Prostě doufám, že to někdo pochopí. Jde o to, že budu mít Quad a budu k němu ještě 3 měsíce mít stávající 9600GT.
Když teď hraju Battlefield 3 (pro příklad) na 1280x800 na low, a budu mít quad, půjde to lépe s vyšším rozlišením nebo vyššími detaily? Nevím jak to pořádně popsat, pokud to ještě někdo nepochopí:
Když budu mít lepší CPU, bude mít větší vliv na rozlišení nebo na detaily?
Rozlišení a detaily závisí na grafice jak už řekl Stene. Ale pokud zmenšíš rozlišení bude větší zátěž na CPU, nevím proč, ale je to tak - zkoušel jsem to.
Pokud ti nestačí procesor tak to prakticky žádným nastavením hry neovlivníš.
Podivej se poku je hry náročná na procesor tak ti to pomůže, pokud je náročná na grafiku tak ne. Jednoduše prodesor zadá úkol grafice a ta ho vykoná, záleží co je rychlejší jestli procesor musí čekat na grafiku nebo grafika na procesor, potom záleží jak je udělaná ta hra (kolik práce dá procesoru to převést tak aby to grafika "pochopila")
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD „Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Obecně jde říct, čím nižší rozlišení, tím více zatěžuješ cpu. Větší rozlišení více grafiku. Ovšem pořád hlavní fce je na grafice.
Ovšem nechápu tvůj dotaz, píšeš, že budeš mít quad, tak sám uvidíš, jaký to bude rozdíl ne? Jestli budeš mít ten quad na nějaké slušné frekvenci, určitě si o něco polepšíš, ale zázraky ovšem čekat nemůžeš, již jsem psal, hlavní je grafika, ta ti dělá obraz.
No já s rozlišením pociťuji, jestli mám malé rozlišení roztažené na monitoru a vykreslování detailů s nastavením (třeba u BF3 textury, krajina, AA, AF atd... - low, medium, high, ultra)
Lepší procesor bude mít celkově vliv na lepší rozlišení i detaily.Takže budeš moct dát vyšší detaily při plném rozlišení.Čím nižší rozlišení,tím máš s lepším procesorem vyšší FPS.U slabého procesoru to moc poznat není.Zkoušel jsem nedávno jednojádrový Celeron 430 s taktem 1,8Ghz v benchmarku Mafia II a bylo tam pořád 19FPS při rúzných rozlišení a nastavení.Vyměnil jsem procesor za Core2Duo 2,4Ghz a to už vliv mělo.Při nízkém rozlišení to jelo i 38FPS,pri vyšších 24FPS.
Procesory se obecně testují v nízkých rozlišeních hlavně pro to,že tam je více vidět rozdíl.Je lepší vidět,když máš 120FPS oproti 98FPS než 24.1FPS vs 25,8 FPS při maximální detailech a rozlišení.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Marfy, díky za super příspěvek, a ještě otázka: je k tomu quadu (2.66Ghz) dobrá GTX560/GTX560 Ti?
Spíš teda jestli je procesor dostačující k té grafice, chtěl bych hrát nové hry v plném rozlišení alespoň na medium/high nějak rozumně plynule.
Zdravím, mám problém s rozlišením ve hrách, a to že pokud přepnu na jiný steam účet a zapnu hru tak se mi nastaví rozlišení na 4K 60Hz i když předtím bylo na 1440p 145Hz, jde to nějak vyřešit nebo budu muset pokaždé přepínat, díky
Poslední příspěvek
Tyto nastavení se ukládají ke každému steam účtu zvlášť. Tudíž to budeš muset přepínat.