje. Procházel jsem, ale ntb žádný bod obnovy nemá.
problém se asi nedá vyřešit, než přeinstalováním win7, že?:-(
LAN Boot - tzn. ze system se vubec nechytal a tak PC jel podle preferenci a zval treti/a posledni moznost - LAN.
Preference mas v poradku: Disk - CD - a LAN byl pro PC posleni zachrana.
To, ze nemas zadny BO - je divne, (vzdy) se delaji automaticky (to uz by muselo byt, aby to bylo z tovarny vyple), a tak bych se podival jak to s BO mas > jsou-li povolene/prikazane, a jak ano, a zadny BO to nema = system je i presto nevytvari a nebo je neco smazalo, ...neco na komplu. ''zapracovalo''.
Muj nazor. Bud opravovat a hledat chyby, mozna -chytne-li se- zkusit opravu z install-cd, a nebo plnohodnotny RInstall, protoze toto nevypada na ''poskozeni'', ale ze proste jedes na cistou zalohy systemu > system je kaput.
/ Edit:
To je vlastne blbost, ty nemas co opravovat - ty proste jedes na Recovery, takze tezko opravis neco co vlastne ani neni spustene - tedy ''pravy system'' (nebo, jak to nazvat).
A mimochodem - ty nemas zadne hlaseni o padu systemu ve slozce Win, - tobe vlastne system jako ani nespadl, ale - jednoho dne proste nebyl?
Naposledy upravil(a) peacoq dne 18 pro 2011 20:11, celkem upraveno 6 x.
Spusť Správce disků (Počítač->Spravovat->Správa disků) a udělej screen.
Také se mrkni, zda je v kořeni jednotky C soubor bootmgr (je skrytý)
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Po pravde - pri bootovani z Recovery nemas jet jako na skutecnem systemu, a tedy je to spise zahada.
Ale realita je, ze nemas Bodu Obnovy, a tak -jak se domvivam ja, neco ti je smazalo, a nebo zmizely spolu se systemem - ono se to snad uz ani neda slovy vyjadrit, to je jakoby system zmizel a s nim i BO, a opravit vlastne nejde, jak sem si to vyse uvedomil,
...reinstaloval bych, protoze toto je vicen nez divne, a podezrele. Ja se ted drim toho, ze se zjistilo, ze nejsou BO.
MN po tobe chtel fotku disku.
A jeste toto: ...ty nemas zadne hlaseni o padu systemu ve slozce Win, - tobe vlastne system jako ani nespadl?, ale - jednoho dne proste nebyl?
Naposledy upravil(a) peacoq dne 18 pro 2011 20:30, celkem upraveno 2 x.
MiliNess píše:Spusť Správce disků (Počítač->Spravovat->Správa disků) a udělej screen.
Také se mrkni, zda je v kořeni jednotky C soubor bootmgr (je skrytý)
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
No, vse je jak ma byt > kompl proste system sosa z recovery.
To bootmgr to je prikaz, ze kompl vubec umi bootovat > ale to by ti kompl mel hlasit jako chybejici, a musel by sis ho pripadne odstranit se systemem (takovy ty akce, jak lidi sdili vice systemu).
Ale tvuj komp bootovat umi.
A jeste pet k tomuto: ...ty nemas zadne hlaseni o padu systemu ve slozce Win, - tobe vlastne system jako ani nespadl?, ale - jednoho dne proste nebyl?
(je upravuji chyby, protoze mi nejak umira klavesnice (neni se cemu divitn ja pisi moc, ruzne zpravy, zavery, apod. a tak pujde asi kaput) a nerad vidim, ze mi tam chybi posmenka. jinak nic zasadniho nedopisuji - jakoze sorry)
Naposledy upravil(a) peacoq dne 18 pro 2011 21:23, celkem upraveno 3 x.
První krok který teď hlavně udějej, přenes si důležité data z C: na D: a nejlepé ještě na nějaký ext. disk. a pak pokračuj dál. Vypadá to docela na pěknou prasečinku.
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Pro 2011 21:23) ---
A co stáhnout tu utilitku od výrobce s kterou zřejmě výrobce dělal toto rozdělení oddílů a třeba tam jen překliknout na správný oddíl.
peacoq: Žádné spadnutí systému, chyba nastala po intalaci linuxu(kubuntu), tento OS jsem zkoušel odstranit, ale chyba přetrvává.
Myskar: Data mám přenesena, ale stejnak mám moc prográmků, které používám a znovu je všecky instalovat to by zabralo cely den:-(
" A co stáhnout tu utilitku od výrobce s kterou zřejmě výrobce dělal toto rozdělení oddílů a třeba tam jen překliknout na správný oddíl. "
Nechápu, co tím myslíš a jakou utilitku mysliš.
''jakou utilitku mysliš'', .....nevenoval bych tomu pozornost.
Vyrobce zadnou utilitu nepouzil - je to tak naformatovane a recovery disk je vyjmut z celkove kapacity pameti/disku a ''zankmut'' jako zalozni/zdravotni prvni pomoc = posledni nadeje.
Ahoj, cca měsíc zpět jsem si koupil postavený herní pc. Všechno šlo hladce až do nedávna se mi přo zapnutí z režimu spánku objevila modrá smrt. Nicméně pc potom naběhl. Teď se však stalo to, že jsem přišel domů, zapnul pc a po logu biosu byla jen...
Poslední příspěvek
1. necituj předchozí příspěvek.
2. Pokud jsi počítač koupil, reklamuj. Neodbornými zásahy můžeš porušit záruční podmínky a ztratíš možnost reklamovat.
Ahoj, mám nově asus tuf gaming a15.
Všechno šlape v pohodě, jen mě otravuje jedna věc- občas po zapnutí nebo probuzení přístroje nefunguje touchpad. Kurzor vidět jde, když připojím myš tak taky funguje, ale touchpad ani ťuk. Jediné, co pomůže, je...
Poslední příspěvek
Tohle je problém ASUSU. Přesně toto řeším od jara u nového ASUS Vivobook S 14, tam restart pomůže jen někdy. Dva týdny to nefunguje (ani v BIOSU), a pak měsíc funguje, a tak všelijak. Je to problém HW, takže čekám, až to přestane fungovat úplně a...